Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miała byc taka do 15 arów. Kupiliśmy tą i mieliśmy w planie wydzielić ile się da dla siostry . Co oznacza ile sie da? Działka w części jest rolna i trzeba było kombinowac , żeby an części budowlanej weszły dwa domki . Z planów naszych wychodziło , że da się wydzielić im jakieć 8 arów.Wszystko szlo fajnie , aż elektryk wpadł na budowe i pytał jak ten drugi domek będzie szedł , jak kable podprowadzić i wtedy zauważył , że kąten idzie sieć średniego napięcia na ich części . Ni jak domek nie zmieściłby się , bo za blisko by był. :-? . Także pozostaliśmy z cała działką i skrzynką na dwa domki.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzieki ,własnie otwieram stronkę ,to mówisz że dobre wychodzą bedę musiała wypróbować ,bo moje córy uwielbiają domowe ciasteczka :wink: :D

Bardzo fajne. Tylko jak się ugniata to masło najlepiej z lodowki . Pod wpływem ciepła rąk zmieknie , dlatego trzeba dosc szybko zagnieść , raczej nie dodawać więcej mąki , tyle co do podsypania , zeby nie kleiło sie do stolnicy. A jeśli bardzo się klei to dać na kilka chwil do zamrazalki , żeby się schłodziło.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis znaleziony na forum kulinarnym . Fotek nie zrobię , bo aparat w samochodzie został :-? . A tu link do przepisu i zdjecia ciasteczek.Ja robie z 1,5 porcji i wychodzą trzy blachy czyli ok 100 ciasteczek.

 

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,59790982,59790982.html

 

Tez czesto korzystam z tamtego forum, na pewno zrobie na sobote te ciasteczka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzieki ,własnie otwieram stronkę ,to mówisz że dobre wychodzą bedę musiała wypróbować ,bo moje córy uwielbiają domowe ciasteczka :wink: :D

Bardzo fajne. Tylko jak się ugniata to masło najlepiej z lodowki . Pod wpływem ciepła rąk zmieknie , dlatego trzeba dosc szybko zagnieść , raczej nie dodawać więcej mąki , tyle co do podsypania , zeby nie kleiło sie do stolnicy. A jeśli bardzo się klei to dać na kilka chwil do zamrazalki , żeby się schłodziło.

 

dzieki za rade :wink: , :D :D :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wpadłam do Twojego dziennika ( zamiast się położyć :)) i uświadomiłam sobie, że już kiedyś czytałam Twój dziennik, a teraz tylko doczytałam resztę :)

 

W Świdnicy mieszka mojej siostry rodzina ( siostra nie żyje), ale jeździmy do Świdnicy do mojej chrześnicy i jej męża.

Ale masz już fajnie, tak dużo zrobione, wylewki, tynki, i robią się sufity - super.

A napisz mi co zrobiliście z tymi tynkami popękanymi na ścianie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...