Annja 07.08.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Od paru dni mam nową koncepcję naszej sypialni ( o ile dobrze liczę to już czwarta ). Plan jest taki - podłoga: ciemno-brązowe panele, ściany: kremowe + czekoladowa ściana za łózkiem, meble: proste białe. Od dawna wpadła mi w oko sypialnia IKEA Malm. W poprzedniej koncepcji miała być śedniobrązowa obecnie ma się rozumieć biała, bo taka wersja serii Malm też występuje. Okazało się jednak, że w białej wersji Malm funkcjonuje tylko łózko i wszelkiego asortymentu komody, a ja potrzebuję jeszcze szafki nocne i toaletkę, które występują jak najbardziej w serii Malm ale w innych wersjach kolorystycznych. I teraz moje pytania: 1. Jeżeli "dorobię" sobie u stolarza na wzór IKEI szafki nocne i tę toaletkę to czy trafię z kolorem okleiny ( bo biały białemu nierówny ) i czy nie ma obawy, że te dwie różne okleiny mogą różnie zachowywać się z upływem czasu? 2. Czy zna ktoś inne białe meble do sypialni o prostym nowoczesnym wyglądzie i nie wygórowanej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.08.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 A musisz mieć wszystko "od kompletu" lub robione pod tenże "komplet"? wydaje mi sie ,że jeśli konsekwentnie będziesz trzymać się idei białych mebli, to moga nie być z tego samego kompletu a i tak będą wyglądac dobrze. My kupiliśmy łóżko "amarone" vox'a, ale cena szafek nocnych nas lekko mówiąc rozwaliła - po 500 zł od sztuki... no i kupilismy (w IKEA własnie) takie najprostsze stoliki nocne z surowego drewna (bodajże "rast" sie nazywały) po 25 zeta/sztuka. pomalowaliśmy je półmatowa farbka w kolorze łóżka i pasują doskonale. a zaoszczędzone pieniadze przehulalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 08.08.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 ten sam problem u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 09.08.2008 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 A musisz mieć wszystko "od kompletu" lub robione pod tenże "komplet"? wydaje mi sie ,że jeśli konsekwentnie będziesz trzymać się idei białych mebli, to moga nie być z tego samego kompletu a i tak będą wyglądac dobrze No właśnie w tym problem, że nie mogę znaleźć nic stylistycznie pasującego do Malm i do tego jeszcze białego Dlatego pomyślałam o tym stolarzu, tylko boję się, że dwie różne białe okleiny mogą do siebie poprostu nie pasować, zwłaszcza zesawione tak blisko jak łózko i szafka nocna. Dodatkowy problem to toaletka. Mało firm produkuje toaletki, a jeżeli nawet to takie strasznia "babcine", które zupełnie mi nie leżą, a w Malm jest toaletka prościutka, taki stoliczek z szufladką. A ty askaaa masz już koncepcję jak się uporasz z tym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts