dardurdka 27.09.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Delfino, dawno nie zaglądałam a Wy tak pędzicie BeaWroc, jeśli zależy Ci na tynkach cem-wap. to najlepsze są takie po których nie trzeba już gładzi, wyglądają jak płyta k-g, gładko i równo, u nas tak jest, i to za niecałe 15zł/m2 (dokładnie 14,5 ) Czekam na zdjęcia bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 27.09.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 no właśnie mnie też podobją się tradycyjne -znaczy cementowo-wapienne, znalazlam ekipę na allegro z dolnośląskiego m2 za 12 zł, to chyba nie jest najdrożej delikatny regips o chcialabym w korytarzu , wiatrołapie, salonie i gabinecie, reszta w normalnym tynku, ale jak piszecie że te tnki wyglądają super, no to się zaczęłam zastanawiać Czy to zacieranie piaskiem to coś nowego, czy każdy tynkarz tak zaciera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 27.09.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 U mnie nie było dodatkowego piasku do zacierania. Tylko do tynku potrzebny taki specjalny, z jak najdrobniejszymi ziarnkami. Wtedy docierają takimi packami z filcem czy czymś takim jak gąbka i jest pięknie, sama nie wierzyłam, że cem-.-wap. moga tak wyglądać Ale trudno znaleźć dobrą ekipę, np. dzisiaj byłam u znajomych,którzy wcześniej robili tynki (inna ekipa) i nie wyglądają dobrze, nawet po wybiałkowaniu widać każde zatarcie, a nie gładką powierzchnię więc najlepiej najpierw jedź obejrzeć ich robotę zanim ich weźmiesz, ja tak zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 27.09.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 dzieki wielkie , tak zrobię , zależy mi na tych tynkach, zawsze to mniejsze koszty a i wilgoć mniejsza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 28.09.2009 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Mnie trudno było się pogodzić z myślą że nie będę miała pięknych białych, gipsowych tynków a nie wyobrażałam nawet sobie że cem.-wap. są teraz tak ładne Ja jestem bardzo zadowolona, choć dużego porównania w innych tynkach nie mam (tylko te podróbki co ostatnio oglądałam), ale był u nas na budowie kolega co robił tynki zwykłe cem.-wap. i normalnie był w szoku, że to nie gipsy, bo on na swoje jeszcze gips kładł i w raz to jeszcze nie to.... my planujemy już tylko zagruntować i gotowe do malowaniu, a zawsze kiedyś będzie można wygipsować jak z biegiem lat się podniszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nie będzie problemów tylko na wieczór klamerki na nos trza będzie założyć to klamerki i okno otworzyć Szczelnosc lub sprawnosc wentylacji w nowym domu bedzie mozna sprawdzic PS...ide szukac jakiejs miski bo ten talerzyk jakos w oczach mi strasznie zmalal... no nie ma jak temat budowlany nawet w obiad wsadzić ale dziewczyny smaka narobiłyście i to tak z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ale przez weekend wystrzeliliście do przodu a gdzie ten gres kłądziecie ? w ogóle - dzień doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 28.09.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 no dzień dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arokozak 28.09.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 cześć dziewczyny:)no widać u Delfiny robota idzie i dobrze, jak się układa kafle i maluje to już strasznie cieszy bo pojawia się to na co my kobitki czekałyśmy - efekt końcowy!Mam pytanko a czemu akurat płyn z Tesco - jakiś sprawdzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 28.09.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A ja na sekundke wpadłam przywitac się i zmykam , bede ok 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 28.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A ja na sekundke wpadłam przywitac się i zmykam , bede ok 14 ta nawwet 5 minut nie suiedzi?! robaki ma czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 cześć dziewczyny:) no widać u Delfiny robota idzie i dobrze, jak się układa kafle i maluje to już strasznie cieszy bo pojawia się to na co my kobitki czekałyśmy - efekt końcowy! idzie a to już cieszy coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A ja na sekundke wpadłam przywitac się i zmykam , bede ok 14 ta nawwet 5 minut nie suiedzi?! robaki ma czy co??? to już taki charakter jejku, ja też nie usiedzę ledwo w pracy wytrzymuję a moje dziecko nawet 5 minut nie usiadzie, bo już leci jakieś zajęcie sobie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.09.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Jello! Mi sie swieze sielawy marza takie prosto z jeziora od rybakow...ale moze przyszlym latem... Rany, dlaczego trzeba czekac na kafle 2 tygodnie by wyschly? Co to za technika? nie znam sie.... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jakie kafle mają tyle schnąć?dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.09.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jakie kafle mają tyle schnąć? dlaczego ? Nr 7 na liscie w dzienniku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.09.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jakie kafle mają tyle schnąć? dlaczego ? Nr 7 na liscie w dzienniku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jakie kafle mają tyle schnąć? dlaczego ? Nr 7 na liscie w dzienniku.. doczytałam ale pierwsze słyszę, by płytki trza było impregnować ??? bo tak to rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 28.09.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jakie kafle mają tyle schnąć? dlaczego ? Nr 7 na liscie w dzienniku.. doczytałam ale pierwsze słyszę, by płytki trza było impregnować ??? bo tak to rozumiem gres trzeba impregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 28.09.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam serdecznie Poczytałam i przyznam że Twój dziennik też jest fajną lekturką... Musiałam poczytać, bo czekałam az mi przywiezie Pan blachę... a tak nie zerkałam na zegar, tylko pochłonięta byłam Waszymi zmaganiami z ... betonem, z błotem, panami, któzy wymurowali źle okno na górze( pijani byli czy jak ), pan hydraulik i elektryk -to goście nie do pobicia... a tu czas... i czas... A zaskoczona byłam tym przepisem ziemi u notariusza... to normalnie mnie powaliło... to dalej oznacza, że ciocia ma nawet prawo ubiegać się o swoje jak będzie chcieli sprzedać dom? Kurcze... Czytałam Delfinko Twój dziennik i albo usmiechałam się, albo otwierałam szeroko oczy... a jak warzywniak? Cosik tam zostało w nim po tej inwazji ślimaków? Ja tylko powiem, że jak zbierałam wisnie, to słyszałam, jak sąsiadka wołała swojego męża aby ten dał jej sół... bo slimaki są Ale czy to pomaga? To nie wiem, bo u mnie w przyszłym roku jeszcze robota przed domwm-wyrównanie terenu, może w końcu drzewka a warzywniak -zobaczymy... bo ciut pracy na budowie Dzieci -pociechy to fajne chłopaki... Napiszę tylko, że czekam na fotki kuchni i reszty -bo strasznie ciekawa baba ze mnie A że pędzicie jak szaleni -to inni tu juz pisali... Pod czym się podpisuję Fajny domek i ziemię widzę, że macie dobrą -taką czarną... Życzę siły i jeszcze raz siły i kawusi nie za mocnej, bo potem to turbo się włącza i można się przegrzać A super, że rodzinka tez pomoże Pozdrawiam cieplutko i będę tutaj zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts