noster78 08.08.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Czekam na pomysły i dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.08.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Czekam na pomysły i dobre rady Wersja A: 1. Wyjąć połacie i zostawić ramę. 2. Zbić z pozostałości po łatach prostokąt i obciagnąć pozostałościami np. membrany dachowej. 3. Przy pomocy poprzeczki z łaty włożonej pomiędzy krokwie i kawałka drutu wszystko trzymało się pięknie kupy. Wersja B: 1. Zostawić połacie ale zakleić je folią. Z daleka wersja B wygląda jak wersja A. Ja stosowałem wersje A. Po założeniu alarmu założyłem połacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.08.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 nie montować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.08.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Nie montować - zarobić dachówką/ zabić dechami/czy cokolwiek innego - dekarz przyjedzie po założeniu reszty okien, drzwi i alarmu i zamontuje ( u mnie 8 szt zajęło mu tak ze 2 h)Zamontować i założyć alarm tego samego dniaZamontować i spać na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 08.08.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Potwierdzam - nie montować.Dopiero jak będzie stan zamknięty zawołać dekarzy.Słyszałem że w mojej okolicy świeżo założone okna połaciowe wyparowały.Ale znam też przypadki że ludzie montowali i wszystko OK.Chyba jednak lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 08.08.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 A ja mam tak jak mario1976 została sama rama przykryta tylko folią. A okna bezpieczne u mnie w piwnicy:) Zamontowanie okna 5 minut i już dekarza nie muszę wzywać. http://img175.imageshack.us/img175/8669/img0270qk9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 09.08.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 super, też tak chyba zrobię, ekipa niech zamontuje ramy a reszta do piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 10.08.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 polska rzeczywistosc -nie wiem czy smiac sie czy plakac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 14.08.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Tak, jak mowi Nefer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 14.08.2008 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jest jeszcze podobno taka opcja, która co prawda nie chroni przed kradzieżą ale znacznie ją utrudnia tzn. zostawić okna, ale zabić je od wewnątrz dechami na jakichś wkrętach (podobno trzeba się sporo namęczyć, żeby sobie z tym poradzić) i jeszcze dodatkowo wykręcić klamkę. Moja ekipa powiedziała, że można by i tak pokombinować. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.08.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Przykręcać od wewnątrz ? W życiu bym się na to nie zgodziła. Ciekawe jak potem takie okno wygląda.. bez żartów...nie dałabym się nikomu dotknąć do moich nowych okien ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 14.08.2008 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 tzn. nie chodzi o przybijanie desek do ramy okna tylko do więźby czy czegoś tam, na tej samej zasadzie jak się otwory okienne zabija deskami na zimę, jak się nie ma jeszcze okien wstawionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.08.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Coś to do mnie nie przemawia. Jeśli okan dachowe potrafią ukraść wyjmując tylko skrzydło ( i są chetni na kupno) to bez klamki też sprzedadzą.Nie pozwoliłabym dopóki nie dowiedziałabym się jak to technicznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 14.08.2008 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 nie wiem jak się kradnie okna w każdym razie brak klamki ma to ponoć utrudnić, hmmm.... będę musiała podrążyć ten temat, jak się dowiem jak to dokładnie wygląda od strony technicznej to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.08.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ja też jeszcze nie kradłam, ale Polak potrafi :) A co CIę tak pili z tymi oknami ? Kiedy zakładasz resztę okien i drzwi ? Założ tego samego dnia okna dachowe i alarm i z czapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Zawsze można z niczego zrobić problem! A problemu nie ma bo okna połaciowe można zamontować w dowolnym czasie! Pozostaje tylko sprawa kilku czy kilkunastu dachówek, które później pozostaną. Jak tu szukamy oszczędności to tylko pogratulować. Jakoś nikt się nie boi, że mu zniszczą folię (potną, podpalą). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.08.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Szczególnie, że dachówki się przydadzą na daszek nad śmietnikiem, na daszki ogrodzenia, na altankę, na składzik drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noster78 15.08.2008 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Zawsze można z niczego zrobić problem! A problemu nie ma bo okna połaciowe można zamontować w dowolnym czasie! Pozostaje tylko sprawa kilku czy kilkunastu dachówek, które później pozostaną. Jak tu szukamy oszczędności to tylko pogratulować. Jakoś nikt się nie boi, że mu zniszczą folię (potną, podpalą). Pozdrawiam. Popyt jest na okna, na folię nie słyszałam żeby był Jeden problem to taki, że na razie nie będę mieć alarmu bo nie ma jeszcze prądu w okolicy, a drugi to taki, że nie będę na razie wstawiać reszty okien i muszę je zabić deskami na zimę, no chyba, że uda mi się zdobyć jeszcze trochę kasy, co by je kupić Trzeci problem to taki, że jak mi teraz okien nie zamontują, to potem mogę nie znaleźć chętnego, który by to w odpowiednim czasie zrobił, albo co najwyżej na jakiegoś partacza trafię. O dobrych fachowców teraz trudno, a ja miałam takie szczęście, że trafiłam na dobrą ekipę. Być może robię faktycznie problem z niczego A ha, w planie są schody drewniane, tak więc obecnie na piętro prowadzi drabinka, jakby tą drabinkę stamtąd wziąć, to będzie dodatkowe utrudnienie No i nie chodzi o szukanie oszczędności tylko o ułatwienie sobie życia, tzn. że chciałabym mieć już z głowy etap montowania tych okien i żebym nie musiała znowu polować na kogoś kto by to zrobił, takie wygodnictwo po prostu mówiąc szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.08.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Mój dekarz po prostu podjechał do mnie jak chciałam zakładać okna i je założył. Bez dodatkowej kasy - wiedział, że będzie to robił, więc to było dla mnie i dla niego normalne. Myślę, że komplikujesz sobie życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.08.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Dokładnie tak. Ja szanuję swoich inwestorów i harmonogram robót dostosowuję do ich wymogów. Teraz będę montował okna w dachu, który wykonywałem rok temu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts