Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miała byc taka do 15 arów. Kupiliśmy tą i mieliśmy w planie wydzielić ile się da dla siostry . Co oznacza ile sie da? Działka w części jest rolna i trzeba było kombinowac , żeby an części budowlanej weszły dwa domki . Z planów naszych wychodziło , że da się wydzielić im jakieć 8 arów.Wszystko szlo fajnie , aż elektryk wpadł na budowe i pytał jak ten drugi domek będzie szedł , jak kable podprowadzić i wtedy zauważył , że kąten idzie sieć średniego napięcia na ich części . Ni jak domek nie zmieściłby się , bo za blisko by był. :-? . Także pozostaliśmy z cała działką i skrzynką na dwa domki.

dzieki ,własnie otwieram stronkę ,to mówisz że dobre wychodzą bedę musiała wypróbować ,bo moje córy uwielbiają domowe ciasteczka :wink: :D

Bardzo fajne. Tylko jak się ugniata to masło najlepiej z lodowki . Pod wpływem ciepła rąk zmieknie , dlatego trzeba dosc szybko zagnieść , raczej nie dodawać więcej mąki , tyle co do podsypania , zeby nie kleiło sie do stolnicy. A jeśli bardzo się klei to dać na kilka chwil do zamrazalki , żeby się schłodziło.

Przepis znaleziony na forum kulinarnym . Fotek nie zrobię , bo aparat w samochodzie został :-? . A tu link do przepisu i zdjecia ciasteczek.Ja robie z 1,5 porcji i wychodzą trzy blachy czyli ok 100 ciasteczek.

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,59790982,59790982.html

Tez czesto korzystam z tamtego forum, na pewno zrobie na sobote te ciasteczka.

dzieki ,własnie otwieram stronkę ,to mówisz że dobre wychodzą bedę musiała wypróbować ,bo moje córy uwielbiają domowe ciasteczka :wink: :D

Bardzo fajne. Tylko jak się ugniata to masło najlepiej z lodowki . Pod wpływem ciepła rąk zmieknie , dlatego trzeba dosc szybko zagnieść , raczej nie dodawać więcej mąki , tyle co do podsypania , zeby nie kleiło sie do stolnicy. A jeśli bardzo się klei to dać na kilka chwil do zamrazalki , żeby się schłodziło.

dzieki za rade :wink: , :D :D :D

Wpadłam do Twojego dziennika ( zamiast się położyć :)) i uświadomiłam sobie, że już kiedyś czytałam Twój dziennik, a teraz tylko doczytałam resztę :)

W Świdnicy mieszka mojej siostry rodzina ( siostra nie żyje), ale jeździmy do Świdnicy do mojej chrześnicy i jej męża.

Ale masz już fajnie, tak dużo zrobione, wylewki, tynki, i robią się sufity - super.

A napisz mi co zrobiliście z tymi tynkami popękanymi na ścianie?