anetina 17.09.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Iglaki w kwaśniej ziemi powinny się przyjąć , ale jaka masz to nie mam pojecia . Może to tyloko to , że zmarzły. My poszczepiliśmy u teściowej trochę zieleniny , zimia fajan , ale też nie wiele się przyjęło. bedę kombinowac już z roślinnością w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 a ja gruz mam ładnie poukładany w kupce przy szopce śmieci brak - na bieżąco latam i sprzatam ale są drobnice na działce - typu skruszony styropian, zgnieciony gruz drzewo też jest łądnie poukładane trawki niewiele widać nie sadziłąm, ale perza jest bardzo dużo No tak wy gruz na kupce , a u mnie wywrotki gruzu przybywały , żeby podnieść teren . Narazie nie przysypane jeszcze ziemią , więc wyobrażcie sobie same. W tym gruzie często pelno folii , buteleki i innego badziewia. Przebierałam , zbierałam , ale wyłażą jeszcze jak grzyby po deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 u nas musimy wywrotki ziemi, by przód nieco podnieśćgdy to zrobimy, będzie można myśleć o sadzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No my procz humusu też musimy dołożyć ziemi , ale nie wiem czy na wiosnę się wyrobimy . Wydaję mi się , że tak mniej więcej ogarniemy to dopiero na jesień za rok . Tzn przez lato przygotujemy grunt pod trawniki , krzewy , może zrobi się kosteke( szewc bez butów chodzi:)).i we wrześniu zasieje nie trawkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Co do kostki, to całe szcząście musimu rozliczyc się z kredytu do końca przyszłego roku , a tam w planie prac jest też podjazd . A czemu szczęście? Bo trezba bedzie zrobić ,a nie odkładać w nieskończoność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 u mnie marzenie - podjazd może za kilka lat zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Znowu padaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dobrze , ze dzieciaczki narazie współpracują . Teraz leżakują i ogladaja bajeczkę . A ja pije drugą kawkę , mam psnm , wkur... od wczoraj . Jedyne co poprawiło mi humorek to fajny kolorek na włosach mi wyszedł . Właśnie wyschły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 u mnie marzenie - podjazd może za kilka lat zrobimy Penie też by tak u mnie było Samo kruszywo może świetnie się ubić i robic wiele lat za beton. A wiesz jak to jest , chłop do domu po ukadnaiu kostki u obcych , u siebie nie chciało by się tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 O , mój maluch usnał , a niech sobie śpi teraz . Może potem przestanie na chwilę padać to ubiore ich w kaloszki i płaszczyki i polecimy chociaż na godzinkę przewietrzyć dupska. Zastanawiam się czy nie upiec ciasteczek , hmmmmmmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.09.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Hej! Ostatnio ogladalam projekty i sielanke mam w ulubionych , bo bardzo mi sie podoba. Bede sledzic postepy, widze ze na dzialce macie taki stawik jak popada jak u nas byl kiedys. My drenowalismy cala dzialke, nasz irys (tez z horyzontu) mial byc parterowy - jeden stopien do domu ale ze wzgledu na mokry teren podnieslismy mocno stan zero i mamy teraz 3 stopnie do domu. Na kiedy planujecie przeprowadzke? No i fajnie macie, ze z bankiem jestescie zwiazani tylko na 8 lat, my na 3x tyle . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Hej! Ostatnio ogladalam projekty i sielanke mam w ulubionych , bo bardzo mi sie podoba. Bede sledzic postepy, widze ze na dzialce macie taki stawik jak popada jak u nas byl kiedys. My drenowalismy cala dzialke, nasz irys (tez z horyzontu) mial byc parterowy - jeden stopien do domu ale ze wzgledu na mokry teren podnieslismy mocno stan zero i mamy teraz 3 stopnie do domu. Na kiedy planujecie przeprowadzke? No i fajnie macie, ze z bankiem jestescie zwiazani tylko na 8 lat, my na 3x tyle . Pozdrawiam. Witam . Stawik praktycznie już zniknął . Drenaż bedzie wokół domu , reszta działki zagrusowana jets o ok 80 cm na to pójdzie humus , także będzie równo , a za drenaż będzie robić gruz. Wprowadziliśmy troszkę zmian w projekcie i wyszły nam fajne pokoje. Wiesz , najbardziej boję się tych schodów . U nas na poddaszu zamieszkają dzieciaczki . Póki małe bedzie nie za ciekawie z łażeniem po nich .Potem jak już sie wyprowadzą górę zamkniemy , a my nie będziemy sie musieli wspinac po schodach. Dzialke mamy dużą i miała być do podziału z sistrą , ale nie wyszło z przyczyn technicznych . Gdyby to wyszło na początku to kto wie czy nie zdecydowlibyśmy się na parterówkę . Przeprowadzka na koniec października musi być , tak mamy wynajete mieszkanko. Prawdopodobnie będzie to tak , że nie będzie jeszcze drzwi , części paneli , obudowy kominka , malowania na kolorki, ale jak będziemy mieszkać to więcej sie zrobi wieczorami . Góre planujemy wykańczać zimą , ale jak wyjdzie , zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No to macie sie co uwijac z terminem , a schodow u Was tez jestem ciekawa. My jako drenarke kupowalismy rury, studzienki, zwirek i sami robilismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Znowu padaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dobrze , ze dzieciaczki narazie współpracują . Teraz leżakują i ogladaja bajeczkę . A ja pije drugą kawkę , mam psnm , wkur... od wczoraj . Jedyne co poprawiło mi humorek to fajny kolorek na włosach mi wyszedł . Właśnie wyschły mnie od dzisiaj też łapie PMS :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 u mnie marzenie - podjazd może za kilka lat zrobimy Penie też by tak u mnie było Samo kruszywo może świetnie się ubić i robic wiele lat za beton. A wiesz jak to jest , chłop do domu po ukadnaiu kostki u obcych , u siebie nie chciało by się tak szybko. wiem - mój tato tak płytki kładzie u siebie w domu wszędzie ważniejsze, a u siebie ... szkoda słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 O , mój maluch usnał , a niech sobie śpi teraz . Może potem przestanie na chwilę padać to ubiore ich w kaloszki i płaszczyki i polecimy chociaż na godzinkę przewietrzyć dupska. Zastanawiam się czy nie upiec ciasteczek , hmmmmmmmm. zazdraszczam spacerku w taką pogodę a na ciasteczka ... mogłabym się załapać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.09.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jaką w ostateczności macie działkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 17.09.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ja na ciasteczko też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.09.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 dzien doberek ,to u Was pada ,u mnie rano troszke było pochmurane ale teraz wyjrzało słoneczko i jest super pogoda czyste niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 17.09.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Teraz nie pada trochę się rozjaśniło ale do ąłdnej pogody to jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 17.09.2009 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jaką w ostateczności macie działkę ???[/quote Działka to 28 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts