Amor 02.12.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mam śliwkę węgierkę w połączeniu z białymi płytkami. Mnie się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 17.12.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Pomalowalismy w salonie 3 ściany pastelowym jaśminem a jedną magnolią + kominek po przeciwległej ścianie (na ścianie z jasminem) magnolią. Magnolia śliczna ale jaśmin - hmmm, niezauważalny, wygląda jak biały. W zasadzie to chciałabym by 3 ściany były ciut jasniejsze i na ich tle odcinał się kominek ciut ciemniej i tak samo przeciwlegla ściana.I teraz pytanie:Chcemy przemalować jaśmin na ciemniejszy kolor ale fajnie by było gdyby jednak odróżnienie kolorami pozostało i dlatego myślę o pastelowej orchidei. Próbki kupić nie mogę a i decyzja musi być na jutro. Ratujcie. Czy na dwóch sąsiadujących ścianach będzie widać różnicę w tych kolorach, czy orchidea nie jest za żółta poczas gdy magnolia wchodzi w brzoskwinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 17.12.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 pastelowa orchidea zdecydowanie wpada w żółty. ja malowałam nią (pomyłkowo, co się poniewczasie okazało) regał i po postawieniu obok szafy malowanej brzoskwiniowym pudrem wyglądało to tragicznie - musiałam przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 17.12.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 pastelowa orchidea zdecydowanie wpada w żółty.... tego się właśnie obawiam dziekuję za szybką odpowiedź. może zatem pojadę na wszystkich ścianach magnolia. Chciałabym by się odcinała ale jednocześnie chcę jasne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia43 18.12.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 U nas magnolia prawie na całym dole - bardzo efektowny kolor jak zauważyłaś, u rodziny jest pastelowa orchidea i jak dla mnie to nie prezentuje się ten odcień. Może to wina tego że pokój od północy? A może spróbuj białą czekoladę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 18.12.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Pastelowa orchidea w różnym oświetleniu o różnych porach dnia http://rab.ict.pwr.wroc.pl/~bobby/remont/sypialnia/web_dscf2247.jpghttp://rab.ict.pwr.wroc.pl/~bobby/remont/sypialnia/web_dscf2246.jpghttp://rab.ict.pwr.wroc.pl/~bobby/remont/sypialnia/web_dscf2243.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleuteria 18.12.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ja bym na całości dała magnolie. Ma śliczny kolorek i w sumie do wszystkiego pasuje. U mnie magnolia rozpanoszyła się w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 18.12.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 pomaluj magnolią całość. Pastelowa orchidea - jest żółta a czasami (zależy od oświetlenią ) zółtoszara. Mam część domu pomalowaną Pasteową orchideą (bo ten kolor początkowo wybrałałm do całości ) i moim zdaniem nie jest fajny. Za to super jest Magnolia i wcale nie jest za ciemna- jak mi się wydawało malując jedynie próbki. a jeszce ktoś wspomniał o białej czekoladzie. Baiała czekolada jest ciemniejsza niż magnolia . to taki beż wychodzi na ścianie (mam pomalowaną sypialnie ) kolor bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 18.12.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ale temat,akurat dla mnie...caly czas sie zastanawiam nad orchidea i magnolia.moi tesciowie maja orchidee i wyglada ok.na zywo nigdzie nie widzialam magnolii.boje sie czy nie bedzie za ciemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariposa mariposa 18.12.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Ja też doradzam magnolie na całości, to piękny kolor przyjaciółka ma w mieszkaniu i ja też planuje całe mieszkanie magnolią wymalować Był czas że zastanawiałam się nad jaśminem... ale po twoim opisie już nie będę się zastanawiała, magnolia i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 18.12.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 nad jasminem tez sie zastanawiam,bo kilka osob pisalo ze taki swiezy ,ale tez pisano ze to taka brudna,szara biel no i widze ze magnolia goruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleuteria 18.12.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ale temat,akurat dla mnie...caly czas sie zastanawiam nad orchidea i magnolia.moi tesciowie maja orchidee i wyglada ok.na zywo nigdzie nie widzialam magnolii.boje sie czy nie bedzie za ciemna To zapraszam do mnie, napatrzysz się dowoli, bo u mnie tylko magnolia, a przy okazji dobrą kawkę zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 18.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Eh,az wstyd sie przyznac ale u nas tez kroluje magnolia Jakas plaga czy cus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alef 18.12.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 co do jaśminu to polecam wrzucenie go na sufit...w kuchni mam go na suficie w połączeniu właśnie z magnolia i cafe latte na ścianach i uważam że wygląda super...może dlatego że niespecjalnie lubię "zwykły" biały...zresztą na puszce tłumaczeniem nazwy jest yasmin white oprócz tego mam go jeszcze w łazience w połączeniu z karmazynowym przypływem i w "saloooonie" w połączeniu z białą czekoladą i jakąś zimą z nobilesa i tez wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 18.12.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 A, ja mam pastelowy jasmin w calym domu na sufitach, a na scianach orchidee. Mnie sie podoba. Rzeczywiscie w zaleznosci od swiatla jest bardziej bialy lub kremowy. Nie wiem czy zolty. Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 18.12.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Szukając czegoś bardzo jasnego próbowałam jaśmin i orchideę i magnolię i... jaśmin z mieszalnika. Moje wrażenia są takie: magnolia jest super chociaż wchodzi w odcienie, w których nie gustuję. Mimo to podobała mi się tak bardzo, że mam teraz magnoliowy przedpokój . Orchidea wpada w żólty i u mnie kompletnie się nie przyjęła. A jaśminy? - faktycznie prawie niwidoczne ale ten z mieszalnika wygrał mój "ranking" - nie polecam go jednak do magnoli bo przy jej cieple trochę szarzeje. Za to zrobiłam eksperyment i domieszałam do dwóch próbek gotowego jaśminu raz orchideę, raz magnolię w proporcjach ok. 5 (6) :1 i ku mojemu zaskoczeniu obydwa kolory wyszły bardzo fajne (dla mnie oczywiście) - jaśniutkie ale zdecydowanie bardziej wyraźne od samego jaśminu - może spróbujesz w ten sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patatajka80 18.12.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Ja też rozważam orchideę lub magnolię...te odcienie generalnie bardzo mi odpowiadają:)Jasny beż też jest niczego sobie..A co myślicie o takim zestawieniu:1. Kuchnia - sufit podwieszany nad meblami kuchennymi (limba czekol.+trawa morska) w kolorze cynamonowy deser, sufit pastelowy jaśmin, a ściany...no właśnie, co?Magnolia, orchidea...??2. Salon: kominek (kojarzycie kominek Piskoszcha z wątku o kominkach..taki ultranowoczesny:))jakiś ciemny brąz..może też cynamonowy deser..i ściana przeciwległa od kominka też brązowa..a reszta ..i tu mam problem...caffe latte, a może jasny beż..Można dostać kręćka:(kończy mi się inwencja twórcza..Na męża nie mam co liczyć, bo on ciągle powtarza:"Kochanie ja jestem dyrektorem technicznym, a ty artystycznym"..wygodne, nie?Ps. Nie wkurza was ta reklama Allegro wskakująca co chwilę na oczy???wrrrrrrrr:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 18.12.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Ps. Nie wkurza was ta reklama Allegro wskakująca co chwilę na oczy???wrrrrrrrr:( A, ja myslalm, ze to ja cos wciskam przez pomylke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 18.12.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Pastelowa orchidea wpada w odcień żółty (kremowy), natomiast magnolia w różowy. Natomiast pastelowy jaśmin wygląda jak jaśniejszy odcień orchidei. Mam pastelową orchideą pomalowane zarówno sufity jak i ściany. Pastelowa orchidea bardzo dobrze komponuje się z szarą ścianą i ze ścianami z cegły. Jest to ładny, uniwersalny kolor tła, nie rzucający się w oczy. Ale... przy nieodpowiednim oświetleniu, typu jedna żarówka żarowa na suficie, może wyglądać na żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleuteria 18.12.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Pastelowa orchidea wpada w odcień żółty (kremowy), natomiast magnolia w różowy. Magnolia w różowy? Mam w całym domu i jakoś się tego różu nie mogę dopatrzeć. No może jak założę różowe okulary to.... się dopatrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts