kamlotek 15.12.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam, mam pytanko co dawaliście pod panele, w sensie jakie podkłady? bo tam widziałam coś zielonego, czy to jakaś pianka czy może te podkłady eko? u nas jest to zielone Sprzedawca móił, że lepsze niż pianka to wzięlismy nam tez tak mówiono i kupiłam Ale to zielone to płyty o grubości ok 1 cm czy też w rolce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.12.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ale gapa ze mnie wszystkiego najlepszego dla synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 15.12.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ale to zielone to płyty o grubości ok 1 cm czy też w rolce ? 1 cm to one nie mają. Nie pamiętam, żeby były w rolce. Raczej takie niegrube płyty, ja bym powiedziął, ze więcje niż 0,5 cm nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 15.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ale gapa ze mnie wszystkiego najlepszego dla synka Wszystkiego NAJ! I prezent: http://www.mojalbum.com.pl/Foto-YAZLOFZY.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 masz rację "trochę" przesadziłam z tym 1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 15.12.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 masz rację "trochę" przesadziłam z tym 1 cm nie przejmuj się czasem 1 cm robi dużą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 15.12.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No anetki , dawać adresy , bo anioły schna pomalowane. Jutro będę lakierować. wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 15.12.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Jak myszy zjedzą cały ten tort, to co się maluszkowi dostanie No był by nie zadowolony , bo jedyne co zje to z chlebem to właśnei ser żółty to utrafiłaś w gusta ale tort siostra jest genialny zdolna bestia z ciebie a dla starszaka 100 lat i spełnienia wszelkich marzeń spóźnione ale szczere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 15.12.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam, mam pytanko co dawaliście pod panele, w sensie jakie podkłady? bo tam widziałam coś zielonego, czy to jakaś pianka czy może te podkłady eko? u nas jest to zielone Sprzedawca móił, że lepsze niż pianka to wzięlismy nam tez tak mówiono i kupiłam ja też mam zielone i w płytach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 15.12.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witam, mam pytanko co dawaliście pod panele, w sensie jakie podkłady? bo tam widziałam coś zielonego, czy to jakaś pianka czy może te podkłady eko? My dawaliśmy płyty i niby , że wygłuszają , ale ja nie widzę różnicy między tymi położynymi np u mamy na piance, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 15.12.2009 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Dzięki za życzenia dla łobuza mojego . A anioły polakierowane z rana , myślę , że pojutrze doschną i będzie można pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 15.12.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Hmmmmmm , przepis . Podać na środek? Czy na masę? Oczywiście, że na wszystko Biszkopt , porcja na dużą tortownicę: 6 jaj , szkalnka cukru, 1,5 szklanki mąki tortowei i łyżeczka proszku do pieczenia . Ubijamy pianę i potem dodajemy na przemian żółtko i cukier . Do powstałeko kogla dodajemy delkatnie mieszjąc mąkę i proszek . Piec w tem 180 stopni ok 30 minut. Śmietana Dwa duże kubki śmietany 30 procent dobrze schłodzonej ubijamy , pod koniec dodajemy 4 łyzki cukru pudru . Do ubitej śmietany dodaję 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone nad parą w trzech łyżkach wody. Dodajemy małym strumieniem wprost na mieszadła. Biszkopt dzielę na trzy smaruję dżemem pożeczkowym i przekładam śmietaną. MAsa do zdobienia 80 dag cukru pudru 10 dag glukozy ( w płynie lub w proszku) 4 łyżeczki żelatyny 70 ml wody Zelatynę moczyć w wodzie ( ciągle mieszając) aż się rozpuści. Postawić naczynie z rozpuszczoną żelatyną nad parą wodną lub na gazie i dodać glukozę ( ja dodaje w proszku). Ciągle mieszac syrop uważając aby sie NIE ZAGOTOWAŁ!!! Jak się zagotuje, wywalić do kosza i zacząć jeszcze raz . Kiedy syrop ostygnie ( ale nie całkowicie) stopniowo dosypywać przesiany cukier puder ciągle mieszając . Nie koniecznie trzeba dodawac cały cukier, trzeba wyczuc ten moment , kiedy nalezy przestac go dodawac . Duzo zalezy od jakosci cukru pudru . Można dodać kilka kropelek aromatu do ciast np. migdałowy, waniliowy lub pomarańczowy (wg. upodoban) . Wyrabiać aż masa będzie miała konsystencje plasteliny. Blat lekko posypać mąką ziemniaczaną i wałkować mase podsypując tą mąką tak aby masa nie przyklejała się do blatu Rozwałkowaną mase zwinać na wałek lub układając na przedramieniu przeniesć na tort posmarowany masą na bazie masła , dopasowac rękami i obkroić niepotrzebne boki 1.Masa zrobiona z podanych skladników wystarcza na pokrycie dużego tortu o średnicy 30 cm. i jeszcze zostanie na ozdoby. 2. Masa jest śnieżnobiała przez co można ją dowolnie barwić , najlepiej dobrymi barwnikami w proszku lub w paście. 3. Robi się ją około 5 - 10 minut. 3. Koszt takiej masy wynosi 6 zł. 4. Mase mozna przechwoywac w lodówce ( szczelnie zamkniętą) , przed nałożeniem na tort wstawić na kilka sekund do mikrofalówki , ponownie ugniatac i rozwałkowac. 5. Masa nadaje sie na zrobienie ozdob, które mozna przechowywac naprawde bardzo długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 16.12.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 sama robiłaś myszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 16.12.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 haloo siostrzyczko muszę druknąć przepis (szczególnie na tą masę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 16.12.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Hej, hej, Ja tortów nie piekę. Dla bąków musi byc bez masła, mleka, śmietany. I ostrożnie z jajkami Ale co nieco można wyczarowac. To i tak dopieor w marcu. Torcik fajoski, ale chyba to juz pisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 16.12.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 sama robiłaś myszki? Myszki robione ręcznie , osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 16.12.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Przybiegłam powiedziec DOBRANOC. Ty chyba z nas najdłuzej wieczorkiem czuwasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 16.12.2009 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Przybiegłam powiedziec DOBRANOC. Ty chyba z nas najdłuzej wieczorkiem czuwasz. Chyba Już poszłas:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 17.12.2009 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Przybiegłam powiedziec DOBRANOC. Ty chyba z nas najdłuzej wieczorkiem czuwasz. Chyba Już poszłas:/ kiedys musze spac Dzien Dobry!!! Snieżno i mroźno dzis. Potem napisze Wam ile u mnie stopni, chyba duuużo na minusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 17.12.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 czee siostra u mnie o 6 było -6 a wczoraj wieczorem było super nie sypało nie wiało tylko lekki mrozik - bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts