alfa36 25.10.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Zdecydowałam się na egipską bawełnę duluxa, ale.... właściwie caly dom chcialam wymalować farbami becersa. No i mam problem, jak zrobić, zeby byl becers w kolorze egpispskiej bawelny duluxa Ewentualnie, moze wiecie, jak z jakoscią duluxa? Mam problem z doborem farb. Lazienkę mamy pomalowaną dobieraną farbą na bazie becersa i okazalo się, ze wybrana do lazienki szarośc jest niebieskawa, a nie o to mi chodzilo. Przy tej lazienkowej farbie biale płytki organzy wyglądają jak brudne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.10.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Dulux jest dobry, ale zdecydowanie lepszy jest Beckers (albo Bondex lub Tikkurila) według mnie. Jedyny mankament Duluxa to niestety to, że kolory wychodzą dużo ciemniej niż na opakowaniu. Uważałabym na to przy okazji tej Egipskiej Bawełny. Mam w mieszkaniu 3 farby z Duluxa i wszystkie wyszły dużo ciemniej. Brzoskwiniowy Jogurt wyszedł jak na opakowaniu dopiero po pomieszaniu pół na pół z białą farbą Niestety kolory ma najlepsze Dulux. Szkoda tylko, że wychodzą dużo ciemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 25.10.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 To może ktoś mi podpowie (ktos, kto m egipską bawelnę), czy żeby uzyskać zbieloną szarość należaloby dolac do egipskiej bawelny bialej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 26.10.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 a może ktoś wstawić fotkę jak wygląda pomalowany na ten kolor pokój? proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 26.10.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Nie wiem czy na zdjęciu wyjdzie ci taki kolor jak na żywo. Ja co prawda nie mam nigdzie egipskiej bawełny, ale moje kolory ścian wychodzą tak ładnie na zdjęciach, w rzeczywistości są ciemniejsze i dużo bardziej walące po oczach przynajmniej te z Duluxa. Następnym razem wzięłabym tester z Duluxa. Może to będzie dla was lepsze, przynajmniej sami ocenicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.10.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Dulux jest dobry, ale zdecydowanie lepszy jest Beckers (albo Bondex lub Tikkurila) według mnie. Jedyny mankament Duluxa to niestety to, że kolory wychodzą dużo ciemniej niż na opakowaniu. Uważałabym na to przy okazji tej Egipskiej Bawełny. Mam w mieszkaniu 3 farby z Duluxa i wszystkie wyszły dużo ciemniej. Brzoskwiniowy Jogurt wyszedł jak na opakowaniu dopiero po pomieszaniu pół na pół z białą farbą Niestety kolory ma najlepsze Dulux. Szkoda tylko, że wychodzą dużo ciemniej. nie patrzy sie na opakowanie W sklepach sa wzroniki na któych kolor niby jest poglądowy ale wg mnie baaardzo zblizony do efektu końcowego. Kolor na danej ścianie zalezy przeciez od przygotowania podłoza, od oswietlenia w pomieszczeniu. Ja z Duluxa mam karmazynowy przypływ, pastelowy jasmin, pastelową orchidee, słodki melon, cierpka cytryna, błękitna chmurka. Wszystkie wyszły dokładnie tak jak chciałam. Trzeba pamiętac, że na dużej powierzchni kolor wydaje się ciemniejszy niż na małym wzorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 26.10.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Wiesz co, ciężko mi powiedzieć czy wyszło jak na wzorniku w sklepie, bo generalnie ani ściany do sklepu nie wezmę ani wzornika do domu. W każdym razie wychodzi dużo ciemniej niż na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 26.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Kolorowe farby becersa są ponoc identyczne na sklepowych wzornikach, jak w rzeczywistosci. Przynajmniej tak pokazywal mi sprzedawca. Pokazywal mi wzornik, na ktorym klient domalowal sobie kawalek zakupioną farbą. A czy jest mozliwośc dobrania ak becersa, zeby wyszedl kolor egispskiej bawelny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 26.10.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Możliwe, ale na zasadzie przykładania wzornika NCS do wzornika Duluxa. Jak znajdziesz identyczny kolor to ci wtedy zrobią. Przynajmniej mi tak powiedzieli jak tak chciałam. Bondex też wychodzi na ścianie tak jak na wzorniku i tak jak na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 24.11.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Może ktoś uzytkuje już egipsą bawelnę? czy ta barba, przeznaczaona do lazienek i kuchni spelnia swoją rolę? Jak z plamami? Po wyczyszczeniu jest slad na scianie pomalowe=anej egispką bawelną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 25.11.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Może ktoś uzytkuje już egipsą bawelnę? czy ta barba, przeznaczaona do lazienek i kuchni spelnia swoją rolę? Jak z plamami? Po wyczyszczeniu jest slad na scianie pomalowe=anej egispką bawelną? Tak. Łazienka i kuchnia od 3 lat właśnie duluxami i w tym nawet egipską bawełną. Plamy nawet po tłuszczu nie zostają. Ściana zachowuje się jakby była pomalowana farbą olejną. W miejscu gdzie stoją psie michy ściana jest myta dość regularnie i żadnych śladów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwosz1 25.11.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 http://www.domzbajki.pl/vives-zola-c-20_928_929.html to te same płytkia o ile tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 01.12.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Czy ktoś z Was ma może pomalowaną ścianę kolorem Śliwka Węgierka z Duluxa. Trochę już ścian pomalowałam Duluxem i zawsze wychodziło inaczej niż miało (ciemniej, albo intensywniej) i w związku z tym mam prośbę o wstawienie zdjęć z pomalowanymi ścianami w tym kolorze.Chciałabym pomalować pas na ścianie w kolorze Kwitnący Lotos i zastawiam się czy będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 02.12.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja też kupiłam te farbę, ale zrezygnowałam wychodziła bardzo ciemna, chociaż na opakowaniu i próbnikach w sklepie mi się podobała, pomalowałam więc lotosem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 02.12.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Przypadkiem dobralam farbę prawie identyczną (odrobine ciemniejszą) jak egiska bawełna (a tę mam już w wiatrolapie i kuchni) do salonu. Okazalo się, ze salon (pomalowany juz po częsci capucino becersa) fatalnie wygląda w tej farbie. Pomalowalismy więc tą dobraną farbą sypialnię (ścislej trzy sciany). No i chcemy tę sypielnię rozjasnic malując czwartą scianę inną farbą. Jaką proponujecie? Biel? A może jakis pomarancz? Zieleń? Co rozjasni pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 02.12.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mam Ten ciemniejszy to śliwka węgierka właśnie, jasny to lawendowe pole: http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SizegfHud4I/AAAAAAAADRE/GhSgM2V0qeU/s400/IMG_9002.JPG http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SizehvNqIKI/AAAAAAAADRI/h21CExlmN5A/s400/IMG_9003.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 02.12.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Przyjemny kolorek Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkarolina7 02.12.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam, ja mam również pomalowane ściany na śliwke węgierkę z duluxa i jestem bardzo zadowolona. Kolor nie jest "wściekły" a wszyscy goście są zachwyceni połaczeniem śliwki węgierki i kwiatu lotosu.Osobiście polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 02.12.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 kkarolina, a masz może zdjęcia tych ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkarolina7 02.12.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Tak mam, prosze podaj mi swojego maila to wyślę kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts