marco48 08.08.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich Forumowiczów. Szykuje się większy remont ( ocieplenie ,wymiana podłóg) , więć zwracam się do Expertów o poradę Domek który postanowiłem wyremontować to drewniany domek który posiada "ocieplenie" w postaci supremy 5cm (na niej tynk), między balami a supremą jest szczelina 2cm . Zastanawiałem się nad wełną mineralną i na to wszystko siding. Teraz pytania : Czy stosować jakieś folie (gdzie wew, zew) ? Jaka grubość wełny ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.08.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Trzeba by pokiwać się mocno, ale tak na szybko - to nawiercić supremę i w te 2cm wpuścić sporo pianki PU (z puszki). Warstwa niewielka, wiec koszt nie zabije... Efekt, jak sie policzy, to bardzo dobry!Masz wszystkie folie i podobne bariery na raz! Wiercić w rogach trójkąta wg szablonu odpowiednio przygotowanego. Dojdzie wszędzie...Potem wełna czy styro w wyliczonej grubości (będzie sporo mniej).Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marco48 12.08.2008 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Widze Adamie że doradzić potrafisz . (NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM !!!) Teraz to już zgłupiałem. Taka pianka nie zaszkodzi balom ? A co z parą wodną która przenika przez drewno ? Może pokiwaj jeszcze raz ... Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.08.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Obejrzyj sobie zdjęcia przenoszonych czy remontowanych domów z bala i powiedz, co widzisz w szczelinach!"Oddychające ściany"to mit. Udział ich w wymianie pary wodnej jest marginalny.Poczytaj trochę o tym problemie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradowski 27.06.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Ja zamierzam docieplic dom właśnie supremą,nie wiem tylko gdzie ja kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 28.06.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 A może nabić w szczelinę ekofibru ?Szybko i chyba nie drogo. Ekofiber zabezpiecza drewno .....tak przynajmniej twierdzi producent....no i nie wymaga żadnych folii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradowski 24.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 A moze by tak "styrosuprema"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts