Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZA-KLASA

zezo

Recommended Posts

Budowa na ukończeniu więc jest troszkę czasu na inne tematy niż budowa, trafiłem na portal nasza klasa http://nasza-klasa.pl/

poszukałem swoich znajomych z zamierzchłych czasów i powiem szczerze, przeżyłem szok, może słowo SZOK troszkę za dużo powiedziane ale wydaje mi się że wszyscy się postarzeli tylko ja jakoś nie :wink: :wink:

czy wy też macie takie odczucia że czas nas oszczędził ??

:D :D :D :D

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość elutek

ja już jestem po kilku spotkaniach :)

wesoło było 8)

ale prawdą jest, że niektóre osoby prawie w ogóle się nie zmieniły /zewnętrznie/,

a niektóre to nie do poznania... :roll: :wink:

mnie wszyscy rozpoznali :D

/na pewno dzięki zdjęciom z n-k było łatwiej :)/

Wyjechałam na studia daleko od domu, a potem wyprowadziłam się jeszcze dalej.

W zeszłym tygodniu odkryłam, że od 20 lat kolega z klasy ze szkoly podstawowej mieszka po sasiedzku i ma tam gabinet lekarski :D

On jeszcze o tym nie wie.

Nasze dzieci chodziły do tej samej szkoły, do równoległych klas. Dzieci dojeżdżały do tej szkoły do miasta.

hiii hiii.... :lol: to może być Twoja historia :lol:

Nasza klasa.

Zdarzyło Wam się popatrzeć na innych ludzi w Waszym wieku z tym

dziwnym uczuciem :Ja chyba nie wyglądam tak staro?

Jeżeli tak,to ten dowcip Wam się spodoba:

Siedziałam w poczekalni u swojego nowego dentysty i rozglądałam się.

Zauważyłam na ścianie dyplom ukończenia studiów, na którym figurowało jego pełne imię i nazwisko.

Znienacka mi się przypomniał wysoki,przystojny,ciemnowłosy chłopak o tym

samym nazwisku chodził ze mną do liceum jakieś 30 lat temu.

Czyżby mój nowy dentysta był tym chłopakiem, w którym się nawet trochę podkochiwałam?

Jak go jednak zobaczyłam, szybko porzuciłam te myśli.

Ten prawie łysy facet z siwiejącymi włosami, brzuszkiem i twarzą pełną

zmarszczek był zbyt stary, by mógł być moim kolegą ze szkoły

A może jednak? Po tym, jak mi przejrzał zęby, zapytałam go, czy nie

chodził przypadkiem do XXVI LO.?

- Tak. Owszem, chodziłem i byłem nawet jednym z najlepszych

uczniów-zarumienił się.

- A w którym roku Pan zdawał maturę?- zapytałam.

On odpowiedział: -W siedemdziesiątym szóstym. Dlaczego Pani pyta?

- To Pan był w mojej klasie! -powiedziałam zachwycona.

Zaczął mi się uważnie przyglądać.

I następnie ten wstrętny, pomarszczony staruch zapytał:

- A czego Pani uczyła ?

:lol:

Świetna sprawa taki portal. Też jestem po dwóch spotkaniach, które zostały zorganizowane dzięki "Naszej Klasie", a niedługo jadę na trzecie. Bez tej możliwości ludzie nie byliby w stanie odnaleźć się po latach, tym bardziej, że sporo osób rozjechało się po świecie.

Jeśli chodzi o zdjęcia, to rzeczywiście niektórych trudno rozpoznać :lol:

Niech żyje "Nasza Klasa" :D

Fajna sprawa z tym portalikiem, teraz jest na fali.... pokonał nawet grono. Ale pozostały tylko godziny do kolejnego odkrycia.... i wtedy nasza-klasa odejdzie w zapomnienie!!! :D

Może jednak nie odejdzie, bo coraz młodsze osobniki zapisują się do "Naszej Klasy" - świeża krew, a dla starszych jest to fajny sposób wymiany myśli i wspomnień z dawnymi kompanami.

Mam nadzieję, że jednak nie zginie :D

Miras41 - nasza-klasa działa od wielu miesięcy i apogeum popularnosci już osiagnęła, a jednak nadal sie trzyma, tak że to nie jest nowośc sezonu ogórkowego, to tak do wiadomości ;-)

A ja jestem po wczorajszym spotkaniu klasowym - podstawówkowym - było super i muszę powiedzieć, że ludziska ruszeni zębem czasu w tym sensie, że wyglądają znacznie lepiej niż w młodosci (oczywiście wliczając w to mnie, hehehe :-) ) Oprócz tego, że parę osób przesadziło z alkoholem i impreza skończyła się dla nich przedwcześnie - było świetnie! Planujemy następne, bośmy sie nie zdążyli nagadać.

:cry: Kurcze pieczone :evil: . Bo mnie trepie :evil: . Jak zwykle zaglądam na nk z wielką radością :) . A tu super :D . Mam wiadomości :D . Aż mi szczena opadła… :o :o :o :( jak przeczytałam liściki od jednego pana. Śmiałam mu wejść na profil. M.in.:

słuchaj koleżanko jeżeli się wchodzi na czyjś profil to trzeba mieć powód .Pisałem czy się znamy ale nie uzyskalem odpowiedzi .Nikogo z tamtych stron nie znam i znać nie chce !!!!!!!!!!!! SŁOMA Z BUTÓW WYSTAJE

Reszta i kolejne liściki nie nadaje się do zacytowania, bo śmiałam mu nie odpowiedzieć wtedy kiedy szacowny pan sobie tego zażyczył :cry: :evil: .

Nie podał miejsca zamieszkania, ani zdjęcia ani szkół… Reszta pasowała mi do znajomego, więc do pana zajrzałam… :( Głupek i dureń i wieśniak :evil: :evil:

Kurcze trepie mnie dalej… przecież nk służy do oglądania ludzisk :cry: :cry:

Nie???? Błagam pocieszcie :cry: :cry: :cry:

:cry: Kurcze pieczone :evil: . Bo mnie trepie :evil: . Jak zwykle zaglądam na nk z wielką radością :) . A tu super :D . Mam wiadomości :D . Aż mi szczena opadła… :o :o :o :( jak przeczytałam liściki od jednego pana. Śmiałam mu wejść na profil. M.in.:

słuchaj koleżanko jeżeli się wchodzi na czyjś profil to trzeba mieć powód .Pisałem czy się znamy ale nie uzyskalem odpowiedzi .Nikogo z tamtych stron nie znam i znać nie chce !!!!!!!!!!!! SŁOMA Z BUTÓW WYSTAJE

Reszta i kolejne liściki nie nadaje się do zacytowania, bo śmiałam mu nie odpowiedzieć wtedy kiedy szacowny pan sobie tego zażyczył :cry: :evil: .

Nie podał miejsca zamieszkania, ani zdjęcia ani szkół… Reszta pasowała mi do znajomego, więc do pana zajrzałam… :( Głupek i dureń i wieśniak :evil: :evil:

Kurcze trepie mnie dalej… przecież nk służy do oglądania ludzisk :cry: :cry:

Nie???? Błagam pocieszcie :cry: :cry: :cry:

nie becz :lol: wejdź w swoj profil -ukryj swoja obecnosc podczas ogladania innych profili .....i masz spokoj :D ale tez nie bedziesz wiedziala kto Cie odwiedza ....coś za coś :lol:

przeczytałam liściki od jednego pana. Śmiałam mu wejść na profil. M.in.:

Droga moja gosiaczku25!

Mylisz pojęcia. Osobnik, od którego otrzymałas korespondencje nie jest żadnym "panem". To zwyczajny, pospolity cham.

Zamiast sie przejmować zrób jak Ci radza - ukryj swoje wędrówki. Chama wpisz na czarna listę - jest i taka możliwośc. Wtedy chyba nawet PW nie będzie mógł Ci przysłać.

Ukrycie wizyt jest w każdej chwili odwracalne :wink:

Cóż, na ulicy tez spotykamy czasem chamów. I w sklepie, i w pociągu. I nawet zdarza sie zatrudniac ich na własnej budowie.

To ostatnie bywa gorsze od spotkania na NK, prawda?

Mam nadzieje, że pocieszyłam :roll:

gosiaczku - a ja bym chciala miec takiego "rozmowce" na NK :)

uwielbiam takich idiotow a jeszcze bardziej lubie ich powku... ekhm... powpieniac piszac cos od czego dostaja w tym momencie apopleksji :):):)

Tak wiem - dziwne upodobania ale kazdy moze miec swojego "konika", nie?:)

ps. ostatanio mialam rewelacyjna rozmowe na privie z pewnym "nowym" na tym forum ktoremu "smiałam" zwrocic uwage (czyli po prostu grzecznie poprosic) zeby nie produkował 10 postow na ten sam temat w roznych watkach.

Niestety - korespondencji nie przytocze- powiem tylko ze byla w zblizonych klimatach jak rozmowca gosiaczek (tyle tylko ze to on zaczal te korespondencje priivowa i w kazdym kolejnym poscie "darł" sie ze to ja go "napadam" :)) - powiem tylko plakalam ze smiechu :):):)

Drogie Panie

z przykrością muszę przyznać że w obecnym czasie nasze społeczeństwo bije wszelki rekordy chamstwa, chamstwo jest na każdym kroku, dlatego że nie cierpię chamstwa, kołtuństwa, gości którzy myślą że mogą zawojować świat zaszyłem się w swojej leśnej głuszy, ale to chamstwo mnie ściga, przez net gdzie na każdym kroku można natknąć się na takie zachowanie, co więc nam zostaje ?

Z racji tej że jestem mężczyzna który wyznaje zasadę "Boso ale w ostrogach" jak bym takiego chama dostał w swe ręce to już ja bym go odchamił, a że dostać nie mogę gościa to się śmieję z ćwoków i koniec, jednym słowem luz dziewczyny,

zielonooka napisała

uwielbiam takich idiotow a jeszcze bardziej lubie ich powku... ekhm... powpieniac piszac cos od czego dostaja w tym momencie apopleksji

i to jest podejście godne mędrca

muszę przyznać że się prawdopodobnie uzależniłem od portalu NK, klikam co dzień, :lol: :lol: :lol: :lol:

następny nałóg po budownictwie

Pozdrawiam serdecznie

hiii hiii.... :lol: to może być Twoja historia :lol:

Nasza klasa.

Zdarzyło Wam się popatrzeć na innych ludzi w Waszym wieku z tym

dziwnym uczuciem :Ja chyba nie wyglądam tak staro?

Jeżeli tak,to ten dowcip Wam się spodoba:

Siedziałam w poczekalni u swojego nowego dentysty i rozglądałam się.

Zauważyłam na ścianie dyplom ukończenia studiów, na którym figurowało jego pełne imię i nazwisko.

Znienacka mi się przypomniał wysoki,przystojny,ciemnowłosy chłopak o tym

samym nazwisku chodził ze mną do liceum jakieś 30 lat temu.

Czyżby mój nowy dentysta był tym chłopakiem, w którym się nawet trochę podkochiwałam?

Jak go jednak zobaczyłam, szybko porzuciłam te myśli.

Ten prawie łysy facet z siwiejącymi włosami, brzuszkiem i twarzą pełną

zmarszczek był zbyt stary, by mógł być moim kolegą ze szkoły

A może jednak? Po tym, jak mi przejrzał zęby, zapytałam go, czy nie

chodził przypadkiem do XXVI LO.?

- Tak. Owszem, chodziłem i byłem nawet jednym z najlepszych

uczniów-zarumienił się.

- A w którym roku Pan zdawał maturę?- zapytałam.

On odpowiedział: -W siedemdziesiątym szóstym. Dlaczego Pani pyta?

- To Pan był w mojej klasie! -powiedziałam zachwycona.

Zaczął mi się uważnie przyglądać.

I następnie ten wstrętny, pomarszczony staruch zapytał:

- A czego Pani uczyła ?

:lol:

:lol: Dobre :lol: Nieźle się uśmiałam :lol:

Ja też tak mam.

Wydaje mi się, że się nie zmieniam, czuję się młodo, jakby upływający czas

w ogóle mnie nie dotyczył.

Jednak wystarczy, że obejrzę swoje stare zdjęcia i czar pryska :D

Ale tylko na chwilę, bo kto by się przejmował starymi zdjęciami :lol:

HA, ha 8) I zrobiłam tak: napisałam do pana chama ze trzy liściki – w końcu oczekiwał wyczerpującej odpowiedzi, jakim prawem ja (według jego opinii ze "słomą w butach") śmiałam go odwiedzić. Grzecznie do bólu 8) zrobiłam w nich z niego idiotę, przez duże I. Na stówkę wciekł się jak choroba :D . Zablokowałam go, bo spodziewałabym się tylko odpowiedzi w stylu spier………… Po co się denerwować. I na przyszłość jak będę kogoś szukać to włączę opcję „niewidoczny”… NO i zablokowałam komentowanie mnie przez wszystkich i chyba zrobię sobie profil całkiem prywatny (tylko dla znajomych) :-? ? W obronie przed szajbusami. :-?

Jejciu, a niektórzy podają nr domu, nr telefonu i jeszcze chwalą się domami i samochodami. To chyba jest ryzyko :-?

Dzięki wam. Pa!

P.S. Rzeczywiście chamstwa coraz więcej a życzliwość staje się nie modna. Popieram wszystkie formy walki z chamstwem i ludzi, którzy je zwalczają. :wink:

Chyba ja też jestem nie modna :roll: :D