Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja gruz mam ładnie poukładany w kupce przy szopce

śmieci brak - na bieżąco latam i sprzatam

ale są drobnice na działce - typu skruszony styropian, zgnieciony gruz

drzewo też jest łądnie poukładane

trawki niewiele widać :(

nie sadziłąm, ale perza jest bardzo dużo :(

No tak wy gruz na kupce , a u mnie wywrotki gruzu przybywały , żeby podnieść teren . Narazie nie przysypane jeszcze ziemią , więc wyobrażcie sobie same. W tym gruzie często pelno folii , buteleki i innego badziewia. Przebierałam , zbierałam , ale wyłażą jeszcze jak grzyby po deszczu :wink:

No my procz humusu też musimy dołożyć ziemi , ale nie wiem czy na wiosnę się wyrobimy . Wydaję mi się , że tak mniej więcej ogarniemy to dopiero na jesień za rok . Tzn przez lato przygotujemy grunt pod trawniki , krzewy , może zrobi się kosteke( szewc bez butów chodzi:)).i we wrześniu zasieje nie trawkę .

Hej!

Ostatnio ogladalam projekty i sielanke mam w ulubionych :p , bo bardzo mi sie podoba.

Bede sledzic postepy, widze ze na dzialce macie taki stawik jak popada jak u nas byl kiedys.

My drenowalismy cala dzialke, nasz irys (tez z horyzontu) mial byc parterowy - jeden stopien do domu ale ze wzgledu na mokry teren podnieslismy mocno stan zero i mamy teraz 3 stopnie do domu.

Na kiedy planujecie przeprowadzke?

No i fajnie macie, ze z bankiem jestescie zwiazani tylko na 8 lat, my na 3x tyle :-? . Pozdrawiam.

Hej!

Ostatnio ogladalam projekty i sielanke mam w ulubionych :p , bo bardzo mi sie podoba.

Bede sledzic postepy, widze ze na dzialce macie taki stawik jak popada jak u nas byl kiedys.

My drenowalismy cala dzialke, nasz irys (tez z horyzontu) mial byc parterowy - jeden stopien do domu ale ze wzgledu na mokry teren podnieslismy mocno stan zero i mamy teraz 3 stopnie do domu.

Na kiedy planujecie przeprowadzke?

No i fajnie macie, ze z bankiem jestescie zwiazani tylko na 8 lat, my na 3x tyle :-? . Pozdrawiam.

Witam :D . Stawik praktycznie już zniknął . Drenaż bedzie wokół domu , reszta działki zagrusowana jets o ok 80 cm na to pójdzie humus , także będzie równo , a za drenaż będzie robić gruz. :wink: Wprowadziliśmy troszkę zmian w projekcie i wyszły nam fajne pokoje. Wiesz , najbardziej boję się tych schodów . U nas na poddaszu zamieszkają dzieciaczki . Póki małe bedzie nie za ciekawie z łażeniem po nich .Potem jak już sie wyprowadzą górę zamkniemy , a my nie będziemy sie musieli wspinac po schodach. Dzialke mamy dużą i miała być do podziału z sistrą , ale nie wyszło z przyczyn technicznych . Gdyby to wyszło na początku to kto wie czy nie zdecydowlibyśmy się na parterówkę .

Przeprowadzka na koniec października musi być , tak mamy wynajete mieszkanko. :wink: Prawdopodobnie będzie to tak , że nie będzie jeszcze drzwi , części paneli , obudowy kominka , malowania na kolorki, ale jak będziemy mieszkać to więcej sie zrobi wieczorami . Góre planujemy wykańczać zimą , ale jak wyjdzie , zobaczymy. :)

:evil: :evil: :evil: Znowu padaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dobrze , ze dzieciaczki narazie współpracują . Teraz leżakują i ogladaja bajeczkę . A ja pije drugą kawkę , mam psnm , wkur... od wczoraj . Jedyne co poprawiło mi humorek to fajny kolorek na włosach mi wyszedł . Właśnie wyschły :wink:

mnie od dzisiaj też łapie PMS :( :( :(

u mnie marzenie - podjazd może za kilka lat zrobimy :)

Penie też by tak u mnie było :wink: Samo kruszywo może świetnie się ubić i robic wiele lat za beton. A wiesz jak to jest , chłop do domu po ukadnaiu kostki u obcych , u siebie nie chciało by się tak szybko. :wink:

wiem - mój tato tak płytki kładzie u siebie w domu :D

wszędzie ważniejsze, a u siebie ... szkoda słów :D

O , mój maluch usnał :o , a niech sobie śpi teraz . Może potem przestanie na chwilę padać to ubiore ich w kaloszki i płaszczyki i polecimy chociaż na godzinkę przewietrzyć dupska. :wink: Zastanawiam się czy nie upiec ciasteczek , hmmmmmmmm.

zazdraszczam spacerku w taką pogodę :)

a na ciasteczka ... mogłabym się załapać ???