Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z jakiego materiału masz KOSZE DACHOWE?

z jakiego materiału masz kosze dachowe?  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. z jakiego materiału masz kosze dachowe?

• ze stali malowanej proszkowo
    • z plastiku
      0
    • z aluminium malowanego proszkowo
    • z blachy tytanowo-cynkowej
      0
    • z czego
      0

Recommended Posts

Zamawiam właśnie dach i przy okazji dachówek kupuję również wszystkie obróbki i elementy dachowe. Nigdy jakoś specjalnie się nie doktoryzowałam ale wydawało mi się że kosze są stalowe. Ponieważ wybrałam rynny tytanowo-cynkowe to sprzedawca (nr 1) zaproponował mi abym kosze zrobiła również z tytancynku (z blachy w arkuszach). Brzmiało to sensownie zwłaszcza że rdzy trochę się bałam. Zadzwoniłam dzisiaj do sprzedawcy nr 2 a on wywalił oczy na ten tytancynk i stwierdził że on to proponuje aluminium malowane proszkowo pod kolor dachówki. Ponieważ się na tym nie znam zadzwoniłam do wykonawcy żeby coś z tych trzech wybrał, a on mi na to że proponuje plastiki.

Co o tym myślicie i co macie u siebie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami plizz.

Ja to bym dał blachę. I to od tego samego producenta co blachodachówka, jezlei masz dachówkę to producent jest Ci obojętny. Aluminium malowane proszkowo?? Malowanie proszkowe nie należy do szczególnie trwałych powłok (pisałem magisterką o malarniach proszkowych - to tak odnośnie twojego doktoratu :D). Plastik pewnie pod wpływem UV na 100% się przebarwi.