Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka

Recommended Posts

Tiaaa , ten pierd ... radom. Powiem ci, że wszędzie piszą cała Polska itd. I co? Wielkie gówno. Pan zdziwiony , że dzwonie z tak daleka o to szambo , że bedzie drożej , chyba , że zbierzemy innych chętnych . No chyba go poj... . Jak się reklamują to przynajmniej napiszą jak to jest z transportem.

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sprzęt dzisiaj przeglądałam znalazłam kila rzeczy, kurde jakie ceny to masakra

zmywarka - albo bosch albo elektrolux

piekarnik - albo elektrolux albo whirlpool

lodówka - chyba elektrolux

płyta gazowo-elektryczna - hmm tu mam problem, albo amica albo gorenje

witam słyszałam od naszego stolarza że zmywarki boscha są najlepsze i też się rozglądamy za taką

a ceny maaasakra :o , no ale za luxus tża płacić :cry: :lol:

witam siostrzyczki i pozostałych czytających i piszących :)

ogólnie nie mam co narzekać :D

mam na stanie 3 lodówki :D, kuchnię starą, ale dobrą

kuchenkę z butlą mam również

pralka tez już jest :)

zmywarki kiedyś się dorobię, jak i mebli również :D

szamba nie chcemy

robimy oczyszczalnię

kanalizacja kiedyś tam na wsi jest planowana, ale ja tam podłaczać się nie chcę :D

miłego dnia życzę

witam siostrzyczki i pozostałych czytających i piszących :)

ogólnie nie mam co narzekać :D

mam na stanie 3 lodówki :D, kuchnię starą, ale dobrą

kuchenkę z butlą mam również

pralka tez już jest :)

zmywarki kiedyś się dorobię, jak i mebli również :D

szamba nie chcemy

robimy oczyszczalnię

kanalizacja kiedyś tam na wsi jest planowana, ale ja tam podłaczać się nie chcę :D

miłego dnia życzę

A noi właśnie , u nas nie dają pozwolenia na oczyszczalnie już bo kanalize robią i czuja szmal. A poza tym u nas wody gruntowe bardzo wysoko są , i trzeba by do rowu odprowadzać wodę , a to też trzeba pozwolenia. Ostatnio też czytam , że oczyszczalnia to nie taka łatwa sprawa , a chodzi tu o chemię , trzeba ograniczyć , a czasem nawet zrezygnować ja z domestosów czy odplamiaczy jakiś.Chociaż my bardzo chcieliśmy oczyszczalnie :-?

U nas na szczęście kanalizacja jest, gaz za chwilke będzie podłączony. Raj ? :wink:

Ach, nie- nie całkiem. Droga nie utwardzona, jesienia pewnie utonę moja staruszką corsą :-?

Oj gdyby był u nas gaz to ogrzewanie było by gazowe , ale kuchnia indukcyjna :wink: A błocisko też będziemy mieli pewnie . :-?

U nas na szczęście kanalizacja jest, gaz za chwilke będzie podłączony. Raj ? :wink:

Ach, nie- nie całkiem. Droga nie utwardzona, jesienia pewnie utonę moja staruszką corsą :-?

Oj gdyby był u nas gaz to ogrzewanie było by gazowe , ale kuchnia indukcyjna :wink: A błocisko też będziemy mieli pewnie . :-?

my zdecydowaliśmy się na dwa piece: jeden na węgiel, drugi na gaz. Kuchnia indukcyjna. Na piętro nawet gazu nie doprowadzamy.

Ooooo , też fajne rozwiązanie. W zależności od cenki i potrzeb to albo rozpalicie , albo podkręcicie gazik. :wink:

i w piwnicy mogę zapasową, gazowa kuchenkę ustawić w przyszłości.

Piec węglowy juz sprawdzony. Mam nadzieję, ze z gazowym tez pójdzie ok bo w listopadzie zostanę w domu sama z dzieciarnią i już jestem przerażona :oops: :-?

Spokojnie , nauczysz się szybciutko obsługi . U mojej may i teściów jest gazowy i jak ustawią sobie termostat na górze w pokoju piec pięknie włącza się jak temperaturka spadnie . A jak co wal do nas będziemy uczyć się na forum ustawiać. :wink: Jeśli masz piwnice to warto wrzucić jakąś kuchnkę za grosze i jak moja teściowa np gotuje tam słoiki , smaży ryby czy inne " śmierdziuchy " gotuje. :wink:

A noi właśnie , u nas nie dają pozwolenia na oczyszczalnie już bo kanalize robią i czuja szmal. A poza tym u nas wody gruntowe bardzo wysoko są , i trzeba by do rowu odprowadzać wodę , a to też trzeba pozwolenia. Ostatnio też czytam , że oczyszczalnia to nie taka łatwa sprawa , a chodzi tu o chemię , trzeba ograniczyć , a czasem nawet zrezygnować ja z domestosów czy odplamiaczy jakiś.Chociaż my bardzo chcieliśmy oczyszczalnie :-?

też słyszałam o tej chemii, ale z drugiej strony, wiecie, jakie duże zastosowanie ma np. ocet do czyszczenia wszystkiego ?