zetka 16.07.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 No noc, zostanę jednak przy dekoralu + beckers. W Castoramie są teraz farby Beckers (vaggfarg?) akrylowe, lateksowe w cenie 50zł za 2,5l. Czy z takimi macie doświadczenie? Tak, ja beckersa kupowałam w castoramie (vaggfarg 7 półmat biały) Z tego co kojarze to oni mieli tej farby 2 rodzaje, różniły się tylko tym że jedna była rozlewana w Polsce i przez to była trochę tańsza. Wzięliśmy właśnie tą tańszą i jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 24.07.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Czy ktoś malował ściany farba Dulux Światło i przestrzeń, czy faktycznie coś lepiej odbija światło niż inna farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Też bardzo mnie to interesuje, odezwijcie się proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 25.07.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja też bym chciała wiedzieć, więc podnoszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszka 25.07.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witam!Ja pomalowałam tym właśnie sćiany u dzieci. Moim zdaniem to światła nie odbija, jak reklamują. Ot zwyczajna farba tylko drozsza. Na pewno następnym razem nie nabiorę się na to.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 26.07.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Tak podejrzewałam, że tak będzie. Ja akurat potrzebuje pomalować przedpokój na jakiś jasny beż, ecri lub kawa z mlekiem i chciałabym, żeby farba odbijała światło, ale chyba nie da rady tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.07.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 nie zauwazyłam róznicy na scianach po pomalowaniu "zwykłym" duluxem a tym rozpraszającym. Za to dostalam silnej reakcji alergicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 26.07.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Pewnie radę da, ale innymi farbami, np. półmatowymi. Nie podam marki, bo nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Chciałam tylko zabrać głos w kwestii estetycznej: do farb odbijających światło ściana musi być bardzo równa, w przeciwnym razie każda niedoróbka bardzo będzie się rzucała w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 26.07.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 szkoda! mam dość ciemne pokoje i myślałam o tej farbie czy możecie jakaś inna polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daryo 27.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 dulxa nie polecam chocby z tego wzgledu ze czesto peka zaraz po wyschnieciu jesli codzi o otyczne rozjasnienie scian to plecam farbe TIKKURILA OPTIVA SATIN ale musisz miec gladkie sciany inacej kazda dziurka itp. bedzie sie mienic przy najmniejszym swietle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 29.07.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 My pomalowaliśmy ciemny pokój tą farbą i szczerze mówiąc nie widzę spektakularnej różnicy. Właściwie to żadnej nie widzę. Tylko że jeszcze nie mieszkamy, więc może jak się lampy włączy i ustawi meble to nagle oślepi mnie światłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 29.07.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam,czy ktoś z Was malował tą farbą?zastanawiam się nad nią i jestem ciekawa efektu, pochwalcie się zdjęciami pls! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daryo 29.07.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 jedyny efekt to pekniecia wogole dulux peka wszystko co jest ladne w tej farbie to nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 29.07.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 u mnie prawie całe mieszkanie pomalowane duluxem one i nic nie pęka Koloru o którym piszesz nie mam na ścianach. Jest piasek z wyspy Bali (chyba ), terakota (?), zieleń (tez nie wiem która) Ogólnie wiem, że malowało się nieźle, sciany myłam- farba nie schodzi, nie łuszczy się i nie pęka. To co mogę doradzic to dobrze przygotowac ściany, ale to chyba raczej do kazdej farby trzeba Ps. Sciany były gipsowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 29.07.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Także nie polecam duluxa!!!!! Malowane paski schodziły ci się namęczyłam z malowaniem. Do kolejnych pomieszczeń kupiłam inną takiego efektu już nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 30.07.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 dzieki za odpowiedzi!nam nasi malarze polecili duluxa, jeszcze nigdy im sie podobno nie połuszczył i z tego co widzę, to wiele osób jest zadowolonych i malują cały dom. Wczoraj mi malarze powiedzieli że pękać i łuszczyć się może jak się maluje przy otwartych oknach albo wietrzy za szybko - ponoć musi wyschnąć własnym tempem.No a dobre przygotowanie to też duża część sukcesu.Jeśli ktoś ma żonkila u siebie albo inne takie złamane biele to chętnie obejrzę zdjęcia!Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arc-en-ciel 30.07.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ja caly dom maluje duluxem, mam pomalowane na razie 3 pokoje, jest ok, zonkil zakupiony do gabinetu na dole, ale gabinet ma jeszcze jedna sciane do poprawek i musi chwile poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.07.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ja miałam mieszkanie malowane pastelowym żonkilem. Kolor wyszedł żonkilowy, taki czysty. Sprawował się dobrze, ale teraz przemalowałam kolorem kość słoniowa, bo mi się znudził. Nie narzekam na duluxa, z wyjatkiem łazienkowego, który się źle trzymał (ale ściana nie była gruntowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 01.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Także nie polecam duluxa!!!!! Malowane paski schodziły ci się namęczyłam z malowaniem. Do kolejnych pomieszczeń kupiłam inną takiego efektu już nie było u mnie póki co nic nie zeszło, ale malowane było tydzień temu i tylko jedna ściana (resztę kupionych farb zwróciłam, ta jedna została, bo ciężko było dobrać taki odcień, a w razie wtopy z odpadaniem farby od ścian to tylko jedna ściana do poprawy). Dodam, że malowane było 4 (!) razy i efekt z daleka jest ok, z bliska gorzej. kolor to chyba czekoladowa mokka (chyba). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 01.08.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Jestem fanką płytek Mugat Blanco, właśnie zaczynam akcje przekonywania mojego M. Ale szukam czegos takiego do kuchni tylko w rozmiarze 10x10. Znacie jakiegoś producenta? Na stronce Ikeai prawie każda kuchnia ma takie płyteczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts