dandi3 21.08.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 muszę przyznać że się prawdopodobnie uzależniłem od portalu NK, klikam co dzień, następny nałóg po budownictwie Tak, nasza-klasa wciąga. Wciaga bo w końcu powstał portal który nikomu nie szkodzi, nie prowokuje, ekspansywnie nie włazi w życie. każdy udostepnia tylko te dane które chce, pokazuje te zdjęcia które uznaje za dobre lub nie pokazuje ich wcale. Można zablokowac komentarze, żeby uniknąc tego chamstwa o którym tak malowniczo pisze zezo Wydaje mi się, że znakiem naszych czasów jest to, że stykamy się z tym na każdym kroku. Tylko mnie to jednak nie bawi. Zwłaszcza w necie gdzie każdy jest anonimowy i chociaz pisze się, że na takich portalach jak ten nie ma prywatności, ja przede wszystkim uważam, że grasuje tu bezkarność. Każy może każdego obrazić, wykpić, OCENIĆ (jakby miał do tego prawo). Może nie ejst to wybitnie przypadek naszego forum, raczej uogóniam. Ja tez mam takie doświadczenia i to niestety z muratorem ale nawet mi się nie chce o tym gadać. Są tacy których to bawi, mnie zawsze żenuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 22.08.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Podobno przeciętny Polak zagląda na Naszą Klasę trzy razy dziennie Tak więc proszę się nie wyłamywać i nie psuć statystki Planujemy spotkanie naszej klasy i jakoś nie możemy się zebrać. Gdzie najlepiej zorganizować spotkanie żeby było udane? Ciekawa jestem jak to wyglądało u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 22.08.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 My byliśmy w klubie, gdzie wpuszczają powyżej 25 roku zycia Ograniczenie wiekowe to wręcz warunek konieczny w dzisiejszych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 25.08.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 u mnie jeszcze NK wygrywa z Muratorem, ale dopiero zaczynam budowę więc ciekawa jestem gdzie będę częściej zaglądać za jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunczako 31.08.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Nasza-klasa to naprawdę fajny portal, tylu znajomych, tyle wspomnień. Jeszcze nam się nie złożyło żadne spotkanie, wszyscy mają swoje życia a rozwiało nas mocno po świecie, ale może kiedyś... Na pewno byłoby fajnie powspominać starych belfrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek25 01.09.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Było spotkanie, a jak. Dziewczyny wypiękniały a chłopcy wydorośleli. Tylko te pytania: co porabiasz, gdzie mieszkasz, ile masz dzieci itp. Strasznie obco się czułam, jakbym z tymi osobami wieki się nie widziała a nie kilka lat. Ale fajnie było i myślę, że następne spotkania będą jeszcze lepsze bo mniej sztywne I wszyscy się ze mnie śmiali, że zostałam księgową, bo ponoć materiał był ze mnie na jakąś kryminalistkę P.S. Tylko trudno mi pogodzić nn z forum, z gg, z blogowaniem, czatowaniem itp. Jak dawniej ludzie żyli bez Intenetu to ja nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 02.09.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Ja też dzień zaczynam od n-k i muratora... Fajnie było się spotkać z ludźmi po latach, ale teraz po 2-3 spotkaniach już się to ludziom znudziło, przestali pisać na forum... wszystko z czasem mija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 02.09.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 I wszyscy się ze mnie śmiali, że zostałam księgową, bo ponoć materiał był ze mnie na jakąś kryminalistkę nic straconego, ponoc w każdej mafii najważniejszy jest księgowy, a po za tym kreatywna księgowość jest w cenie ps. też uprawiam ten zawód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 04.09.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jakoś nasza-klasa nigdy mnie nie wciągnęła. Może dlatego że jakoś nigdy nie zżyłam się z żadną z klas do których chodziłam albo dlatego że z ludźmi z którymi chciałam utrzymać kontakt utrzymywałam mimo moich licznych przeprowadzek z przykrością muszę przyznać że w obecnym czasie nasze społeczeństwo bije wszelki rekordy chamstwa, chamstwo jest na każdym kroku, dlatego że nie cierpię chamstwa, kołtuństwa, gości którzy myślą że mogą zawojować świat zaszyłem się w swojej leśnej głuszy, ale to chamstwo mnie ściga, przez net gdzie na każdym kroku można natknąć się na takie zachowanie, co więc nam zostaje ? Dużo wyjaśnić może prawdziwe zdanie wypowiedziane przez prawdziwą osobę (zachowane dla potomności) w odpowiedzi na moją prośbę by nie kłóciła sie i nie przeklinała na forum na którym byłam kiedyś moderatorem: dobrze .... tylko,że jak inni mnie obrażają tomam pozostaćdłużna??!! pozatym to WIRTUAL!! więc,żę jak kogoś obrażam to nie obrażam go naprawde!! I co można w takim wypadku odpowiedzieć kiedy ja wiem że po drugiej stronie monitora jest druga osoba i że ona też ma uczucia a taki oto osobnik nie jest w stanie tego pojąć? :] zielonooka napisała uwielbiam takich idiotow a jeszcze bardziej lubie ich powku... ekhm... powpieniac piszac cos od czego dostaja w tym momencie apopleksji i to jest podejście godne mędrca Szczerze to dla mnie jest to takie samo zachowanie jak tych ludzi. Chamy i pyskacze w "świecie internetowym" mają nawet swoją nazwę - Trolle. I jest jedna podstawowa zasada działania z nimi czyli - "nie karmić Trolla!" (czyli nie dyskutować z nimi). Wdając się z nimi w sprzeczki wykazuje się nieznajomością kolejnego bardzo znanego przysłowia: "nie dyskutuj z idiotą bo zniży cię do swojego poziomu i pobije doświadczeniem". Kłótnie z idiotami są dla mnie żenujące i po prostu na najniższym poziomie. I tak naprawdę nie ważne kto zaczął, nie ważne kto się okazał jako pierwszym idiotą - na końcu i tak zostaje ich dwóch (albo więcej - w zależności ile osób odpowiedziało). Podejściem godnym mędrca jest zignorowanie go - mimo jego najszczerszych chęci sprawienia byś z nim dyskutował. Tyle jeśli chodzi o moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.09.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 w kazdym razie sporo moich koleżanek z okresu liceum na dzień dzisiejszy nie wygląda korzystnie - są otyłe, zbrzydły. Dobrze, że ożeniłem się z 10 lat mlodszą od siebie kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 07.09.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 w kazdym razie sporo moich koleżanek z okresu liceum na dzień dzisiejszy nie wygląda korzystnie - są otyłe, zbrzydły. Dobrze, że ożeniłem się z 10 lat mlodszą od siebie kobietą a Ty zmieniłeś się tylko na korzyść? uważaj na żonkę, żeby Ciebie na młodszy model nie wymieniła, jak Ci włosy z głowy wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1212xx 11.09.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Teraz ja napiszę kilka słów, ku przestrodze innym Pół roku temu wstąpiłem na portal Nasza Klasa, znalazłem dziewczynę z tamtych lat, moją miłość z licealnej klasy, moją pierwszą miłość, miłość która mnie rzuciła ponad 20 lat temu. Pogadaliśmy sobie na N-K, wymieniliśmy telefony, kilka razy zadzwoniłem ja do niej kilka razy ona do mnie, w pewnym momencie doszło do naszego spotkania, wiadomo, piękne kwiaty i spotkanie w ustronnej kawiarence.Nasze spotkanie przebiegło w miłej przyjacielskiej atmosferze, wymieniliśmy swoje życiowe doświadczenie pożegnaliśmy się nawet czule i każde poszło swoją drogą. I się narobiłoKobieta dzwoni do mnie, wysyła SMS, pisze teksty że jestem zszokowany.Narobiłem sobie tylko kłopotu. Dlatego przestrzegam wszystkich przed takim postępowaniem.Ja zrobiłem błąd a nie wiem jaki będzie tego finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.09.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Finał zależy od Ciebie i Twojego podejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 11.09.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 a ja usunąłem konto swoje. wkurzały mnie te zdjęcia (samochód, ślub, dom, dzieci, wakacje i czym tam się jeszcze można pochwalić). i nie to, że ja zazdroszczę - bo to wszystko mam. wkurzały mnie watahy użytkowników (1527) zapraszających mnie do szerokiego spektrum listy znajomych. a przez 5 lat studiów nawet słowa z nim/nią nie zamieniłem. wkurzały mnie ciotki zapraszające mnie do listy znajomych! wkurzało mnie tłumaczenie ludziom dlaczego jeszcze nie zaakceptowałem ich zaproszenia! wkurzali mnie ludzie z pracy z którymi codziennie się widziałem zapraszający mnie do listy znajomych! teraz mam spokój i znajomych tylko kilku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Jesteś jakiś nerwowy , że Cię tak wszystko wkurzało Ja lubię znaleźć osoby z dawnych lat i podowiadywać sie co u nich słychać, powspominać stare dobre czasy. Dla mnie to przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
La_bruijta 12.09.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 tak ja też lubię powspominać stare czasy i odnawiać znajomości z podstawówki. Nie lubię natomiast tego obciachowego szpanerstwa.mało kto pisze cokolwiek "o sobie" czy "czym się aktualnie zajmuję". nie potrafią dwóch słów sklecić? czy w tym temacie nie ma się czym chwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.09.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Rzeczywiście, niemal wszystkie zdjęcia tam służą temu, żeby się pochwalić osiągnięciami. Albo poudawać, że się coś osiągnęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.09.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 uwielbiam odnawiać kontakty ...każdą osobę z którą straciłam kontakt i teraz odnajduję (często przez NK) traktuję jak przyjaciela powracającego z dalekiej podróży ....po prostu cieszę się jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 23.09.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 http://images26.fotosik.pl/278/02bac3968bdc3086.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOMAN 23.09.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 http://images26.fotosik.pl/278/02bac3968bdc3086.jpg Fajne Ja spotykam się z moją klasą dosyć często - raz, dwa razy w miesiącu, jest fajnie. Zadziwiające jest to, że teraz dobralibyśmy się w grupy inne niż wtedy, przyjaźnilibyśmy się z kimś innym - ludzie się zmienili. Na szczęście, czas nikogo nie oszczędza, a NK pomogła mi pogodzić się z tym, że nie tylko ja się postarzałam , inni jeszcze bardziej. I, że ważniejsze niż wygląd jest sposób bycia i samopoczucie. Na spotkaniu klasowym była obecna wychowawczyni. Pytała byłych uczniów o ich losy, Jasia również. - co porabiasz, Jasiu, masz dzieci? - mam 8-mioro - ech, Jasiu, nigdy nie uważałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts