danon2442 09.08.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Witam .CZy mozna odizolowac fundament od muru papa ,bo posiadam pare rolek, a chcialbym to wykorzystac.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 22.08.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 jak najbardziejstary sprawdzony sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 22.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A jeszcze lepiej jakby to była papa termozgrzewalna na podkładach winylowychpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 22.08.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam .CZy mozna odizolowac fundament od muru papa ,bo posiadam pare rolek, a chcialbym to wykorzystac.Dzieki Samą papą nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 22.08.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A niby dlaczego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 22.08.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 22.08.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A niby dlaczego ??? Niby dlatego,że sama papa nie stanowi izolacji chyba ,że to papa zgrzewalna. Stąd i 2 x papa na lepiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 22.08.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 I też taką miałem na myśli. Wydaje się lepszym rozwiązaniem od tych folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 23.09.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam, A macie jakieś doświadczenia z papą Icopal termozgrzewalną SBS Szybki Fundament? Doradcy techniczni poinformowali mnie, że papa ta wraz z gruntem Siplast Primer (rozpuszcalnikowym) jest bezpieczna dla styropianu i w związku z tym nie potrzebna jest wartswa folii przed styropianem na posadzce.Czy rzeczywiście tak jest? Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 23.09.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 tak - jest bezpieczna - ma to w nazwie SBS - znaczy ze nie zawiera wypełniaczy mineralnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 23.09.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzięki za odpowiedź! Jeśli pozwolisz jeszcze popytam bo jakoś nie moge ogarnąć tematu hydroizolacji: 1. Na ławach mam papę na lepiku w pionie na ścianach fund. lanych rozsmarowuje się właśnie rozcieńczony Dysperbit izohan jako grunt a na to będzie 2mm Izohan Izobud WL - jak ten typ izolacji połączyć z izolacją poziomą na szczycie ściany fund. czyli papą na gruncie Primer? 2. Jak i ile cm się tą papę wywija - od wewn. wiem, ale od zewnątrz to gdzie (będzie ściana 3W) 3. Niektórzy na forum piszą, że dają papę x 2, rozumiem, że Icopal SBS wystarczy mi 1 warstwa? Ło Matko, dużo tego.Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.09.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 proponuję do punktu 1 wprowadzićprzecinki, ew. średniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts