Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka

Recommended Posts

Dzień Doberek :lol:

Nareszcie się wyspałam! Ciężka końcówka tygodnia w pracy dała mi ostro popalić! Teraz powinnam sprzątać - ale wolę oglądać króliczki, baranki - bajeczne te baranki. Zaraz zaglądam na bloga.

Jak się robi takie baranki? Z czego i czym maluje? Podsunęłaś świetny pomysł... to może być fajna zabawa dla dzieci, pomysł na prezenty dla ich rodziców własnymi małymi łapkami zrobiony ... :lol:

Jaka śliczna Rózia :lol: I taka wiosenno - kwiatkowa :lol: Chłopiaszek na wykończeniu - to może trzeba go reanimować :wink:

Kobieto, kiedy ty znajdujesz czas przy dzieciach na takie rękodzielnictwo?

Ja jak się zajmowałam chrześniakami, to nie dałam rady obiadu ugotować :evil: Kuba nie był aż tak absorbujący, ale mały pierdzioch wisiał mi cały czas u boku, a ja nie potrafię jedną ręką w kuchni operować :oops: :-?

Następny weekend zorganizowałam sobie wszystko wcześniej - mogłam poświęcić czas tylko dzieciakom :p

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień Doberek :lol:

Nareszcie się wyspałam! Ciężka końcówka tygodnia w pracy dała mi ostro popalić! Teraz powinnam sprzątać - ale wolę oglądać króliczki, baranki - bajeczne te baranki. Zaraz zaglądam na bloga.

Jak się robi takie baranki? Z czego i czym maluje? Podsunęłaś świetny pomysł... to może być fajna zabawa dla dzieci, pomysł na prezenty dla ich rodziców własnymi małymi łapkami zrobiony ... :lol:

Jaka śliczna Rózia :lol: I taka wiosenno - kwiatkowa :lol: Chłopiaszek na wykończeniu - to może trzeba go reanimować :wink:

Kobieto, kiedy ty znajdujesz czas przy dzieciach na takie rękodzielnictwo?

Ja jak się zajmowałam chrześniakami, to nie dałam rady obiadu ugotować :evil: Kuba nie był aż tak absorbujący, ale mały pierdzioch wisiał mi cały czas u boku, a ja nie potrafię jedną ręką w kuchni operować :oops: :-?

Następny weekend zorganizowałam sobie wszystko wcześniej - mogłam poświęcić czas tylko dzieciakom :p

No to cieszę się , że podoba się . Chłopczyk już siedzi sobie gotowy obok niej, narazie pokażę potem takiego bez gadżetów .

Co do dzieci to młodszy urodził się jak starszy mial 1,5 roku. Pierwsze trzy miesiące byliśmy u mojej mamy , a potem już sami. Mały był strasznie upierdliwy. Trzeba było go nosić , żeby nie ryczął bo starszak dostawał szału.I tak nauczyłam się nawet lepić pierogi z dzieckeim na ręku :lol: :lol: :lol:

Teraz to mają siebie i są w takim wieku , że zaqjmą się wspólnym rozrabianiem , albo każdy sam sobie :wink: Czas na ręczne robótki jakos zawsze znjaduję. No , nei ma co , w końcu nei pracuję , więc domowe obowiązki mogę rozłożyć na cały dzionek i tak samo jest z robótkami. Lecę zrobić zdjęcia kroliczkom i do roboty , barany czekają. :lol: Napisałm na priv.

Może teraz się uda :wink:

Przedstawiam moją dłubaninkę.Baranki są lakierowane .

Zawieszki ,Wielkości 8-7 cm

http://lh3.ggpht.com/_ZyNwfhFwhy0/S4uLSliVIvI/AAAAAAAAAaA/dQDryb1NkD4/s640/IMG_6961.JPG

Baranki , małe:ok. długość 5 cm , szerokość 3,5 cm , wysokość ok 3,5 - 4 cm

większe : ok . długość 6 cm ,szerokość 5 cm, wysokość 4,5 cm.

http://lh5.ggpht.com/_ZyNwfhFwhy0/S4uKQHEV9mI/AAAAAAAAAZ4/mewYpiMGxkc/s640/IMG_6966.JPG

http://lh5.ggpht.com/_ZyNwfhFwhy0/S4uL0XGcyeI/AAAAAAAAAaE/FBao0nuC_tk/s640/IMG_6967.JPG

A tu schnie kolejna porcja.

http://lh6.ggpht.com/_ZyNwfhFwhy0/S4uKusRAb_I/AAAAAAAAAZ8/S8t6tVMS4sk/s640/IMG_6960.JPG

Zbysiu gratuluje zakupów;) Baranek środkowyw górnym rzedzie i drugi od lewej oraz zawieszka,jedna z zawieszek wędruje do Zbysia.

buuu, spózniłam się :( :wink:

Zbysio zwinął najładniejsze baranki.

Delfinko, chce podobne do tych zbysiowych : z pierwszego rzędu drugi po lewej, z drugiego taki jak ten środkowy i ten po prawej. Wiem, ze i tak każdy będzie sliczny. :D

Resztę szczegółów obgadamy na priv.

Delfinko - to ja poczekam, aż będziesz miała kotki :)

Śliczne te Twoje cuda :D :D :D

Hmmmmmmm , powiadsz kotki? Miały by być z materiału;) Hmmmmmmmm.:D

Nie, nie z materiału z tego czegoś co baranki :)

:D :D :D :D

hmmmmmmm:D

być może coś uda się zrobić w tym kierunku:D

Przysiąde może juterkiem i popróbuje oki?:D