Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Drapałka

Doom

Recommended Posts

I znowu ja? :wink:

Ewelacje całkiem, całkiem 8)

Będziesz miał wyjście na taras tylko z łazienki przysypialnianej?

W tej dużej łazience spokojnie zmieści się schowek z pralką i suszarką - w ściance z umywalką będą pewnie rozsuwane drzwi?

Taras - to taki bajerek jest, na razie umówmy się, że tylko z łazienki.

W dużej łazience nie będzie schoweka, tylko ścianka taka niewielka raczej. Sugerujesz ściankę na całość i osobne pomieszczonko na pralkę/suszarkę?

Doom_

No na razie nic nie sugeruję :wink:

To znaczy, napisałeś o ściance za kibelkiem - za kibelkiem są schody na planie...

Natomiast pralka chyba jest za ścianą z umywalką? Dobrze to rozczytałam?Pomyślałam sobie, że jakby umywalka była przy ściance takiej wyższej - może niekoniecznie do sufitu - to mogłyby w tej ściance być schowane rozsuwane drzwi - zaslaniające w razie potrzeby cześć z pralką, suszarnią. Nie wiem, jaka jest wysokość tego pomieszczenia, jak idą skosy i jak to by w związku z tym wyglądało...

No na razie nic nie sugeruję :wink:

To znaczy, napisałeś o ściance za kibelkiem - za kibelkiem są schody na planie...

Natomiast pralka chyba jest za ścianą z umywalką? Dobrze to rozczytałam?Pomyślałam sobie, że jakby umywalka była przy ściance takiej wyższej - może niekoniecznie do sufitu - to mogłyby w tej ściance być schowane rozsuwane drzwi - zaslaniające w razie potrzeby cześć z pralką, suszarnią. Nie wiem, jaka jest wysokość tego pomieszczenia, jak idą skosy i jak to by w związku z tym wyglądało...

Ja, sicher. Dobrze jest czytać własne posty przed wysłaniem :), ścianka jest za umywalką i, oczywiście, rację miałaś :)

Małżon, do konsultacji - wystąp!

:)

Pozdr

Doom_

• 1 month później...
  • 1 month później...

Fundamentów _jeszcze_ nie ociepliłem, bo ekipa chwilowo przy drugim domu pracuje. Co do podłogi - możesz mieć rację, tam będzie skromne 20cm styropinu...

Ponieważ niektóre rzeczy zostawiam swoim fachowcom, z jednej strony mam spokój i pewność, że zrobią dobrze, z drugiej strony - niektóre tematy odpuszczam...

Zobaczymy, jak to wyjdzie ;)

Doom_

• 3 months później...

Wiedzieć wiem, ale izolację zewnętrzną robię na końcu, a trochę trudno to zgrać tak, żeby okna były na końcu robione, po prądzie/systemach etc...

Duże te okna mam, ale bez przesady, 300cm szerokie, 235cm wysokie

Miało być przesuwnie otwierane, ale koszty zabijają ;)

A - i nie znajduję czasu na wpisy w dzienniku, a tu już i prąd (dziś kabelki) i okna i od środy - tynki wewnętrzne ;)

Pozdrawiam

Doom_