Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co myslicie o takich cenach - jakby co to szukam glazurnika

anula302

Recommended Posts

wkucie kabli pod halogeny - 50 pln szt

obsadzenie geberitu i zabudowa g-k- 350

szafka z g-k przy umywalce - 250

waska pólka przy wannie - wzdłóz dłuzszego boku - l170 cm - z g-k - 250

obsadzenie baterii wannowej - 150

obsadzenie wanny - 100

obmurowanie wanny - 350

szlifowanie - 35plm/m2

powiedzcie cos na ten temat to ceny jakie podał mi mój glazurnik - wczesniej o takich cenach nie wspominał :evil:

Ja tez jestem glazurnikiem a ceny mam nawet wyższe niz te które podałas,jakość musi kosztować,przy remoncie łazienki np.trze4ba sie nnac troszke na elektryve,szpachlowaniu,hydraulice,kładzeniu płytek,na wszystkim i wszystko musi byc dobrze zrobione,i odpowiedzialnosc duza bo sprzęty nieraz drogie sie montuje..ostatnio montowałem baterie za 2,700 do wanny ręce mi sie trzęsły bo jak by mi spadła to koniec...Takze te ceny to caałkowita norma.

sorry ale u mnie nie remont - tylko wszystko od nowa.

baterie mam za 700 pln kupioną bo na inną mnie nie stac - a z tego co podzwoniłam po innych glazurnikach to te ceny jakie podał mi mój glazurnik są 2xwiekszę.

prawdopodobne za kazdą łazienke luczy sobie 5 tys - jak mu nie wychodzi z m2 to nabija resztą :evil:

ale ja ni neguje tetgo ze ktos sie narobi i trzeba mu zapłacic. Tylko u mnie była taka sytuacja - trzeba było przciagnac kabel w dół poprostu przedłużyc - miała to zrobic mój mąż - ale pan hydraulik mówi - dobrze pan zostawi ja sobie zrobie - a teraz za to 100 pln krzyczy - to wiecej niz elektryk za punkt , i jest jeszcze kilka spraw na ktorych tak nas naciaga - dlatego pytam na forum jakie sa ceny.

Bic nie bije ,ale mu zaufałam bo to przyszły mąż mojej siostry ciotecznej
- nie rób nigdy nic z rodziną lub u rodziny ... bo potem n a lata zostaną " krzywe spojrzenia " :lol:

a okazało sie ze próbuje nas naciągnąc .
- dlaczego ? po prostu wolny rynek ... czy ty w swojej pracy robisz jakies promocje dla twojego szefa , czy też zawsze oczekujesz takiej samej pensji za swoją pracę ( a nie daj boże premii czy innego szaleństwa ...) ?[/u]

Jutro mam z nim rozmowę na temat tej wyceny - zobaczymy ile zjedzie z ceny :roll:

Ale do następnych łazienek - a mam ich jeszcze dwie - nie dam sie dotknąc - jak mi czarne na białym nie napisze ile za to weżmie.

Dla niego łazienka -5m2 powierzchni to duża łazienka - cytat" bo wanna sie zmiesciła" - :evil:

wkucie kabli pod halogeny - 50 pln szt

obsadzenie geberitu i zabudowa g-k- 350

szafka z g-k przy umywalce - 250

waska pólka przy wannie - wzdłóz dłuzszego boku - l170 cm - z g-k - 250

obsadzenie baterii wannowej - 150

obsadzenie wanny - 100

obmurowanie wanny - 350

szlifowanie - 35plm/m2

powiedzcie cos na ten temat to ceny jakie podał mi mój glazurnik - wczesniej o takich cenach nie wspominał :evil:

W jakim regionie polski jest ten remont?

Wg mnie te ceny nie są nad ciągane, zwłaszcza jeśli widziałaś jego wcześniejsze "dzieła" i było wszytko ok (?). Piszesz że podobno są glazurnicy o połowę tańsi, ale pewnie w ślad za tym idzie jakość. Policz sobie ile może Cię kosztować zmarnowanie materiału przez takiego 'Pana Mietka'

z całym szacunkiem dla Ciebie ale skoro kupujesz baterie za 700 zl a żałujesz dla kogoś kto ci tą łazienkę robi to coś tu nie tak jest.

To jest właśnie rozumowanie tzw. "fachowców".

Co ma piernik do wiatraka?

Cena towaru ma się w 99% nijak do trudności montażu a często jest odwrotnie.

No ale "fachowcy" próbują wyciągnąć z inwestora jak najwięcej, więc mają przelicznik, który mówi - ile za towar tyle za robotę.

z moich doswiadczeń remontowych-a mam ich sporo,bo od 2-ch lat ciągle coś remontuję w nowym domu,wynika,że jak wykonawca widzi drogie materiały (700 zł za baterię to chyba ze złota?) to wtedy cena robocizny skacze.Raz ,że ryzyko duże,dwa,że jak inwestora stać na baterię za 700 zł,to na robociznę odpowiednio skalkulowaną chyba również?

Sprawa nr 2 - nigdy,ale to nigdy nie korzystaj z usług rodziny,pociotków,szwagrów itp.-to moja dobra rada poparta doswiadczeniem.Lepiej zapłacić więcej sprawdzonemu fachowcowi,niż brać "po rodzinie".

BTW-rok temu za następujące prace w łązience zapłaciłam 2 tyś:

-wykucie otworu (40x40) i zamontowanie okna

-demontaż obudowy wanny i obudowanie jej glazurą mozaikową-Ok. 2 m2

-przyklejenie listew plastikowych na styku wanny z obudową-po roku listwy odłażą i pod spodem jest pleśń

no i za to wszystko "fachowiec" (spoza rodziny) krzyknął 2 tyś.

temu za następujące prace w łązience zapłaciłam 2 tyś:

-wykucie otworu (40x40) i zamontowanie okna

-demontaż obudowy wanny i obudowanie jej glazurą mozaikową-Ok. 2 m2

-przyklejenie listew plastikowych na styku wanny z obudową-po roku listwy odłażą i pod spodem jest pleśń

- no to .... zacnie ... zacnie ....