anula302 07.08.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 wkucie kabli pod halogeny - 50 pln szt obsadzenie geberitu i zabudowa g-k- 350 szafka z g-k przy umywalce - 250 waska pólka przy wannie - wzdłóz dłuzszego boku - l170 cm - z g-k - 250 obsadzenie baterii wannowej - 150 obsadzenie wanny - 100 obmurowanie wanny - 350 szlifowanie - 35plm/m2 powiedzcie cos na ten temat to ceny jakie podał mi mój glazurnik - wczesniej o takich cenach nie wspominał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 08.08.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Ja tez jestem glazurnikiem a ceny mam nawet wyższe niz te które podałas,jakość musi kosztować,przy remoncie łazienki np.trze4ba sie nnac troszke na elektryve,szpachlowaniu,hydraulice,kładzeniu płytek,na wszystkim i wszystko musi byc dobrze zrobione,i odpowiedzialnosc duza bo sprzęty nieraz drogie sie montuje..ostatnio montowałem baterie za 2,700 do wanny ręce mi sie trzęsły bo jak by mi spadła to koniec...Takze te ceny to caałkowita norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 08.08.2008 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 sorry ale u mnie nie remont - tylko wszystko od nowa. baterie mam za 700 pln kupioną bo na inną mnie nie stac - a z tego co podzwoniłam po innych glazurnikach to te ceny jakie podał mi mój glazurnik są 2xwiekszę. prawdopodobne za kazdą łazienke luczy sobie 5 tys - jak mu nie wychodzi z m2 to nabija resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 09.08.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 z całym szacunkiem dla Ciebie ale skoro kupujesz baterie za 700 zl a żałujesz dla kogos kto ci tą łazienke robi to cos tu nie tak jest.Trzeba było w sklepie tez wytykac sprzedawcy ze za kawałek metalu dajesz 700 zl.Zwykłe sknerstwo i brak szacunku...żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 09.08.2008 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 ale ja ni neguje tetgo ze ktos sie narobi i trzeba mu zapłacic. Tylko u mnie była taka sytuacja - trzeba było przciagnac kabel w dół poprostu przedłużyc - miała to zrobic mój mąż - ale pan hydraulik mówi - dobrze pan zostawi ja sobie zrobie - a teraz za to 100 pln krzyczy - to wiecej niz elektryk za punkt , i jest jeszcze kilka spraw na ktorych tak nas naciaga - dlatego pytam na forum jakie sa ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 09.08.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 a ten glazurnik to bije cię ? czy mozesz moze wziąć innego , tańszego ? a ceny , moim zdaniem , wysokie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiekmirek 09.08.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 po prostu w glowach sie po przewracalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 09.08.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Bic nie bije ,ale mu zaufałam bo to przyszły mąż mojej siostry ciotecznej - a okazało sie ze próbuje nas naciągnąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martin72 10.08.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Glazurnik też człowiek- żyć musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 10.08.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Bic nie bije ,ale mu zaufałam bo to przyszły mąż mojej siostry ciotecznej - nie rób nigdy nic z rodziną lub u rodziny ... bo potem n a lata zostaną " krzywe spojrzenia " a okazało sie ze próbuje nas naciągnąc . - dlaczego ? po prostu wolny rynek ... czy ty w swojej pracy robisz jakies promocje dla twojego szefa , czy też zawsze oczekujesz takiej samej pensji za swoją pracę ( a nie daj boże premii czy innego szaleństwa ...) ?[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 10.08.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Ale my jak rozmawialiśmy ile za co weżmie - to było oczywiscie cytuje: jak dla was to zrobie za tyle i tyle - ale nie upzredził ze na innych robotach weżmie więcej jak od nas. tym bardziej ze nie wszedł na jedną rzecz tylko wiecej - a miał tez robic cos u teScia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 10.08.2008 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Jutro mam z nim rozmowę na temat tej wyceny - zobaczymy ile zjedzie z ceny Ale do następnych łazienek - a mam ich jeszcze dwie - nie dam sie dotknąc - jak mi czarne na białym nie napisze ile za to weżmie. Dla niego łazienka -5m2 powierzchni to duża łazienka - cytat" bo wanna sie zmiesciła" - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroo 11.08.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 wkucie kabli pod halogeny - 50 pln szt obsadzenie geberitu i zabudowa g-k- 350 szafka z g-k przy umywalce - 250 waska pólka przy wannie - wzdłóz dłuzszego boku - l170 cm - z g-k - 250 obsadzenie baterii wannowej - 150 obsadzenie wanny - 100 obmurowanie wanny - 350 szlifowanie - 35plm/m2 powiedzcie cos na ten temat to ceny jakie podał mi mój glazurnik - wczesniej o takich cenach nie wspominał W jakim regionie polski jest ten remont? Wg mnie te ceny nie są nad ciągane, zwłaszcza jeśli widziałaś jego wcześniejsze "dzieła" i było wszytko ok (?). Piszesz że podobno są glazurnicy o połowę tańsi, ale pewnie w ślad za tym idzie jakość. Policz sobie ile może Cię kosztować zmarnowanie materiału przez takiego 'Pana Mietka' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 11.08.2008 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Pan glazurnik z ceny 5 tys zjechał na 4200 - myślę że nie powinien czuc sie skrzywdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 12.08.2008 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 z całym szacunkiem dla Ciebie ale skoro kupujesz baterie za 700 zl a żałujesz dla kogoś kto ci tą łazienkę robi to coś tu nie tak jest. To jest właśnie rozumowanie tzw. "fachowców". Co ma piernik do wiatraka? Cena towaru ma się w 99% nijak do trudności montażu a często jest odwrotnie. No ale "fachowcy" próbują wyciągnąć z inwestora jak najwięcej, więc mają przelicznik, który mówi - ile za towar tyle za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 12.08.2008 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Cena towaru ma się w 99% nijak do trudności montażu a często jest odwrotnie - uzasadnij , proszę , inwestorze ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 12.08.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Po rozmowie z moim glazurnikiem i zmuszeniu go do wyceny dokładnej kolejnych prac wyszło ze za trzy łazienki - 6 m2, i 2x ok.5m2 zapłacę w granicach 12 tys, + gres w kuchni jadalni i wiatrołapie ok 36m2 - 2 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 12.08.2008 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 te ceny co podawałam wczesniej za wkucie kabli itd. to z Warszawy niestety - wszystkie półki co pisałam to ceny za obudowe samym g-k - dochodzi do tego jeszcze koszt obłożenia płytkami - z tego co wiem to za pólkę na gotowo glazurnicy biorą 100 pln/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 13.08.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 z moich doswiadczeń remontowych-a mam ich sporo,bo od 2-ch lat ciągle coś remontuję w nowym domu,wynika,że jak wykonawca widzi drogie materiały (700 zł za baterię to chyba ze złota?) to wtedy cena robocizny skacze.Raz ,że ryzyko duże,dwa,że jak inwestora stać na baterię za 700 zł,to na robociznę odpowiednio skalkulowaną chyba również?Sprawa nr 2 - nigdy,ale to nigdy nie korzystaj z usług rodziny,pociotków,szwagrów itp.-to moja dobra rada poparta doswiadczeniem.Lepiej zapłacić więcej sprawdzonemu fachowcowi,niż brać "po rodzinie".BTW-rok temu za następujące prace w łązience zapłaciłam 2 tyś:-wykucie otworu (40x40) i zamontowanie okna-demontaż obudowy wanny i obudowanie jej glazurą mozaikową-Ok. 2 m2-przyklejenie listew plastikowych na styku wanny z obudową-po roku listwy odłażą i pod spodem jest pleśń no i za to wszystko "fachowiec" (spoza rodziny) krzyknął 2 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 13.08.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 temu za następujące prace w łązience zapłaciłam 2 tyś: -wykucie otworu (40x40) i zamontowanie okna -demontaż obudowy wanny i obudowanie jej glazurą mozaikową-Ok. 2 m2 -przyklejenie listew plastikowych na styku wanny z obudową-po roku listwy odłażą i pod spodem jest pleśń - no to .... zacnie ... zacnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts