delfina7 01.12.2010 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Motylku , ja też szukałam w sieci różnistych rozwiązań i przenosiłąm na nasze plany;) To dobry sposób . Miałam nawet troszke gosci zwiedzjących sielankę , dumających nad projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 03.12.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 WItam sielankowicza:D Nei wyobrażam sobie wchodzenia do garażu z dworu . Może dlatego , że w garażu mamy wejście do kotłowni, a tam trzeba zaglądać . Poza tym w garażu mam całe zastępy przedmiotów , słoiczków , narzędzi , drzewo do rozpałki w kominku , tylko auta jeszce tam brak:D . Także nam wygodnei narazie z tym garażem. U mnei tęz nie ma wc na rzecz spiżarki i jest mi z tym dobrze:D Tam mamy tez pralkę . Nie powieksząlkam kuchni i to co mam jest wystaraczjące , bo obok jest spiżarka gdzie można tryzmac wiele kuchennych rzeczy . Co do wcecika , to u nas jest z łazinką . Czy dobrze? Narazie jest git , chociaz przy 4 osobach czasem zrobi się tłok i kolejka;) , z tym , że my bęedziemy robić górę i tam będzie drugi wucecik;) własnie mam problem z tą kuchnią?powiększać czy nie ???czy te 11m jest wystarczające?nie chce barku,chciałabym wstawić normalny stolik,ale nie wiem czy wejdzie???tym bardziejze u mnie wc dla gości musi być i jak to rozwiazać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 04.12.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Basia !!Wszystkiego naj , naj naj lepszego http://www.youtube.com/watch?v=NeKRoXk5r-0&feature=player_embedded#! http://technokratki.pl/wp-content/uploads/2010/03/kwiaty.jpg http://www.emotka.pl/emotikony/milosc2/39.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 04.12.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 http://www.e-kwiaty.pl/images/bo096-d.jpg SPEŁNIENIA MARZEŃ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 05.12.2010 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 O mamo , jaka niespodziwajka:DDDDDDd ślicznier dziękuję Wam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 05.12.2010 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Izo , napewno zagladąłś do dziennika i znalazłaś tam fotkę kuchni mojej. Jest to rozmiar taki ajk w projekcie . Zmianę , która wprowadziłam to przesunięcie okna bocznego .Docelowo stolik ma byc pod tym oknem , ale taki mały na dwie osoby i dwa stołeczki do porannje kawki. Z Większy nei wchodziłby w grę . Z tym , ze ja nei chciąłm większego , bo obok w salonie będzie duzy stół i jakos to nei bardzo by było , w kuchni 4 osobowy stół i krzesła i 1,5 metra od neigo wilki na 8 osób;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 09.12.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Izo , napewno zagladąłś do dziennika i znalazłaś tam fotkę kuchni mojej. Jest to rozmiar taki ajk w projekcie . Zmianę , która wprowadziłam to przesunięcie okna bocznego . Docelowo stolik ma byc pod tym oknem , ale taki mały na dwie osoby i dwa stołeczki do porannje kawki. Z Większy nei wchodziłby w grę . Z tym , ze ja nei chciąłm większego , bo obok w salonie będzie duzy stół i jakos to nei bardzo by było , w kuchni 4 osobowy stół i krzesła i 1,5 metra od neigo wilki na 8 osób;) Muszę Ci się,przyznac,że kilka razy juz czytam twój dziennik, zwłaszcza ta kuchnia mnie nurtuje czy nie za mała,ale jak tak sie przygladam Twojej to może nie ...ja postawiłabym lodówkę tam gdzie masz słupek z piekarnikiem.W sumie tak myślę-nie muszę miec dużachnej kuchni,bo za wszelką cenę chcę spizarkę i tam wstawić co większe gary,roboty,ziemniaki,słoiki...Aha co myślisz jeszcze o takiej zmianie, zeby zlikwidować to boczne okno,moze wtedy kuchnia byłaby bardziej ustawna,a okno od frontu zrobić większe takie jak w pokojach?wkleję moje przymiarkowe zmiany,oceń fachmańskim okiem cd zmian jakie planuję: -pokój (sypialnia)od salonu powiększony o schody,których nie będzie(poddasze nie użytkowe- strych) właz przy kuchni, -kotłownia za garażem,przejście z domu , -pom.gos.trochę podłączone do łazienki,i zrobiona tam pralnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 12.12.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 http://picasaweb.google.com/delfina7772/Desktop?authkey=Gv1sRgCNON7I-pnJanSg#5549904576852405282 Co do kuchni i likwidacji okna to myśle , że będzie za ciemnoe jesli ej zlikwidujesz nawet. Popatrz , ze ja za wiele szafek nei mam , a i tak trzymam w nich no słoiki . Przy gotowaniu się nie nabiegam , a mnawet jak z małżem gotujemy to pieknie sie mieścimy , chociaz gabrayt raczej duzy u nas;) . Jeśli lodówę dacie w słupku , a tam gdzie ja mam lodówę będzie luz to i stolik fajny wlezie. Nad oknem pomydumaąlbym , bo jeśli ma byc tam stolik to fajnei było by zaglądac przez okno popijając kawke;) Sypialnia jest u nas też większa i myślę ,że to dobrze , bo spkojnie szafę otworzysz.łazienka? Jakoś nie widziałabym drzwi dodatkowych w lazience. lepiej je umieścić od korytarza, skrócić korytarzyk i może dało by się jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 12.12.2010 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 http://picasaweb.google.com/delfina7772/Desktop?authkey=Gv1sRgCNON7I-pnJanSg#5549904576852405282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 13.12.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Delfinko,a powiedz mi czy korytarz prowadzący do garażu nie jest za długi,nie przypomina pasa startowego kuchnię po namyślunku zostawię tak jak jest :)cd drugiego okienka chyba zrezygnuję jednak.Powiedz mi jeszcze,jakie szyby macie w dużej łazience?Matowe?Bo troche mi nie pasi ta łazienka od frontu i czasem zastanawiam sie czy oby nie zamienić z pokojem na przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 13.12.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Własnie dlatego narysowąlm Ci krótszy korytarz;) Jesli miałabym teraz robić to o tę częśc skróciłabym . A wiesz , że nad tą łazienką też dumałam ostatni? U meni szkło jest zwykłe , bo jakoś nei pasują mi okna szronione. Sąsiada mam daleko , ulicy nei mam przed domem . napisz etak , jeśli miałaby być roleta wciąż opuszczona , bo bedzie cCię widać to bez sensu . Szron mi się nie widzi , bo i od zewnątrz jakoś dziwnie będzie wyglądac , wiec przerzuciałabym łazienkę na drugą stronę. Ja mam łazienkę jak zauważyłaś dość dużą , no dużą jak na łazienke , bo kotłownia nei zabiera tam miejsca i mogłam tzw " sikalnię" oddzielić murkiem co pozwala na całkowiete podciągniecie rolety . W sumei u Was kibelek osobny tzw dzienny będzie , więc nawet roletka sobie może być podciągnięta . To takie moje spostrzeżenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.12.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Własnie dlatego narysowąlm Ci krótszy korytarz;) Jesli miałabym teraz robić to o tę częśc skróciłabym . A wiesz , że nad tą łazienką też dumałam ostatni? U meni szkło jest zwykłe , bo jakoś nei pasują mi okna szronione. Sąsiada mam daleko , ulicy nei mam przed domem . napisz etak , jeśli miałaby być roleta wciąż opuszczona , bo bedzie cCię widać to bez sensu . Szron mi się nie widzi , bo i od zewnątrz jakoś dziwnie będzie wyglądac , wiec przerzuciałabym łazienkę na drugą stronę. Ja mam łazienkę jak zauważyłaś dość dużą , no dużą jak na łazienke , bo kotłownia nei zabiera tam miejsca i mogłam tzw " sikalnię" oddzielić murkiem co pozwala na całkowiete podciągniecie rolety . W sumei u Was kibelek osobny tzw dzienny będzie , więc nawet roletka sobie może być podciągnięta . To takie moje spostrzeżenia;) Też nie widzi mi sie to szkło matowe/mleczne ,jakoś tak dziwnie to wygląda i dlatego chyba przeniosę na drugą stronę...chcę jak najmniej zmian co by mój architekt nie mruczał za bardzo ;)namazałam jeszcze tak i chyba ostatecznie będzie tak (zastanawiam sie jeszcze czy potrzebne jest okno w spiżarce? ) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 14.12.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Pięknei namazałaś Architekt niech se mruczy ,a dom będziesz zamieszkiwać jakiś czas , Twój , wymarzony , więc , mordka w kubełek dla architekta:DDDDDDDDD Ja ma okno w spizarce , bo od zewnątrz miałabym po jedej stronie tylko ejdno okienko , ale myślę ,że można z niego zrezygnować śmiało , zyskasz wtedy nawet miejsce na półki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 15.12.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Pięknei namazałaś Architekt niech se mruczy ,a dom będziesz zamieszkiwać jakiś czas , Twój , wymarzony , więc , mordka w kubełek dla architekta:DDDDDDDDD Ja ma okno w spizarce , bo od zewnątrz miałabym po jedej stronie tylko ejdno okienko , ale myślę ,że można z niego zrezygnować śmiało , zyskasz wtedy nawet miejsce na półki . Delfinko,sorki,że tak Cię nękam,ale mam jeszcze pytanie odnośnie kolumn przed domem.Czy zmienialiście ich wielkosc czy są takie jak w oryginale?Zalezy mi zeby były ładne i "dostatnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 15.12.2010 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Dręcz ile wlezie;) Poruszyłaś drażliwy temat:DDDDDD Grubośc kolumn jest jak w projekcie ,ale podnieśliśmy poddasze i denerwuje mnei to , ze nia mam łuku fajnego , a taki ... hmm jakiś .... no nei wiem.Nie podoba mi się to co mam:D , kłótnei były o to nie raz;) Ale zobaczysz , że jak w domu się zamieskza to można sie przyzwyczaić do wszystkiego . ?bardziej denerwuja mnei kafelki źle połozone, krzywe ściany , fugi zachodzące brudem , panele wybrzuszjące się.... :DDDDDDDDDDd Ale reasumując , filary sa oki . Myele , ze dostojności dodaje im raczej aranzacja schodka czy wejscia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 17.12.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 cd zmian Jeszcze wpadł mi taki pomysł,małż mnie wczoraj pyta czy nie szkoda troche tego korytarzyka obok kuchni,że to trochę strata miejsca i tak siadłam i dumam,że chyba trochę tak. I wymysliłam znów cos takiego: zamknę od strony kuchni,w miejsce spiżarki powiekszę wc i zrobię tam suszarnio-prasowalnię(na którą ciągle nie miałam pomysłu ,gdzie zrobić) ale mam jeden dylemat, bo nie wiem czy spiżarka w tym miejscu,za kominkiem to dobre miejsce?Może wybudować po prostu gz grubszego pustaka?Ale w sumie,to będę tam trzymać jakieś większe gary,miksery i może jakichś słoik z ogórami się trafi,hm...nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 18.12.2010 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 No u meni ejst tak , bo za kominem będziemy w przyszłości mieć schody i wejscie na górę . Myślę , ze komoin nei przeszkadza wogle , bo w kominku nei zawsze palisz , a ściena nie jest jakas mega gorąca. Ja czasem odkręcam w spiżarni grzejnik , bo tyrzymam tam anrazie jakieś ciuchy , koce , a bez grzania jest tam dosć zimno. Suszarnia miała być u mnie w kotłowni , oooooo ja naiwana:DDDDDDDDDD , myślełam , że ekogroszke czysty:D . Tam tez miała stać pralka . Dobrze , że spizarka przy kuchni i można było przebiś się do odpływu i wody pod zlewem , pralka powędrowała do spiżarki . Dechę trzymam w spizarce , a jak prasuję to prze tv , więc pomieszczenie nei potrzebne. Suszenie odbywa się w sypialni , względy ekonomiczne , bo w spizarce zmieściłaby sięsuszarka , ale znów grzej , żeby suszyć? No to takie moje przemyślenia znów;) Ale faktycznie można by się zastanowić nad tym korytarzykiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.12.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Delfinko,a powiedz mi czy rzeczywiscie jest tu tyle miejsca w tym miejscu co zakreśliłam na obrazku,zeby tam wstawić szafę ,bo jeżeli Ty tam wstawiłaś schody,to chyba jest sporo miejsca? Bo tak nadal kombinuję,czy aby tam sobie nie zrobić jakichs półek lub np. szafy cargo na różne kuchenne klamoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 20.12.2010 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 A no tak , bo w orginale komin jest z tyłu . Ja tę częśc mam w salonie i ściana jest prosta . Ale w sumei jak tak ptrze to tam wlezie porządna szafa , no może nie jakaś trzydrzwiowa;) , ale wejdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 21.12.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Delfinko i takie pytanie dla mnie bardzo ważne:) Czy sielanka nie jest za duzym domem ?Wiem,może to śmieszne pytanie,ale nasza rodzinka to 2+małe 1 nie wiem czy kiedyś 2+2,moze a może nie...Nie chcę dużego domu jak to mówi moja babcia "lochu" chce żeby był po prostu przytulny:) Czasem mi sie wydajejak ogladam realizacje,ze to jednak za duzy dom jak dla nas,chociaż ma wszystko to co załozyliśmy na początku szukania projektu I badz tu mądrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts