alexsandra9 08.08.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Kochani, napiszcie bo zwariuję czy piekarnik do zabudowy w słupku można montować pod blat? wybrałam po kilku dniach siedzenia w necie w końcu sprzęt do zabudowy ale w większości jest napisane że do zabudowy w słupku. a jak pod blat to co? nie zmieści się do szafki 60 czy nie ta wentylacja? K... juz mam dość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 08.08.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 każdy do słupka można pod blat:) spij spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.08.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 a czy to bezpieczne miec piekarnik tak nisko ?dzieci itp .... mozliwosc poparzenia .... nie bez powodow takie urzadzenia montuje sie wyzej, w slupkach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.08.2008 03:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 a czy to bezpieczne miec piekarnik tak nisko ? dzieci itp .... mozliwosc poparzenia .... nie bez powodow takie urzadzenia montuje sie wyzej, w slupkach .... od kiedy montuje sie takie urzadzenia wyzej ? sorry, ale jakos przed moda na piekarniki montowane wysoko, co ma miejsce od paru lat pokolenia dzieci wychowaly sie na "normalnych" piekarnikach i jakos nikt nie bil na alarm ze to niebiezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.08.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Głównym celem wyższej zabudowy piekarnika jest wygoda jego użytkowania. Nie jest to przecież aż tak wysoko, żeby dziecko nie było w stanie go dosięgnąć i dotknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 09.08.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 W kwestii bezpieczeństwa: "podobają" mi się mikrofalówki zamontowane na wysokości 150 cm, coś wspaniałego dla dziecka które chce sobie podgrzać szklankę mleka - dlatego mikrofalę dałbym pod blatem - lepiej jednak oparzyć sobie kolano niż twarz. Uważam że piekarnik czy mikrofala są najbezpieczniejsze na wysokościach okołoblatowych czyli bezpośrednio nad lub pod a najwygodniej jest w słupku w połowie wysokości blatu, i korzystanie na tej wysokości jest najwygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 09.08.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 każdy do słupka można pod blat:) spij spokojnie napewno? miałem wybrany piekarnik electroluxa i chcialem go zamontować pod płytą, ale znalazłem rys.techn. jego montażu i był tylko jeden rysunek:w słupku. Na infolinii powiedziano mi, że powinien być zamontowany w słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 10.08.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Pod blatem nie znaczy że koniecznie pod płytą, może być pod innym fragmentem blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsandra9 10.08.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 emild ja chce właśnie elektroluxa... i też na stronie jest rys z zabudową w słupku. ja chce zmontować nad piekarnikiem jeszcze płytę. oczywiście wygodniej byłoby miec piekarnik wyżej ale to ze względów przestrzennych nie uda sie to w mojej kuchni. no nic żeby miec pewność na 100 % zadzwonię jutro do fimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 13.08.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 każdy do słupka można pod blat:) spij spokojnie napewno? miałem wybrany piekarnik electroluxa i chcialem go zamontować pod płytą, ale znalazłem rys.techn. jego montażu i był tylko jeden rysunek:w słupku. Na infolinii powiedziano mi, że powinien być zamontowany w słupku. a co to znaczy w słupku waszym zdaniem? boten piekarnik może być "w słupku" na wysokości np 80 cm jak i 10 cm (cokół). Ostatnia wersja to "pod płytą". Taką informacje dostałam w domarze ale jeszcze sprawdzcie. A ci na infoliniach to czasem takie cuuuuda opowiadają. Ja sie dowiedziałam np ze grill i rożen w piekarniku to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts