agata_sebastian 08.08.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam i zapraszam do komentowania tego co wyrasta nam na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.08.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 ha, to jestem pierwsza, witam, gdzie jest budowa? a i 240 m2 powierzchni uzytkowej nie jest wcale za duzo zobaczycie jak zamieszkacie pozdrawiam bede podgladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_sebastian 11.08.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 ha, to jestem pierwsza, witam, gdzie jest budowa? a i 240 m2 powierzchni uzytkowej nie jest wcale za duzo zobaczycie jak zamieszkacie pozdrawiam bede podgladac na początku w planach było 140m2 , w trakcie szukania projektu jakoś tak urosło do 240m2 , budujemy w strzegomiu , w połowie drogi między wrocławiem a jelenią górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.08.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 a i jeszcze wrzuc rzuty do dziennika, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 18.08.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Fajny domek będziecie mieli. Czekamy na rzuty. A co do kredytu, to przechodzę podobna sytuację w Euro Banku - wniosek o 200 tys. - wg rzeczoznawcy 130 tys włożone (w tym działka), wartość po wybudowaniu 485 tys. Jutro muszę wykazać 103500 gotówką Najlepsze jest to, że sprawa kredytu ciągnie się już 7 tygodni - w tym czasie musieliśmy kupić Porotherm i wiele innych drobiazgów - kasa idzie jak woda, ale banku to nie obchodzi. Faktury mogę sobie wsadzić w d..., oni chcą gotówkę. A jedynym rozwiązaniem dla pani z banku jest ponowne wezwanie rzeczoznawcy, żeby ujął w wycenie nowozakupiony materiał. Jakaś paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_sebastian 19.08.2008 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Fajny domek będziecie mieli. Czekamy na rzuty. A co do kredytu, to przechodzę podobna sytuację w Euro Banku - wniosek o 200 tys. - wg rzeczoznawcy 130 tys włożone (w tym działka), wartość po wybudowaniu 485 tys. Jutro muszę wykazać 103500 gotówką Najlepsze jest to, że sprawa kredytu ciągnie się już 7 tygodni - w tym czasie musieliśmy kupić Porotherm i wiele innych drobiazgów - kasa idzie jak woda, ale banku to nie obchodzi. Faktury mogę sobie wsadzić w d..., oni chcą gotówkę. A jedynym rozwiązaniem dla pani z banku jest ponowne wezwanie rzeczoznawcy, żeby ujął w wycenie nowozakupiony materiał. Jakaś paranoja. to i tak dobrze , w nordei stwierdzili że dla danej nieruchomości robią wycenę tylko raz i koniec , czuję że się skończy w polbanku mają drogi kredyt ale przynajmniej przy moich zarobkach mam zdolność na 470tyś (dla przypomnienia w nordei 300 a milenium 280) i jeszcze jedna rzecz która mnie na początku przekonała do nordei to to że przy kredycie 300 na 30 lat wyliczyli mi ratę w okolicach 1000zł a w innych 1400-1500 , cholera tak się napaliłem na tą nordeę i dostałem kosza , kur.... . ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 21.08.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ta kwota w nordei wydaje mi się niemożliwa. My braliśmy teraz kredyt na 300 tys na 30 lat i przy małej marży (0,75 pp) raty wychodzą ok 1400 zł. Musieliby nie mieć chyba marży żeby wychodziło 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_sebastian 22.08.2008 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 zanim złożyłem wniosek dostałem oto takie wyliczenie : http://images43.fotosik.pl/3/0097412c49a28bd4.gif >kropecka jeśli możesz ? na ile oszacowali wam wartość nieruchomości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.08.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 nie wiem jak Ci zrobili to wyliczenie, ale na pierwszy rzut oka widać, że to jakaś ściema - raty malejące i równe w tej samej wysokości??Przyjmując raty stałe w wysokości 930,33 x 360 miesięcy to wychodzi Ci odsetek zaledwie 34 tys a przy karencji 12 miesięcznej spłacisz już w pierwszym roku 11 tys samych odsetek. Z tego wynikałoby, że przez pozostałe 29 lat wraz z kapitałem bedziesz spłacała pozostałe tylko 23 tysiące odsetek. Tak to nawet w Erze nie ma.Nie chce mi sie teraz liczyc, ale podejrzewam, ze przy tym oprocentowaniu i tej wysokosci raty to kredyt powinien być nie na 30 a na 50 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.08.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Jaki za duży? Daj spokój, duże jest piękne! Ja buduję dom 380 pow. całk./260 użytkowej, a przynajmniej tak mi się wydawało, a okazuje się że pani architekt adaptująca się rąbnęła i tak naprawdę całkowitej jest 480 a użytkowej 330! Nie powiedzieliśmy ekipie że tak naprawdę buduje dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 24.08.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 my podawaliśmy wartość działki 125 tys. łącznej wartości nie przypominam sobie czy podawaliśmy. na ile oszacowali też nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_sebastian 25.08.2008 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jaki za duży? Daj spokój, duże jest piękne! Ja buduję dom 380 pow. całk./260 użytkowej, a przynajmniej tak mi się wydawało, a okazuje się że pani architekt adaptująca się rąbnęła i tak naprawdę całkowitej jest 480 a użytkowej 330! Nie powiedzieliśmy ekipie że tak naprawdę buduje dużo więcej 100m2 niewielka różnica , mój miał mieć na początku 140m2 , tylko jak oglądaliśmy gotowe projekty to zawsze czegoś brakowało , a pokoiki jakieś na poddaszu po 8-10m2 i salony 20-25m2 . teraz jak tak sobię patrze na fundamenty to te 300m2 całkowitej jakoś tak niepozornie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_sebastian 25.08.2008 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 my podawaliśmy wartość działki 125 tys. łącznej wartości nie przypominam sobie czy podawaliśmy. na ile oszacowali też nie wiem w banku kobita mi tłumaczy że te 800tyś to wartość rynkowa nieruchomości , no tak dobrze ale przecież ten dom zbuduję taniej - mówię , a ich to nie obchodzi mam pokazać że mam dodatkowo 300tyś i już . to tak jak z samochodami (podobnie tylko na odwrót) w salonie 100tyś a jak wyjedziesz za bramę to już 80tyś bo więcej nie dadzą . i nie sądzę żeby mi ktoś dał te 800tyś bo domek jest dość nietypowy (u nas są popularne pokomunistyczne kostki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 25.08.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 dziwne to wszystko - wartośc domu powinna byc brana pod uwagę tylko do zabezpieczenia - im wyzsza tym ryzyko banku mniejsze. Natomiast do wyliczenia wkładu własnego powinnien służyc kosztorys inwestorski. A co z tymi co budują systemem gospodarczym - wartośc domu będzie taka sama jak wartość tego samego domu budowanego przez firmę - a przecież koszty budowy bedą się różniły i to możliwe, że różnica ta bedzie ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_sebastian 26.08.2008 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 dziwne to wszystko - wartośc domu powinna byc brana pod uwagę tylko do zabezpieczenia - im wyzsza tym ryzyko banku mniejsze. Natomiast do wyliczenia wkładu własnego powinnien służyc kosztorys inwestorski. A co z tymi co budują systemem gospodarczym - wartośc domu będzie taka sama jak wartość tego samego domu budowanego przez firmę - a przecież koszty budowy bedą się różniły i to możliwe, że różnica ta bedzie ogromna. dokładnie , ja cały czas tłumaczę bankowi że to system gospodarczy , że 90% materiałów na dom jest już kupione , i nic jak grochem o ścianę . zresztą mam ich gdzieś ! , wczoraj uzupełniłem papiery w milenium , zobaczymy co będzie (wnosek złożyłem w ostatni dzień trwania promocji , jak się uda to nie zapłacę haraczu od udzielenia kredytu) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 26.08.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witamfajny projekt i wcale nie jest za duzy,tylko fajne pomieszczenia przestronne a nie klitki w ktorych nic nie idzie ustawic i wstawic bo miejsca brak.Pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_sebastian 06.09.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Witam fajny projekt i wcale nie jest za duzy,tylko fajne pomieszczenia przestronne a nie klitki w ktorych nic nie idzie ustawic i wstawic bo miejsca brak.Pozdrawiam i zycze powodzenia dzięki , projekt jest duży , nawet obce osoby jak zobaczą sam fundament mówią że duży . to dziwne ludzie jak widzą fundament w swoich domkach boją się że domek będzie mały kurcze a ja mam na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 06.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 U nas też każdy marudzi, że budujemy za duży dom, że koszty ogrzewania, że kto to będzie sprzątał itd. A ja mam to w nosie. Mówią to Ci, co całe życie gnietli się w blokach. Ogrzewanie? Nie muszę mieć 30 stopni. A sprzatanie? Jak nie dam rady sprzątać to będę miała bałagan. A dom tym właśnie różni się od mieszkania w bloku, że jest większy. Gdybym chciała mieć pokoje wielkości przedziału kolejowego to nie przeprowadzałabym się z bloków. Nie przejmuj się metrażem. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.12.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Pięknych i rodzinnych Świąt Budującego Nowego Roku Zanikającej biurokracji Rosnącej inteligencji budowlańców Samych obniżek i promocji na wymarzone płytki Celnych wyborów i satysfakcji z wyników oraz... Mnóstwa prezentów pod Choinką!!! http://dvice.com/pics/gift_uberguide_gifts.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts