Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, kobitki i siostrzyczki . Tęsknię za forumowaniem z wami , ale już nie długo napiszę z nowego domku. :D

My za Tobą też tęsknimy delfinko.

juz niedługo 14 dni.

zgadzam sie i tez tęsknię

Może tez napisze niedługo z nowego domu, TV juz mam, teraz pora na internet.

delfinka, fajnie juz u Ciebie, zaglądałam do dziennika zamiast pracowac :wink:

a ciebie poprosimy o więcej relacji z nowego domu :)

[a ciebie poprosimy o więcej relacji z nowego domu :)

ogólnie nie jest źle. Poza ogólnym bałaganem, szukaniem rzeczy i dogrywaniem spraw typu: piec, podłączenie płyty indukcyjnej, wymiana baterii bo Ł. kupił nie tę którą wybrałam, zorganizowaniem planu na najbliższe tygodnie gdy będę sama z dziećmi nie licząc dochodzącej niani bąków.

Będę teraz na pewno bardziej zalatana, w pracy chce jak najszybciej skończyć robote i lecieć musze po zakupy, po Alicję do szkoły. Potem zawieźć na różaniec. Jakieś pranie, sprzatnie, prasowanie i obiadek na następny dzień.

Bedę wdzięczna za rady pracujących samotnych mam, bo taka na razie zostałam na jakies pół roku :wink:

Szczęście, ze babcia bedzie w sanatorium tylko (?) trzy tygodnie to potem pomoże :)

Do widzenia siostrzyczki :p

U mnie narazie to bagno , a gdzie do orania , a do koszenia :o :o :o

Na zyczenie siostry foto relacja z domku :wink:

Matko samotno dasz radę :wink: Nie masz wyjscia :wink:

Tego bałaganu przeprowadzkowego najbardziej się boje. Już planuje strategię pakowania i oznakowania. I chyba wsio będę pakować szafkami i opisywać pt szafka z salonu obok okna :wink:

Tego bałaganu przeprowadzkowego najbardziej się boje. Już planuje strategię pakowania i oznakowania. I chyba wsio będę pakować szafkami i opisywać pt szafka z salonu obok okna :wink:

dzieki za słowa otuchy, nie mam wyjścia- to fakt.

Kartony opisywalismy własnei tak: skad były rzeczy zabrane i co w tym kartonie jest.

A teraz na temat Twojego dziennika: będe miała bardzo podobne drzwi- ciemne i z sześcioma szybkami :lol:

A lodówki zazdroszczę baaaardzo. Nie spodziewałam sie jak wybierałam w necie, ze te do zabudowy sa takie małe, szczególnie zamrażarki, całe szczęście, że w piwnicy mam drugą.

Twoja jest śliczna i duuuza. SUPER!

Witam się z kubkiem kawy :wink: Za chwilę ruszamy , a dziś planie impregnacja desek na podłogę , nim przyjadą dechy będziemy z teściem obrabiać drzwi i osadzać kolejne już na zawiasach. Planuję też dopieścić lazienkę i pomalowaś jeszcze z raz , bo jakieś przebitki są. Także bułki , termos z kawą , radyjko i wio do roboty :wink:

Co do lodówki to powiem wam , że zamrażarka nie jest za duża , kostkarka i dystrybutor wody zajmuje trochę miejsca. Ale w przyszłości mam w planie zakupić mały zamrażalnik i wstawić do spiżarki. Lubię chomikować i mrozić np owoce :wink: :wink: Za to część lodowkowa wypasiona :lol: Już nie będę musiała wystawiać garów na balkony jak to robię w bloku kiedy w domu mamy gości.

[a ciebie poprosimy o więcej relacji z nowego domu :)

ogólnie nie jest źle. Poza ogólnym bałaganem, szukaniem rzeczy i dogrywaniem spraw typu: piec, podłączenie płyty indukcyjnej, wymiana baterii bo Ł. kupił nie tę którą wybrałam, zorganizowaniem planu na najbliższe tygodnie gdy będę sama z dziećmi nie licząc dochodzącej niani bąków.

Będę teraz na pewno bardziej zalatana, w pracy chce jak najszybciej skończyć robote i lecieć musze po zakupy, po Alicję do szkoły. Potem zawieźć na różaniec. Jakieś pranie, sprzatnie, prasowanie i obiadek na następny dzień.

Bedę wdzięczna za rady pracujących samotnych mam, bo taka na razie zostałam na jakies pół roku :wink:

Szczęście, ze babcia bedzie w sanatorium tylko (?) trzy tygodnie to potem pomoże :)

Do widzenia siostrzyczki :p

czyli ogólnie zamieszanie poprzeprowadzkowe nadal u was panuje

a z rad - dobrze mieć pomocną dłoń w postaci dziadków czy niani

mnie bardzo duzo pomogli rodzice - chociaż miałam opiekę nad dzieckiem, gdy byłam w pracy

a póxniej wyjdzie, ze się paczek nie będzie chciało rozpakować :D :D :D

Witam się z kubkiem kawy :wink: Za chwilę ruszamy , a dziś planie impregnacja desek na podłogę , nim przyjadą dechy będziemy z teściem obrabiać drzwi i osadzać kolejne już na zawiasach. Planuję też dopieścić lazienkę i pomalowaś jeszcze z raz , bo jakieś przebitki są. Także bułki , termos z kawą , radyjko i wio do roboty :wink:

Co do lodówki to powiem wam , że zamrażarka nie jest za duża , kostkarka i dystrybutor wody zajmuje trochę miejsca. Ale w przyszłości mam w planie zakupić mały zamrażalnik i wstawić do spiżarki. Lubię chomikować i mrozić np owoce :wink: :wink: Za to część lodowkowa wypasiona :lol: Już nie będę musiała wystawiać garów na balkony jak to robię w bloku kiedy w domu mamy gości.

dawaj fotki z środka lodówki :)

:( :cry: Delfinko jak ja ci zazdroszcze, ty płaczesz, że zmęczona i zarobiona ,a tylko 12 dni i jesteś u siebie w ślicznym domku. Bałagan cóż jak przy każdym remoncie.Zobacz ile masz zrobione i to wszystko ty. Za miesiąc będziesz się śmiała. A my już "chyba" znależliśmy tą prawdziwą jedyną działkę na, której stanie nasza sielaneczka. 13 arów 22,5 na 57,7 m , cóż garaż będzie w innym miejscu ale trudno 1,5 roku poszukiwań to chyba starczy a ta speónia wszystkie wymagania.

Hej Delfino,

Pieknie sie u Ciebie robi :lol: !

Ta lodowke to chyba bedziesz musiala tak zostawic :wink: ....Seba bedzie mial blisko po piwo, gdy bedzie TV ogladal :lol: :lol: :lol:

Zachecona zdjeciami Twojej pieknej kuchni pogrzebalam troche i juz wiem, ze Twoja firrma od mebli kuchennych tez jest w Bydgoszczy!! Huuurrraaa! Juz wiem, gdzie uderze po meble :lol: :lol:

Szoru, pakuj, wyrywaj wlosy z glowy :wink: Za dwa tygodnie usiadziesz na kartonie: zmeczona, ale szczesliwa :lol: :lol:

Zobaczysz :lol: :lol:

Maja

dawaj fotki z środka lodówki :)

Jutro zrobię I wrzucę. :wink:

:( :cry: Delfinko jak ja ci zazdroszcze, ty płaczesz, że zmęczona i zarobiona ,a tylko 12 dni i jesteś u siebie w ślicznym domku. Bałagan cóż jak przy każdym remoncie.Zobacz ile masz zrobione i to wszystko ty. Za miesiąc będziesz się śmiała. A my już "chyba" znależliśmy tą prawdziwą jedyną działkę na, której stanie nasza sielaneczka. 13 arów 22,5 na 57,7 m , cóż garaż będzie w innym miejscu ale trudno 1,5 roku poszukiwań to chyba starczy a ta speónia wszystkie wymagania.

Nie , płacz . Ja rok temu tez tak jęczałam . A teraz?