delfina7 17.09.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Co do grubości sciany to pogadam z mężem bo nie mam pojęcia - wiem że to jest ściana nośna a budowaliśmy z keramzytu jeśli coś ci to powie. Ale spoko te odgłosy z pieca całkiem przyjemne - my mamy na ekogroszek U nas tez będzie na ekogroszek . Ścianke mamy działówkę , więc nie jakąś grubą . Ciekawe czy mocno będzie słychac.A jak tam druga nocka? Rozpakowywujecie się? Poprosimy o foteczki z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 dla dzieci wielka frajda No i wlasnie mam nadzieję , że przez te wykończenia i nowe otoczenie przeżyjemy sobie zimę , potem zaatakujemy ogród. Czekam jak zagipsują sufity i pomału zaczyna m sie pakować . Będę wywozić zawsze jakiś worek wraz z wizytą na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Będę wywozić zawsze jakiś worek wraz z wizytą na budowie. ja już tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Będę wywozić zawsze jakiś worek wraz z wizytą na budowie. ja już tak robię No widziałam właśnie , masz pokoik gotowy an czysto ,więc można sobie zwozić pomału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 a gdzie są fotki warzywniaka ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Oplułam monitor właśnie Zalalo nam wiosną warzywniak ze tzry razy , że pokryło krzaki pomidorów. Po wypopmowaniu i osuszniu napadły nas ślimaki , jakoś walczyliśmy z nimi , chociaż już było widać , że marnie rośnie po zalaniu. Potem znów zalało i zaczęlo wsio gnić próćz pomidorów , selery i pory. Obrabiała co jakiś czas , ale marnie rosło , skrzyp za to sięga ponad kolana. Wczoraj zobaczyłam znów inwazję ślimaków i po selerze pozostały same dołki , zaczęły btrac sie za pora , który wygląda jak szczypirem na wiosnę . Wszystko wczoraj wyrwałam . Pomidorków zebraliśmy może ze 3 kg z tych 20 krzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 przeprawę z ogródkiem miałaś niezłą pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wnioski : warzywniak był za nsko w stosunku do reszty terenu , trzeba na wiosnę , zanim wysiejemy wapnem mocnop przesypać ziemię . Fakt , sąsiadą , którzy od lat mają mega warzywniak po deszczach ziemniaki wylazły na wierzch , pomidory gniły , także trafiliśmy na podły rok. Poza tym mam w planie porobić takie mega skrzynie jakby. Zostały nam belki z dachu z nich zrobić takie jakby piaskownice tak na wysokośc 50 cm i tam sypać ziemię zwapnowaną.Będzie wygodnie plewić . Nie wiem czy w tym roku to zrobimy , bo 20 arów do zagospodarowania bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 nie załapuję, ale proszę mi dzisiaj wybaczyć wapnem posypać ? wtedy będzie lepiej rosło ? ja muszę zrobić ziemię, ale ja mam tego do obrobienia prawie 4 tys. m2 nie mam pojęcia, co ja mam z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arokozak 17.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 fotki będą jak tylko znajdę aparat - od wczoraj mam piękne drzwi które oddzielają salon od reszty domu - z pianki pod panele zielone cudne. Od poniedziałku obudowa kominka gładzenie ścian malowanie i panele w salonie. Dobrze że pogoda w miarę - no i jeszcze się wam nie chwaliłąm że trawka u mnie już całkiem spora - no i czemu ja tego dziennika nie pisałam od początku i teraz się u Delfiny kokosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jeśli rośnie skrzyp na potegę to ziemia jest kwaśna( idealna na iglaki) . Zabiera warzywom składniki , ciężko go wyrwać . Wapno pozwoli odkwasić ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 fotki będą jak tylko znajdę aparat - od wczoraj mam piękne drzwi które oddzielają salon od reszty domu - z pianki pod panele zielone cudne. Od poniedziałku obudowa kominka gładzenie ścian malowanie i panele w salonie. Dobrze że pogoda w miarę - no i jeszcze się wam nie chwaliłąm że trawka u mnie już całkiem spora - no i czemu ja tego dziennika nie pisałam od początku i teraz się u Delfiny kokosze musisz fotki pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 17.09.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 boże ja w ogóle jeżeli chodzio ogrodowe sprawy to do tyłu jestem, szczerze nawet o tym nie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 fotki będą jak tylko znajdę aparat - od wczoraj mam piękne drzwi które oddzielają salon od reszty domu - z pianki pod panele zielone cudne. Od poniedziałku obudowa kominka gładzenie ścian malowanie i panele w salonie. Dobrze że pogoda w miarę - no i jeszcze się wam nie chwaliłąm że trawka u mnie już całkiem spora - no i czemu ja tego dziennika nie pisałam od początku i teraz się u Delfiny kokosze A kokoś isę kokoś , Możesz zalożyć dziennik wykończeń, chociaż czasu raczej mało. No patent z drzwiami super , jak tylko wykopiesz aparat zrób fotki . A macie jakiś pokoik zrobiony na gotowo? Pewnie najgorszy to ten kurz budowlany wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jeśli rośnie skrzyp na potegę to ziemia jest kwaśna( idealna na iglaki) . Zabiera warzywom składniki , ciężko go wyrwać . Wapno pozwoli odkwasić ziemię. iglaki u mnie się nie przyjęły tzn. przyjęły się, ale pomarzły w maju czyli co ??? mam posypać ziemię wapnem ? jakims specjalnym ? w jakiś proporcjach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 boże ja w ogóle jeżeli chodzio ogrodowe sprawy to do tyłu jestem, szczerze nawet o tym nie myślę hihihi ja niby też ale drzewka jakies są jakies krzaczki, kwiaty też póxniej poprzesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A macie jakiś pokoik zrobiony na gotowo? Pewnie najgorszy to ten kurz budowlany wszędzie. nawet w tym gotowym pokoju i tak ten pył i brud jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 boże ja w ogóle jeżeli chodzio ogrodowe sprawy to do tyłu jestem, szczerze nawet o tym nie myślę Kobieto , ja ma obraz księżycowy , gruzy , gruzy , gruzy i śmieci , byla bym zapomniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jeśli rośnie skrzyp na potegę to ziemia jest kwaśna( idealna na iglaki) . Zabiera warzywom składniki , ciężko go wyrwać . Wapno pozwoli odkwasić ziemię. iglaki u mnie się nie przyjęły tzn. przyjęły się, ale pomarzły w maju czyli co ??? mam posypać ziemię wapnem ? jakims specjalnym ? w jakiś proporcjach ? Iglaki w kwaśniej ziemi powinny się przyjąć , ale jaka masz to nie mam pojecia . Może to tyloko to , że zmarzły. My poszczepiliśmy u teściowej trochę zieleniny , zimia fajan , ale też nie wiele się przyjęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 a ja gruz mam ładnie poukładany w kupce przy szopce śmieci brak - na bieżąco latam i sprzatam ale są drobnice na działce - typu skruszony styropian, zgnieciony gruz drzewo też jest łądnie poukładane trawki niewiele widać nie sadziłąm, ale perza jest bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts