nozib 08.08.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 tak tak drewniane ogrodzenie jest superniestety cena jest spora i naklad pracy duzyprzy czym trzeba pamietac o tym ze ogrodzenie drewnianwetrzeba konserwowac i to tez za niemale pieniadze!!!!!no przy porownywalnych cenach betonowe bedzie stalo i stalomoj sasiad ma swoje juz 45 lat a konserwacje tylko estetyczna i tania przeprowadza raz na 10 15 lat!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.08.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 tak tak drewniane ogrodzenie jest super niestety cena jest spora i naklad pracy duzy przy czym trzeba pamietac o tym ze ogrodzenie drewnianwe trzeba konserwowac i to tez za niemale pieniadze!!!!! no przy porownywalnych cenach betonowe bedzie stalo i stalo moj sasiad ma swoje juz 45 lat a konserwacje tylko estetyczna i tania przeprowadza raz na 10 15 lat!!!!!!!!!! Ja tylko nie kumam jednego. Ludzie napinają się aby mieć piekny dom, tynkują, malują, wkłądają w to tonę kasy, kredyt na 30 lat....a zwieńczeniem tego wszystkiego jest gustowny beton dookoła tego wycackanego domu. Sam też robie ogrodzenie po kosztach. Fundament + słupki + poprzeczki robie sam (biore tylko bramę od ekipy zewnetrznej + furtka), kupuje sztachety, szlifuje, maluje...mogę to odnawiac raz na dwa lata, później niech się ładnie starzeje....ale betonu za darmo bym nie przyjął. Z mojej strony tyle bo niewykluczone, e komuś poprostu beton się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 08.08.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 zamiast zwykłej pelcionej, my zdecydowaliśmy się na panele z siatki, coś w tym stylu. przód kuty będzie. można wziąć ocynk lub powlekane http://www.allegro.pl/item392916025_ogrodzenia_mega_promocja_cenowa_1530_mm_ef_5mm_.html#photo można kupić taniej. w praktikerze na wiosnę była niezła promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 08.08.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Ja tylko nie kumam jednego. Ludzie napinają się aby mieć piekny dom, tynkują, malują, wkłądają w to tonę kasy, kredyt na 30 lat....a zwieńczeniem tego wszystkiego jest gustowny beton dookoła tego wycackanego domu. Sam też robie ogrodzenie po kosztach. Fundament + słupki + poprzeczki robie sam (biore tylko bramę od ekipy zewnetrznej + furtka), kupuje sztachety, szlifuje, maluje...mogę to odnawiac raz na dwa lata, później niech się ładnie starzeje....ale betonu za darmo bym nie przyjął. Z mojej strony tyle bo niewykluczone, e komuś poprostu beton się podoba. Ja zdecydowałem się na betony ze względu na cenę. Nie mogę zrozumieć osób, które od frontu robią murki z klinkieru i kute ogrodzenie a dookoła siatka, najtańsza z możliwych bez żadnej podmurówki. Ale przecież najważniejsze żeby od ulicy było och i ach i żeby sąsiedzi zazdrościli Zaletą ogrodzenia betonowego jest cena i szybkość grodzenia oraz trwałość. Co do wyglądu, o gustach się nie dyskutuje, nam też się średnio podobają i dlatego wybieraliśmy wzór, który za mocno nie razi w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.08.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jak pisali poprzednicy o gustach się nie dyskutuje i to jest sedno sprawy, każdy może mieć swoje zdanie a ja mam takie że betonowego nie zrobię nigdy w życiu,l ale jest to każdego osobista sprawa powiem więcej że bardzo się cieszę też z tego że moi sąsiedzi mają podobne gusta do moich i żaden z nich nie gustuje w tej betonowej ogrodzeniowej galanterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.08.2008 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 znowu wywołałem dyskusję o wyższości jednych świąt nad drugimi a chciałem tylko kilka cennych rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.08.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 A ja sobie tak policzyłem słupek z rury stalowej wysokości 2.2 m będzie powiedzmy kosztował 30 zł do tego doliczam 2m profilu w cenie 10 zł X2 szt. mamy 20 zł doliczamy do tego inne drobiazgi powiedzmy 20 zł Teraz sztachety oczywiście nie te gotowe tylko tartak powiedzmy cena za 1 szt deski to jakieś 1 zł, zakładam że potrzeba nam 20 szt sztachet a więc mamy 20 zł. Liczymy dalej, stolarz w warsztacie musi nam te deski wyrównać powiedzmy za 10 zł +10 zł impregnat Razem otrzymujemy 110 zł za 2 mb ogrodzenia, doliczę jeszcze 10 zł tak sobie i mamy 120 zł za 2 mb ogrodzenia a ile będzie kosztować betonowe ?? czy betonowe jest aż tak tanie ?? mnie się wydaje że nie, oczywiście swojej pracy trzeba troszkę poświęcić, ale coś za coś, jeśli jeszcze popatrzymy na złomowisku za słupkami i poprzecznymi profilami w cenie złomu + jakieś koszty manipulacyjne, jeśli damy słupek od słupka nie co 2 m ale co 2.5 m to niech się chowa ten tani beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.08.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Pierwsze lepsze z allegrohttp://www.allegro.pl/item408680684_ogrodzenia_ogrodzenie_betonowe_mazowieckie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania P. 09.08.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Ja mam takie: http://images26.fotosik.pl/68/53b8ee3a459dcf82med.jpg Koszt ogrodzenia o długości łącznej 200m to 5 000 pln + impregnat ok 1000 + praca własna bardzo mi się takie podoba! też takie będę robić!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 09.08.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Hybris - matka lub córka? A jak ktoś zdecyduje się na obie? Co do ogrodzenia - w "starym" domu od "czoła" ozdobne, betonowe - ciekawy przerywnik do sąsiedzkich siatek. Wcale źle nie wyglądało. W nowym w nawiąaniu do bala drewnianego - boki siatka(tanio) ale przód -kątownik zimnogięty miedzy słupkami (stare rury 2"ocynowane),całość pomalowana czarna młotkową, sztachety drewniane, heblowane, zaokrąglone u góry zaimpregnowane/malowane Lakma z woskiem w kolorze żółtym( w sensie żółtopodobnym). Całość stanowi niezłą kompozycję dzięki mojej łajw. A koszty? Ano wbrew pozorom wcale nie jest źle (metal częściowo ze złomowiska (niezłe cuda tam czasem mają), z Metalzbytu, z tartaku). Ogólnie wyszło podobnie jak siatka z podmurówką betonową. Ważne, żeby impregnat był z woskiem (niestety odradzam Drewnochron na korzyść lakmowego produktu) powodujący spływanie najgorszego nawet deszczu z drewna(Lakma). A nie wsiąkanie jego w ten materiał(Drewnochron). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 09.08.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Ja tylko nie kumam jednego. Ludzie napinają się aby mieć piekny dom, tynkują, malują, wkłądają w to tonę kasy, kredyt na 30 lat....a zwieńczeniem tego wszystkiego jest gustowny beton dookoła tego wycackanego domu. Sam też robie ogrodzenie po kosztach. Fundament + słupki + poprzeczki robie sam (biore tylko bramę od ekipy zewnetrznej + furtka), kupuje sztachety, szlifuje, maluje...mogę to odnawiac raz na dwa lata, później niech się ładnie starzeje....ale betonu za darmo bym nie przyjął. Z mojej strony tyle bo niewykluczone, e komuś poprostu beton się podoba. Ja zdecydowałem się na betony ze względu na cenę. Nie mogę zrozumieć osób, które od frontu robią murki z klinkieru i kute ogrodzenie a dookoła siatka, najtańsza z możliwych bez żadnej podmurówki. Ale przecież najważniejsze żeby od ulicy było och i ach i żeby sąsiedzi zazdrościli no tak .... sąsiedzi mają ograniczone pole wzroku i widzą jedynie od frontu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.08.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 A mnie się podobają takie słupki - ale bez muru pomiędzy nimi. Tylko kamień rudy :) (sorki za jakość - zdjęcie z komórki) http://images31.fotosik.pl/256/2d988a0a4e00bd72.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 10.08.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 przy okazji ile w waszych skladach kosztuje obrzeze krawenizkowe 100x25x5cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts