Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza sielanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Net dziś załtwiliśmy w ciągu godzinki i instalacja z 15 minut.Jest tylko taka sprawa , że jest limit na przesyłanie danych i po tym net zwalnia dość mocno. Nie mam pojecia jak to wyjdzie w praniu. Póki co przyzwyczajam się do wyłączania oknien nie czytanych i rozłaczania neta jak odchodze od kompa. :wink:

a można wiedziec, jakiego operatora wzięliscie ?

wpadłam sie przywitać!!

a wszyscy uciekli :lol: :lol: :lol:

No troszkę się spóźniłaś :wink:Kobitki pracują do 15 i poleciały , a ja pognalam do kuchni robic sałatke z buraczków w słoiki na zimę. :wink:

Delfinko, to ja poproszę przepis na taką sałatkę :D

Fajnie , że wpadłaś . Przyznaję , że nawiedzam Was jak tylko widzę nowy wpisik. :wink:Moim zdaniem sałatka bardzo łatwa , pracy może w sumie z godzinkę , a kiedy nie ma co podać do obiadku jest w sam raz. A tu przepis.

6 kg buraczków obieram i gotuję do miękkości . Kiedy buraczki stygną na balkonie :wink: , Kroję w kostkę ok kilograma papryki ( w sumie to wedle uznania jak kto lubi) , siekam z 7 cebul ( tu nie kroję , bo to najgorsza robota dla mnie , mam siekaczkę na małą ilość warzyw). Do dużego gara wlewam 1/4 litra octu , litr wody , wrzucam 30 dkg cukru i 1,5 łyżki soli.Na gotujacą się zalewę wrzucam paprykę i cebulę , zagotowuje i jeszcze gotuje z 10 minut.W tym czasie buraczki ścieram na dużych oczkach ( tu maszynka do miecha z przystawką do warzyw idzie w ruch) . Buraki dorzucam do gara i doprowadzam do wrzenia. ładuję w słoiki taki gorące , zakręcam i stawiam słoiki do góry dnem . Nie trzeba już pasteryzować. Wczoraj zrobiłam z ok 4 kg , zmniejszyłam troszkę ilość zalewy . Wszystko gotowało się w garze największym od standardowego zestawu garów ze stali. Wyszło 12 słoików takich po majonezie większym np winiary. :lol: