bartelus 08.08.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Cyz ktos montował cos takiego jak grzejniki w podłodze.Pytam bo hydraulicy zamontowali mi je ale nie iwem czy dobrze poniewaz np. pod kanalem nie dali zadnej izolacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.08.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 hmm... rozumiem, że grzejniki zostały "położone" na chudziaku ?chwilę się zastanawiałem nad sensem izolowania skrzynki od dołu, potem nad tym jak to zrobić. Sama skrzynka jest dość wysoka, prawda ? Na mój gust trzeba by wycinać w chudziaku, podkładać jakiś styropianik dwójkę, na to kłaść skrzynkę i dopiero robić wylewki... NIe wiem czy to ma w ogóle sens. U mnie skrzynka nie była dodatkowo izolowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartelus 08.08.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 hmm... rozumiem, że grzejniki zostały "położone" na chudziaku ?chwilę się zastanawiałem nad sensem izolowania skrzynki od dołu, potem nad tym jak to zrobić. Sama skrzynka jest dość wysoka, prawda ? Na mój gust trzeba by wycinać w chudziaku, podkładać jakiś styropianik dwójkę, na to kłaść skrzynkę i dopiero robić wylewki... NIe wiem czy to ma w ogóle sens. U mnie skrzynka nie była dodatkowo izolowana Zrobiona została na podsypce cementowo-piaskowej, moze jaki mi sie uda to podesle zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.08.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 tu masz jakąś instrukcję :http://www.letorex.com.pl/verano-instrukcja%20montazu%20grzejnikow%20kanalowych.doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.08.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 a tu drugą z obrazkami http://www.purmo.com/docs/Instrukcja_montazu_grzejnikow_kanalowych_Purmo.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwotny 08.08.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 2 tygodnie temu u mnie hydraulicy montowali grzejniki kanałowe w salonie.Oczywiście pod kanał poszło na chudziak folia i 5 cm styropianu. Chociaż gdyby nie moja interwencja to by go nie położyli ( podejrzewam że pierwszy raz je montowali ). Ogólnie wyszło Ok i co najważniejsze po zalaniu wylewek okazały się dobrze wypoziomowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts