enickman 07.08.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Na boczki i tyłek, czyli niekoniecznie reprezentacyjnie, jednak może trochę ładniej niż z drutaNo i żeby było w podobnej cenie, ew. x2, a nie x22 Szukam inspiracji - może ktoś mi pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.08.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 jak chcesz sie od kogos odgrodzic to rzeczywiscie betonowy, ale tak to polecam siatke z drutu kopalnianego, dobrze naciagnieta jak masz dlugą dzialke wyglada O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 07.08.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 betonowe to są mury budynków z kratami w oknach. faktycznie, obciach jak na ogrodzenie prywatnej posesji. chyba, że masz sąsiadów-psychopatów, którzy tylko czają się na ciebie, twoje dziecko, psa siatka wydaje się być najrozsądniejsza. dobry ocynk - nie kupuj tej powlekanej folią, bo to lipa.dodatkowy plus siatki jest taki, że nie rzuca się w oczy. posadzisz sobie przy niej drzewka ozdobne, np. jałowce kolumnowe i będziesz miał super płot bez betonu. widziałem, że szukasz ogrodzen klinkierowych - już pisałem jakiemuś userowi o tym, by wybudował ogrodzenie z cegły rozbiórkowej. jest tańsza (przynajmniej powinna być, gdy nie kupujesz u firm zajmujących się rewitalizacją). takie ogrodzenie daje niebywały efekt. możesz też poszukać nietypowych cegieł - nie musza to być klinkiery - i z nich wybudowac sobie ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.08.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 sztachety drzewniane, ludziska! Tylko sztachetki! płotek piekny, trwały i nie taki drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 retrofood napisał sztachety drzewniane, ludziska! Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 07.08.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 płyty betonowe Ja też jestem za ogrodzeniem betonowym: http://www.ogrodzenia-jeziorko.pl/_img/foto32.jpg Podobne będę robił za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 07.08.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ja mam takie: http://images26.fotosik.pl/68/53b8ee3a459dcf82med.jpg Koszt ogrodzenia o długości łącznej 200m to 5 000 pln + impregnat ok 1000 + praca własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.08.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Ja mam takie: http://images26.fotosik.pl/68/53b8ee3a459dcf82med.jpg Koszt ogrodzenia o długości łącznej 200m to 5 000 pln + impregnat ok 1000 + praca własna Ja też chcę takie!!!!! Mogą być z pionowymi sztachetami - bez znaczenia. Beton dookoła domu.... ZA NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 08.08.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 płyty betonowe Ja też jestem za ogrodzeniem betonowym: http://www.ogrodzenia-jeziorko.pl/_img/foto32.jpg Podobne będę robił za 2 tygodnie. Zaje - fajne - też takie zrobię .. Acha i dowiadywałem się jest tańsze niż sztachety i trwalsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 08.08.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jak masz kamienia polnego pod dostatkiem można sie pokusić o wybudowanie słupków a wypełnienie właśnie drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 08.08.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jak masz kamienia polnego pod dostatkiem można sie pokusić o wybudowanie słupków a wypełnienie właśnie drewnem. Też kiedyś tak myślałem. Zrobiliśmy coś takiego nawet na działce rekreacyjnej i niestety zonk. Przy czyszczeniu, spoina która trzyma kamień rozmazuje się po jego powierzchni i na całości jest biały nalot. Trzeba to fugować specjalną żywiczną fugą która jest niestety mocno droga. Kuzyn zajmuje się profesjonalnie kładzeniem kamienia i wyjaśnił. Poza tym kamień ładnie wyglada jak jest bity a nie cały (chociaz to akurat kwestia gustu) a do tego trzeba specjalna prasę chociaż znam takich co se i młotkiem radzą. Koniec końców, koszt takich słupków niemały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 08.08.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 płyty betonowe Podobne będę robił za 2 tygodnie. Zaje - fajne - też takie zrobię .. Acha i dowiadywałem się jest tańsze niż sztachety i trwalsze. No ja już mam zamówione i czekam. Cena jednego przęsła to 100 zł (wersja barwiona). Myślę, że starczą na długo. Jeszcze tylko zastanawiam się czy nie dać tego z przodu, widziałem na żywo takie ogrodzenia i wyglądało to lepiej niż nie jeden płot metalowy z klinkierową podmurówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 08.08.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Szulu, a nie trzeba tego malować, to ma taki ładny kolorek w masie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 08.08.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Szulu, a nie trzeba tego malować, to ma taki ładny kolorek w masie ? Dokładnie, kolory do wyboru, żółty, ceglany, 2 odcienie brązu - podmurówka i ciemny grafit "sztachetki". No i słupki również o wzorze jak podmurówka (2 wzory cegiełek i łupek) + daszek albo kulka u gry Aha, są jeszcze jakies daszki na podmurówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.08.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 dzięki za tyle odpowiedzi - nie spodziewałem się zwłaszcza, że teraz zamiast siedzieć przed kompem wszyscy podlewają ogórki co do betonowych: będę miał elewację z cegły ręcznie formowanej, więc nie pasuje mi nawet po bokach drewniaki? OK tylko problem jest taki, że ogrodzenie takie jest "inwazyjne" - ma zdecydowany charakter i może się gryźć z później dodanym frontem ale opcja jest jedna z 5: 1. sztachety drewniane 2. ogrodzenie wiklinowe 3. gotowe pseudokute segmenty z castoramy 4. kupić pręty i pospawać samemu (dwa płaskowniki i pręty kwadratowe 12-14 przycięte u góry na ukos) 5. siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 08.08.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 u kogo kupiłeś cegłe na elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 08.08.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Ja też jestem za ogrodzeniem betonowym: O gustach sie niedyskutuje ale jak dla mnie płoty betnow z plyt są okropnie brzydkie. Dodam ze w okolicach Poznania niektóre gminy w warunkach zabudowy zastrzegają/zabraniają ogrodzeń z płyt betonowych. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 08.08.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 jeden woli córkę, inny mamę. jeden woli polbruk inny kamien naturalny, ale te ogrodzenie betonowe to właściwie wymysł czysto polski. nie widziałem w niemczech takich ogrodzen z betonu, przynajmniej nie rzucają się w oczy jak w polsce (przynajmniej na ziemiach zachodnich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.08.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 płyty betonowe Ja też jestem za ogrodzeniem betonowym: http://www.ogrodzenia-jeziorko.pl/_img/foto32.jpg Podobne będę robił za 2 tygodnie. Zaje - fajne - też takie zrobię .. Acha i dowiadywałem się jest tańsze niż sztachety i trwalsze. Przepraszam bo o gustach się nie dyskutuje ale nie mogłem się powstrzymać....i tysiąc razy bardziej tandetne jak wszystkie imitacje (imitacja drewna z betonu, imitacja skóry z plastiku ble). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 08.08.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 ale zwróc uwagę, jakiego geniuszu ptrzeba było, by stwierdzić, że beton jest trwalszy niż drewniana sztacheta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts