Mały 16.08.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Kasiu - przy butli podziemnej pamiętaj o dewastacji ogródka za 5 lat (atest butli). Co do Viessmanna... ciekawe, ciekawe. To plotki czy fakty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 16.08.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 spoko nad butla bedzie tylko trawa, a co do piecow viessmana to wlasnie nie wiem, mowil mi tak gosciu co bedzie mi CO zakladal, a potem jeszcze w jednej hurtowni pytalam. polecali immergaza. zanim kupie to jeszcze poczytam, mam troche czasu do konca wrzesnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.08.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 no i dostałem kociej mordy. I to Twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.08.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 spoko nad butla bedzie tylko trawa, a co do piecow viessmana to wlasnie nie wiem, mowil mi tak gosciu co bedzie mi CO zakladal, a potem jeszcze w jednej hurtowni pytalam. polecali immergaza. zanim kupie to jeszcze poczytam, mam troche czasu do konca wrzesnia. Sugerowałbym zakup produktu, do którego będzie szybko dostępny i okoliczny serwis, a nie to co sprzedaje akurat pobliska hurtownia czy sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 16.08.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 okoliczna czyli z wrocławia tam chyba dosc serwisantów wszelkiej masci i rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 16.08.2008 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 coulignon-ale o so chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.08.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 coulignon-ale o so chodzi? A było to tak: wiesz... Usiłuje tak ostatnim rzutem na taśmę....żeby koleżanka uruchomiła kalkulator i policzyła... Ale nie zmuszam.... Jak ktos chce wydać bez sensu parę tys. pln... no to trudno. potem: udaję że tego nie widzę... ja na to: zrozumieć.... tak bym chciał zrozumieć co Tobą kieruje.... a potem nic nie napisałaś i wskutek niezaspokojonej ciekawości dostałem rzeczonej kociej mordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.08.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 prosze nie bylo mnie troche i sie o malo co chlopaki nie pobili a kociol hmmm...taki: http://www.weishaupt.pl/mainProdukte/produkteGBS/condens/index_html/pl albo taki: http://polonia.immergas.com/menu_2/kk/zeus_victrix_superior_kw/charakterystyka.htm w zaleznosci na co sie zdecyduje nie polecano mi piecow Wolfa do propan-butanu oraz odradzzano viessmana ktory ponoc kiedys mial dobre piece ale spoczal na laurach co wy na te piece? nie możesz mieć kondensata, kocioł kondensacyjny musi pracować na mieszance gazu z powietrzem o stałym składzie chemicznym gazu, tego nie zapewni Ci propan-butan bo skład mieszaniny tych dwóch gazów jest w każdym momencie inny, z resztą przy pierwszym uruchomieniu przez serwis dowiesz się tego samego, ale wtedy będzie już za późno bo i kocioł kupiony i baniak na zewnątrz z podpisaną umową, to se ne da Pani Havranek owszem każdy kocioł atmosferyczny (otwarta komora spalania) lub kocioł z zamkniętą komorą spalania (turbo) będzie pracował na takim gazie, ale kondensaty nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 16.08.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Witam,jedna uwaga.Korzystam z butli do gotowania i jak zauwarzylem ,to najgorszy jest gaz z GASPOLA (po prostu woda na herbate gotuje sie dwa razy dluzej ).Nie jest to odosobniony przypadek,bo kiedys rozmawialem z czlowiekiem ktory robi pokrycia dachowe i korzystajac z butli gaspola zuzycie gazu mieli ponad dwa razy wieksze niz innych firm ,wiec cos z kalorycznoscia nie tak .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 16.08.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 1950- sa dwie firmy które mają w swojej ofercie piece kondensacyjne które jednak dają radę działać przy propan butanie. jest to Wolf którego sprzedają przedstawiciele orlenu notabene handlujący gazem propan butan oraz firma Weishaupt. O Wolfach mówił mi znajomy że nie są zbyt dobre i zdecydowanie lepszy Weishaupt, popytałam w hurtowni no i otrzymałam odpowiedź ze Weishaupt daje certyfikat pisemny że ich piec będzie działał na propan butanie i według doświadczeń sprzedawcy w tej hurtowni jest to faktycznie jedyny kondensat który sie sprawdza. polecam telefon do producenta i zobaczymy da się czy nie da... może przyznam ci rację a może będziesz musiał napisać że doradcy też czasem się mylą i uczą czegoś nowego http://www.weishaupt.pl/mainProdukte/produkteGBS/condens/index_html/pl coulignon-no trudno tak ci zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.08.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 http://www.weishaupt.pl/local/documentBase/pl/2022-PL-04-06.pdf nie wiem kto i co Ci powiedział na temat użycia propanu-butanu, na powyższej stronie która jest oficjalną stroną Weishaupta, w materiałach technicznych na stronie 15 są podane rodzaje gazu na których pracuje kocioł, niestety propanu-butanu tam nie ma, a swoją drogą, spytam się w poniedziałek u źródła a na temat Orlenu który za wszelką cenę chce sprzedawać propan-butan nie zważając na nic, trochę mogę podzieć i to by było na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sloneczko 16.08.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 nom ja się nie upieram, zapytaj konieczniezresztą coraz bardziej się przekonuję do propanu i wtedy problem z piecem odpada ale jeszcze mam czas do namysłu a jak wiesz cos na temat orlenu to prosze bardzo podziel sie z nami, moze nie tylko ja sie zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 19.08.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 nie możesz mieć kondensata, kocioł kondensacyjny musi pracować na mieszance gazu z powietrzem o stałym składzie chemicznym gazu, tego nie zapewni Ci propan-butan bo skład mieszaniny tych dwóch gazów jest w każdym momencie inny, z resztą przy pierwszym uruchomieniu przez serwis dowiesz się tego samego, ale wtedy będzie już za późno bo i kocioł kupiony i baniak na zewnątrz z podpisaną umową, to se ne da Pani Havranek owszem każdy kocioł atmosferyczny (otwarta komora spalania) lub kocioł z zamkniętą komorą spalania (turbo) będzie pracował na takim gazie, ale kondensaty nie hehehehe... a to się namnożyło teoretyków... zapraszam do siebie... butla podziemna na propan-butan, najwyższy model kondensata /Vitodens 300/ i zero problemów... hahahahaaaa... a co mi grozi używając kondensata na propan-butan.... hahahaha... że spali 5 litrów więcej... czy ty człowieku wiesz jak się różni chociażby gaz ziemny w zależności od widzimisię, albo celowego działania gazowni, jak chyba w szczecinie...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.08.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a może mi jeszcze skoczysz na plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.08.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Hmmm - mnie wychodzi ze prądem taniej mnie też jak na razie od 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts