Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

husky i jego ciągłe ucieczki...

Recommended Posts

Hej, hej ..... Moje psy uciekały i już nie uciekają! Kupiłam elektroniczne obroże z czujnikiem, rozciągnęłam dookoła całej działki specjalny kabel i teraz jak podchodzą do ogrodzenia to najpierw obroża alarmuje psa dając mu szansę odejścia a jeśli tego nie zrobi, bądź też będzie próbował przejść pod lub nad siatką to dostaje lekki, ale nieprzyjemny dla zwierzaka impuls. Mam dwa psy i działa to to na obydwa. Urządzenie jest super, kupiłam ze sklepu internetowego http://www.easypet.pl pod hasłem obroże elektroniczne. Polecam !!! Pozdrawiam, Aga

Wiem, że Cię to nie pocieszy ale jedno z tych dwóch wariatów to suka owczarka niemieckiego 1,5 roczna i była sterylizowana jak miała 1 rok. Dwa miesiące po sterylce uciekły mi z działki i mąż znalazł je jak "spacerowały" sobie po głównej drodze na Koszalin. Na szczeście nic się nie stało ale zaraz tego samego dnia zamówiliśmy te obroże i sprawdzają się do dziś. Psy sa tak mądre, że od razu wyczaiły o co w tym chodzi.Ten prąd nie jest silny - sami sprawdzaliśmy na sobie :wink: Jest tylko nieprzyjemny ale pieski same nie dopuszczają do momentu "impulsu". Jak tylko słyszą "pikanie" ostrzegawcze to od razu się cofają. Naprawdę polecam...