jbgoode 09.08.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Ile w dzisiejszych czasach kosztuje wykonanie: a) tynku zewnętrznego złożonego z następujących czynności:1. podkładu (2 warstwy ponieważ pojawiły się rysy - jest położona dwa sezony temu 12 cm wełna + siatka + klej)2 podkładu po tynk 3. tynku "baranek" barwionego w masie b) zagruntowania i pomalowania gzymsów / listw wokół okien / boni Pozdro / jbg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 15.08.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 a) tynku zewnętrznego złożonego z następujących czynności: 1. podkładu (2 warstwy ponieważ pojawiły się rysy - jest położona dwa sezony temu 12 cm wełna + siatka + klej) 2 podkładu po tynk Podkład pod tynk jest koniecznością, ale nie rozumiem co ma na celu położenie pierwszego podkładu i z czego powinien on być wykonany. Z drugiej strony, jeśli po dwóch latach pojawiły się "rysy" (rozumiem - pęknięcia??), to znaczy, że zostały popełnione błędy w czasie wykonywania warstwy ocieplenia lub zbrojenia siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 22.08.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ponawiam pytanie, mam ten sam problem. Mój wykonawca chce 40 zł. Myślę ,że to za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.08.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 40 ? za wytynkowanie ? li i jedynie ? lekka przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 22.08.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Też tak myślę, ale nikt się nie odzywa a tynkarz polecany na forum, więc może tyle płacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot1 22.08.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 tynkarz polecany z forum trochę dużo za 40zł to jak by wszystko robili to rozumiem(styr+klej+Siatka+zatrzeć+grunt+tynk) ale jak sam tynk to połowę tego ale chociaż może czasy się zmieniły i tyle biorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 22.08.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Z położenie siatki i kleju płacę we Wrocawiu 15 zł mkw. Za strukturę wykonawca chce 15 zł plus 5 zł za orusztowanie domu. Rodzicom robili samą strukturę (baranek) po 13zł mkw. 40 zł to jakiś kosmos. Wykonawca bazuje na niewiedzy inwestora. Mówiąc kolokwialnie, szuka frajera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filemon 22.08.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Dzięki Jola, szukam innego. Mam ytong i na nim tynk cementowo-wapienny z agregatu, wiec już poniosłam spore koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 22.08.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Dokładnie tak zamierzałam zrobić. Też mam ytonga (ściana jednowarstwowa)najpierw tynk cementowo wapienny i na to dopiero strukturę. Ale jak policzyłam koszty, to stwierdziłam, że za dużo wyjdzie. Np. firma mega 1000 z pod Wrocławia, za siatkę, klej i na to strukturę woła 30 zł. Oczywiście sama robocizna. Oni właśnie robili po 13 zł u moich rodziców samego baranka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbgoode 30.08.2008 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Ile w dzisiejszych czasach kosztuje wykonanie: a) tynku zewnętrznego złożonego z następujących czynności: 1. podkładu (2 warstwy ponieważ pojawiły się rysy - jest położona dwa sezony temu 12 cm wełna + siatka + klej) 2 podkładu po tynk 3. tynku "baranek" barwionego w masie Wykonawca za pkt. 1,2,3 zażądał 35 zł za m2 b) zagruntowania i pomalowania gzymsów / listw wokół okien / boni a tu 22 zł za mb Pozdro / jbg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 31.08.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Jola z melisyPo co ta siatka i klej na tynku cementowo wapiennym? Ja też tak mam, tylko układ warstw taki: ściana pth 44 - tynk cementowo wapienny - podkład - struktura (kabe novalit) Koszty: tynk cementowo wapienny z materiałem - 30/m^2tynk strukturalny na materiałem - 30/m^2 garaż - docieplenie 10 cm styropian plus taki sam tynk strukturalny - 90/m^2 Ceny ustalone jeszcze w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.08.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 ubek, nie mam tynku cementowo wapiennego , tylko siatkę i klej. Pierwotnie tak planowałam, czyli cemetowo-wapienny i na to struktura, ale siatka i klej wyszło trochę taniej. Ale tak prawdę mówiąc, nie wiem czy warto było na tym oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 01.09.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Ok, jasne, rozumiem. Tak jak mówisz - lepsze rozwiązanie to na pewno tynk. Ale z czegoś trzeba być zadowolonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 01.09.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 A dlaczego lepsze? Nie przeczę, tylko pytam, bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 02.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Nie jestem budowlańcem, ale wydaje mi się że klej i siatka na bądź co bądź nierówną ścianę to nie najlepszy pomysł. Pustaki jednak tworzą delikatne schodki. Tynk to niweluje. To moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 16.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Położenie struktury na budynku od 12 - 15 zł. Kogoś ponosi z cenami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK KARCZ 17.09.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 WITAM! JA PLACE 15 PLN ZA WYKONANIE: -POLOZENIA 2 WARSTWY KLEJU(ROK TEMU SAM ZDAZYLEM PRZED ZIMA TYLKO 1 WARSTWE) -DOKLEJENIE 2 CM STYROPIANU NAD OKNAMI(KSZTALT LUKU) ORAZ PILASTRY(ROGI DOMU) -GRUNTOWANIE -TYNK AKRYLOWY (4 ROZNE KOLORY) -MARMOLIT DODAM ZE ROBI TO JEDEN Z NAJLEPSZYCH FACHOWCOW W MOJEJ OKOLICY(RADOM) POZDRAWIAM I LUDZIE NIE DAJCIE SIE SKUBAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz___ 23.09.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 należalo by zrobić wzmocnioenie z siatki jeżeli są pęknięcia i dopiero tynkować koszt takiej operacji to ok 30-35 zlotych m2plus materiał oczywiście pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly789 25.09.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 beskidycena 10 zł za grunt + tynk przy zarusztowanych ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 17.10.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 W zeszłym roku teściom położyli styropian+siatka+klej. Teraz następna ekipa poprawia pa tamtych i za wyrównanie klejem, gruntowanie i położenie tynku zażyczyli sobie 30 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts