anetka82 03.03.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 my pomalowalismy orchidea kuchnie jadalnie i salon..jasniutenko swiezusienko a pokoj jest od poludnia i oswietlone slonkiem sciany wygladaja super..moim zdaniem oczywiscie ale o gustach sie podobno nie dyskutuje.. co do zapachu to zadnych efektow ubocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 03.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Pomalowałem nią mieszkanie 4 lata temu. Nic nie śmierdziało i dalej jest cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 03.03.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 no ja też duluxem maluje, cierpka cytryna, biała czekolada, kwiat lotosu - i inne, nic mi nie śmierdzi.Może tylko ta orchidea nią nie malowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 04.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 my też malowaliśmy mieszkanie Duluxami i nic nie smierdziało. Orchdeą teściowa pomalowała salon. Nikt sie nie zorientował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.03.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ja mam pomalowany caly dom pastelowa orchidea, a sufity pastelowym jasminem. Mnie sie podoba, nawet bardzo.I tez nic mi nie pachnialo brzydko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 04.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 maluję po trochu całe poddasze farbami bondex a garderobe i spiżarnię pomalowałam duluxem pastelową orchideą. Zaden z kolorów bondexa nie śmierdział, po pomalowaniu nic nie było czuć farby a ten dulux smierdział przynajmniej 2 tygodnie. Takie mam niewielkie doświadczenia być może była to jakaś śmierdząca partia. Mam dokładnie odwrotne wrażenia. Dulux prawie w ogóle nie śmierdział, taki delikatny zapaszek farby, szybko wywietrzał -malowałam pół domu magnolią właśnie, natomiast na dole pomalowałam Bondexem i ten śmierdział dużo mocniej. Dodatkowo in minus dla Bondexu Dulux w ogóle nie pryska w czasie malowania, a Bondex okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 04.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dulux nie pryska to fakt ale jest to bardzo gęsta farba i przewaznie zawsze ją z woda rozcieńczałam w lecie jak malowałam duluksem a było ciepło to wychodziło nieciekawie , farba szybko schneła a że gęta to własnie też był powód rozcieńczona dużo lepiej sie rozprowadzała dlatego chyba wole juz bardziej dekorala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.03.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Jej sie nie rozciencza. Nawet nie miesza przed uzyciem. Malowalam walkiem i bylo super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 05.03.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Jej sie nie rozciencza. Nawet nie miesza przed uzyciem. Malowalam walkiem i bylo super. Dokładanie nawet jest napisane na opakowaniu nie mieszać i nie rozcieńczać więc nie dziwne że kulawo wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 05.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie pierwszy raz maluje Duluxem ale własnie pisałam o tym bez rozcieńczania fatalnie malowało się bo byłą gęsta aże ciepło bardzo było to szybciej wysychała i wyglądało kijowo a co do mieszania to każą farbe sie miesza a że cos pisze na opakowaniu to nie znaczy że jest święte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 05.03.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Dulux śmierdzi i to strasznie w porównaniu z resztą oczywiście. Dekoral czy Nobiles to jak perfumy przy nim. Ale też bez przesady... Nie miesza się ??? Farby zawsze trzeba wymieszać przed użyciem. Dulux był u mnie w najgorszym stanie. Jakiś stary, zanim go rozmieszałem to chyba z 15min mineło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.03.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 No, wlasnie on tak wyglada. Jak takie geste gluty albo budyn, jak kto woli. I to taki zle rozmieszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.03.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Do malowania ścian i sufitów używaliśmy tylko Duluxa, więc nie mam porównania z farbami innych producentów. W czasie malowania wydzielający się zapach trochę mnie męczył. A wybraliśmy kolory: biały mat, pastelowy jaśmin, biel migdałowa i jasny beż (według mnie trochę za ciemny). Percepcja koloru bardzo zależy od rodzaju oświetlenia. Najbardziej zmienny jest jasny beż i (o dziwo) biel migdałowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 06.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nie pierwszy raz maluje Duluxem ale własnie pisałam o tym bez rozcieńczania fatalnie malowało się bo byłą gęsta aże ciepło bardzo było to szybciej wysychała i wyglądało kijowo a co do mieszania to każą farbe sie miesza a że cos pisze na opakowaniu to nie znaczy że jest święte Trzeba było nie mieszać jak jest napisane na opakowaniu to by wyglądało lepiej. Ja też nie malowałem pierwszy raz w życiu i jakoś wyszło mi nienajgorzej. Skorą piszą do czegoś instrukcje to nie po to byś to popsół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 06.03.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Malowalam pastelową orchidea . To jest biel tylko "ciepla" ( ale nie myslic z zolcia). Farba ladnie sie malowalo , jak dla nas nie smierdziala, nie odchodzi od scian. Mamy w calym mieszkaniu , nawet w kuchni. Ta farba jest zmywalna i rzeczywiscie wszystko schodzi , nawet tluszcz i dlugopis Malowalam tez Beckersem ,ale nie podpasowal mi , lepiej malowalo sie duluxem. P.S - poniewaz toczy sie "bitwa" mieszczac czy nie , too napiszę , ze my nie mieszalismy . Faktycznie farba wyglada w pojemniku jak takie gluty , jakby stara byla, ale naprawde w niczym to nie przeszkadzalo , a malowalo sie idealnie . Nie ma smug i serka na scianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 06.03.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Własnie od dziś pastelowa orchidea Duluxa jest na mojej ścianie kominkowej, reszta pomieszczenia pomalowana caffe latte. Wygląda ładnie. Przed użyciem farbę mieszałam, a oliwkowy gaj rozcieńczyłam. Wszystko wyszło dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 05.05.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A zmywalne są faktycznie te Duluxy jak piszą? Czy to pic na wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 05.05.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A zmywalne są faktycznie te Duluxy jak piszą? Czy to pic na wodę? zmywalne - tzn. wersja satynowa z mieszalnika, bo tą wypróbowałam - zmywałam już pare razy plamy typu "ślady łapek przy kontaktach" i plamy się zmyły, a farba dalej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 05.05.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 JA WZIEŁAM Z MIEZALNIKA JAKIS MAT I POWIEM SZCZERZE ŻE ZMYWA SIĘ pAN W CASTORAMI POWIEDZIAŁ ŻE NIE POWINNA ALE JEDNAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 05.05.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a co do pastelowej orchidei - to jest delikatnie złamana biel, takie jaśniuteńkie ecru i na ścianie wydaje się by po prostu lekko przyżółconą (ze starości ) bielą Wszystko zależy od oświetlenia. Ja jak pierwszy raz zobaczyłam mój dom, cały pomalowany właśnie pastelową orchideą, to kolor ten wyglądał dosłownie jak kolor jajecznicy - żadna tam przyżółcona biel. Na szczęście oglądałam wcześniej dom, również pomalowany tym kolorem, i wiedziałam jaki to kolor będzie po założeniu właściwego oświetlenia. Teraz, po zainstalowaniu większości lamp i oświetlenia halogenowego o ciepłej barwie, kolor jest kremowy, bardzo neutralny, ale na pewno nie ma nic wspólnego z bielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts