Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak to jest z tymi piekarnikami???

alexsandra9

Recommended Posts

Kochani, napiszcie bo zwariuję :evil: czy piekarnik do zabudowy w słupku można montować pod blat? wybrałam po kilku dniach siedzenia w necie w końcu sprzęt do zabudowy ale w większości jest napisane że do zabudowy w słupku. a jak pod blat to co? nie zmieści się do szafki 60 czy nie ta wentylacja? K... juz mam dość...

a czy to bezpieczne miec piekarnik tak nisko ?

dzieci itp .... mozliwosc poparzenia .... nie bez powodow takie urzadzenia montuje sie wyzej, w slupkach ....

od kiedy montuje sie takie urzadzenia wyzej ? :wink: sorry, ale jakos przed moda na piekarniki montowane wysoko, co ma miejsce od paru lat pokolenia dzieci wychowaly sie na "normalnych" piekarnikach i jakos nikt nie bil na alarm ze to niebiezpieczne :lol:

W kwestii bezpieczeństwa: "podobają" mi się mikrofalówki zamontowane na wysokości 150 cm, coś wspaniałego dla dziecka które chce sobie podgrzać szklankę mleka - dlatego mikrofalę dałbym pod blatem - lepiej jednak oparzyć sobie kolano niż twarz.

Uważam że piekarnik czy mikrofala są najbezpieczniejsze na wysokościach okołoblatowych czyli bezpośrednio nad lub pod a najwygodniej jest w słupku w połowie wysokości blatu, i korzystanie na tej wysokości jest najwygodniejsze.

emild ja chce właśnie elektroluxa... i też na stronie jest rys z zabudową w słupku. ja chce zmontować nad piekarnikiem jeszcze płytę. oczywiście wygodniej byłoby miec piekarnik wyżej ale to ze względów przestrzennych nie uda sie to w mojej kuchni. no nic żeby miec pewność na 100 % zadzwonię jutro do fimy.

każdy do słupka można pod blat:) spij spokojnie

napewno? miałem wybrany piekarnik electroluxa i chcialem go zamontować pod płytą, ale znalazłem rys.techn. jego montażu i był tylko jeden rysunek:w słupku. Na infolinii powiedziano mi, że powinien być zamontowany w słupku.

a co to znaczy w słupku waszym zdaniem? boten piekarnik może być "w słupku" na wysokości np 80 cm jak i 10 cm (cokół). Ostatnia wersja to "pod płytą". Taką informacje dostałam w domarze ale jeszcze sprawdzcie. A ci na infoliniach to czasem takie cuuuuda opowiadają. Ja sie dowiedziałam np ze grill i rożen w piekarniku to to samo :roll: