arc-en-ciel 06.07.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 na pewno beda biale cegielki, tylko nie vives, a ceramicalcora, okazalo sie, ze moge je kupic na miejscu, sa drozsze, ale z transportem z w-wy wyszloby to samo, dziekuje za odpowiedzi, plytki sa przepiekne, sa tez inne kolorki: czerwony, niebieski, czarny i zolty:http://www.ceramicalcora.com/en/catalogue/wall-tiles/10-x-20/b-10.htmlcena za biale to 149 zl za metr, kolorowe sa drozszeplanuje je polozyc wewnatrz przysznica, na obudowie kibelka i na scianie z umywalka, moja inspiracja bylo zdjecie ze strony:http://www.vives.pl/lazienki.html aranzacja do mugat blanco, cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 07.07.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 linka nie dam bo ja mam książeczkę ze sklepu i tam jest.. z seri kuchnia łazienka, wersja satin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 07.07.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 no przeciez jest: musisz wejśc na dulux potem produkty potem do wewnątrz , do ścoan i sufitów... i potem po prawej stronie zobaczysz książeczkę, otworzy się w pdf strona 26 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 no przeciez jest: musisz wejśc na dulux potem produkty potem do wewnątrz , do ścoan i sufitów... i potem po prawej stronie zobaczysz książeczkę, otworzy się w pdf strona 26 pozdrawiam dzięki, ładny kolorek ale dziwna ta ich strona w kolorach tego nie znalazłam, w ich wyszukiwarce też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 11.07.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ja trochę z innej beczki - wybrałam sobie kolor Egipska bawełna do kuchni, już miałam kupić puszkę, gdy zerknęłam na naklejkę, a tam - białość jakaś! Czy ta naklejka przekłamuje? Zależało mi na takim jasnym szarawym kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arc-en-ciel 11.07.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 bylam wczoraj w le roy merlin i dzisiaj w bricomarche, niestety nie ma tego koloru, ale ogolnie na tych naklejkach wszystkie kolory sa jasniejsze niz w katalogu, tez chce jasny szary do kuchni i malej lazienki, moze z innej firmy, na razie nic nie znalazlam, jutro mam zamiar pojecac do castoramy i obi, dam znac jak cos znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.07.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 bylam wczoraj w leroy merlin i dzisiaj w bricomarche, niestety nie ma tego koloru, ale ogolnie na tych naklejkach wszystkie kolory sa jasniejsze niz w katalogu, tez chce jasny szary do kuchni i malej lazienki, moze z innej firmy, na razie nic nie znalazlam, jutro mam zamiar pojecac do castoramy i obi, dam znac jak cos znajde A szukałaś szarości wśród kolorów na My perfect color? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark27 14.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam, Musze wymalować całe mieszkanie i teraz jest problem: kolory jakie bardziej mi pasują ma dulux (kolory świata) ale opinie o tej farbie są z lekka tragiczne. Malarz też mi odradza duluxa i jak już to dekoral (akrylit w). Czy w ostatnim czasie ktoś z Was malował Duluxem i ma pozytywną opinie o tej farbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 14.07.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Malarze malowali mi duluxem kilka pomieszczeń i jakoś specjalnie nie narzekali na pracę. No może poza tym, że niektóre kolory (niekoniecznie ciemne) trzeba było malować trzykrotnie. Mi się efekt końcowy podoba. Nie wiem skąd te tragiczne opinie, może od konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibac 14.07.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jakiś czas temu zacząłem malować ściany i póki co kupiłem cztery opakowania farby Duluxa o kolorach plasterek limonki, caffe latte, orzech włoski i zieleń nefrytu (satyna z mieszalnika) Bardzo dobrze mi się maluje póki co, jednak muszę stwierdzić że najlepiej pokryła farba z mieszalnika - praktycznie po pierwszym malowaniu było już git. Jednak po dwóch malowaniach plastrem limonki widać pewne białe prześwity (po gruncie) Podobnie się ma rzecz z kolorem caffe latte. chyba pomaluje trzeci raz te ściany. Więc spostrzeżenia nam podobne co darekw127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.07.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja jestem świeżo po malowaniu Duluxem, właśnie Kolorami Świata - Malinowy Krzew i Tajemniczy Ogród. Malowało mi się świetnie, tylko konieczne jest nakładanie drugiej warstwy minimum. Kolory wyszły jak dla mnie świetnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 14.07.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Swoją opinię o Duluxach wyraziłem już w jednym czy dwóch wątkach, więc nie będę się powtarzał. Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę ilość osób zgłaszających uwagi, nie jest to przypadek i opinia o tych farbach jest w miarę miarodajna. Moim zdaniem te farby są w najlepszym wypadku kapryśne. Chce ktoś ryzykować? Jego wola, jego pieniądze i nerwy. Może akurat będzie miał szczęście i efekt będzie trwały i zadowalający A tak na marginesie, to zaraz po pomalowaniu ja również byłem zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 14.07.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja też nie polecam. Mieliśmy niby tą zmywalną do kuchni/łazienek i brzydko się matowiła w miejscach przecierania. Po jakimś czasie popękała koło kuchenki gazowej i można ją było skrobać z maleńkich płatków Teraz mamy półmatowego Beckersa i po przecieraniu nie widać żadnych negatywnych skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.07.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 nie polecam dulux'a do autora: wpisz sobie w wyszukiwarce forumowej "dulux" ... i czytaj ....czytaj....czytaj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 14.07.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ja ostatnio malowałem jakies 400m2 kolorami swiata w sumie 5 kolorów i wszystkie Ok. wszystkie sciany malowane 2 razy. pod farba gładz megaron super finisz zagruntowana unigruntem z atlasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 15.07.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 4 lata temu malowalem Duluksem caly dom i rewelacja. Rownomiernie sie rozkladala, gesta- nie chlapala i bardzo fajnie malowalo sie (sami malowalismy).Same pozytywy ... no i do dzisiaj ladnie wyglada. Slyszlem krytyczne uwagi odnosnie jednowarstwowej odmiany( nazwy juz nie pamietam), ale ja mam te do dwuwarstwowego malowania. Sufity mam malowane Dekoralem- bez porownania gorsza farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 15.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Mój mąż wczoraj malował Duluxem i Magnatem. Narzekał, że Dulux gęsty i mało wydajny. Farba która kupiona była na garderobę i sypialnię starczyła tylko do garderoby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 15.07.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dla mnie Dulux jest rewelacyjny malowaliśmy chyba 5 różnymi farbami, bez porównania na korzyść Duluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szejens 15.07.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 a dla mnie dulux to tragedia. Wymyśliliśmy sobie jedna ścianę w kolorze "Leroy Merlin" niestety tylko dulux miął taki kolor z mieszalnika. Farba wodnista tak że pod każdą taśmę podchodziła bez względu jak mocno się ja dociskało. Miała być jednokrotnego krycia skończyło się na 4. Do tego trzeba było bardzo uważnie malować żeby nie było widać smug. Poza tym ich mat to jak satyna innych producentów. Ciesze sie ze to tylko jedna ściana. Reszta malowana Tikkurilą z mieszalnika i Magnatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark27 16.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 No noc, zostanę jednak przy dekoralu + beckers. W Castoramie są teraz farby Beckers (vaggfarg?) akrylowe, lateksowe w cenie 50zł za 2,5l. Czy z takimi macie doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts