Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no właśnie mnie też podobją się tradycyjne -znaczy cementowo-wapienne, znalazlam ekipę na allegro z dolnośląskiego m2 za 12 zł, to chyba nie jest najdrożej :-? delikatny regips o chcialabym w korytarzu , wiatrołapie, salonie i gabinecie, reszta w normalnym tynku, ale jak piszecie że te tnki wyglądają super, no to się zaczęłam zastanawiać :-?

Czy to zacieranie piaskiem to coś nowego, czy każdy tynkarz tak zaciera :-?

U mnie nie było dodatkowego piasku do zacierania. Tylko do tynku potrzebny taki specjalny, z jak najdrobniejszymi ziarnkami. Wtedy docierają takimi packami z filcem czy czymś takim jak gąbka i jest pięknie, sama nie wierzyłam, że cem-.-wap. moga tak wyglądać :o Ale trudno znaleźć dobrą ekipę, np. dzisiaj byłam u znajomych,którzy wcześniej robili tynki (inna ekipa) i nie wyglądają dobrze, nawet po wybiałkowaniu :roll: widać każde zatarcie, a nie gładką powierzchnię :-? więc najlepiej najpierw jedź obejrzeć ich robotę zanim ich weźmiesz, ja tak zrobiłam :wink:

Mnie trudno było się pogodzić z myślą że nie będę miała pięknych białych, gipsowych tynków :roll: a nie wyobrażałam nawet sobie że cem.-wap. są teraz tak ładne :D Ja jestem bardzo zadowolona, choć dużego porównania w innych tynkach nie mam (tylko te podróbki co ostatnio oglądałam), ale był u nas na budowie kolega co robił tynki zwykłe cem.-wap. i normalnie był w szoku, że to nie gipsy, bo on na swoje jeszcze gips kładł i w raz to jeszcze nie to.... my planujemy już tylko zagruntować i gotowe do malowaniu, a zawsze kiedyś będzie można wygipsować jak z biegiem lat się podniszczą :wink:

Nie będzie problemów tylko na wieczór klamerki na nos trza będzie założyć :lol:

to klamerki i okno otworzyć

Szczelnosc lub sprawnosc wentylacji w nowym domu bedzie mozna sprawdzic :lol: :lol: :lol:

PS...ide szukac jakiejs miski bo ten talerzyk jakos w oczach mi strasznie zmalal... :lol:

no nie ma jak temat budowlany nawet w obiad wsadzić :D

ale dziewczyny smaka narobiłyście

i to tak z rana

Witam serdecznie :wink:

Poczytałam i przyznam że Twój dziennik też jest fajną lekturką...

Musiałam poczytać, bo czekałam az mi przywiezie Pan blachę... a tak nie zerkałam na zegar, tylko pochłonięta byłam Waszymi zmaganiami z ... betonem, z błotem, panami, któzy wymurowali źle okno na górze( :o pijani byli czy jak :lol: ), pan hydraulik i elektryk -to goście nie do pobicia... a tu czas... i czas...

A zaskoczona byłam tym przepisem ziemi u notariusza... to normalnie mnie powaliło... to dalej oznacza, że ciocia ma nawet prawo ubiegać się o swoje jak będzie chcieli sprzedać dom? Kurcze...

Czytałam Delfinko Twój dziennik i albo usmiechałam się, albo otwierałam szeroko oczy...

a jak warzywniak? Cosik tam zostało w nim po tej inwazji ślimaków?

Ja tylko powiem, że jak zbierałam wisnie, to słyszałam, jak sąsiadka wołała swojego męża aby ten dał jej sół... bo slimaki są :roll: :o Ale czy to pomaga? To nie wiem, bo u mnie w przyszłym roku jeszcze robota przed domwm-wyrównanie terenu, może w końcu drzewka a warzywniak -zobaczymy... bo ciut pracy na budowie :wink:

Dzieci -pociechy to fajne chłopaki...

Napiszę tylko, że czekam na fotki kuchni i reszty -bo strasznie ciekawa baba ze mnie :wink: :lol:

A że pędzicie jak szaleni -to inni tu juz pisali... Pod czym się podpisuję :wink:

Fajny domek i ziemię widzę, że macie dobrą -taką czarną...

Życzę siły i jeszcze raz siły i kawusi nie za mocnej, bo potem to turbo się włącza i można się przegrzać :lol:

A super, że rodzinka tez pomoże :wink:

Pozdrawiam cieplutko i będę tutaj zaglądać :wink: