Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

parkieciaż

magdavdl

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
To jaka jest przyzwoita cena za parkiet - robocizna + materiał ? Ja mam wycenę 500 zł/ m2. Wchodzi w to: jesion thermo dł. 1400 mm fazowany + cała chemia (olejowanie0+ robocizna- 60zł/m2 + cokoły mdf białe wys. 10 cm. Dla mnie to b. drogo, ale gwarancja na 5 lat. Czy można taniej, oczywiście, żeby potem nie pisać na forum, że coś parkieciarz popsuł?

Renlda 500zł za termo jesiona 1400..długości to jakas masakra..nie płac tyle w zadnym przypadku...to jest co najmniej 120zł za drogo...i cena nie jest gwarancja jakosci..absolutnie nie..bywa ale nie musi..

Cena metra kwadrat..mareczek7... egzoty wszystko zależy co potrzebujesz..jaki egzoty i w jakim rozmiarze..jeśli rozmawiasz z ludźmi..o dębie lub merbau..w klepce..to spokojnie powinno sie to zmieścić w koszcie około 250zł (dab 1 klasa klepka około 40cm-długości..i to już na full wypaśnej chemii)...

jacekp1..nie nie mówimy o chemii supertopowej..wszystko zalezy co parkieciarz zrobic musi..aby zapewnic ułozenie i wykończenie na poziomie "fachowym" czasem sama chemia pochłania..80-100zł...za metr..i to nie jest bajka tak jest (bywa)naprawde..owszem można i za 40zł ale nie zawsze "mozna" a juz na pewno nie zawsze warto..

magdavdl..wiem ze późno i juz pewnie woda po kisielu ale...ułozenie "na dziko z rozrywaniem paczek to jakies 50zł..metr kwadrat..cyklinowanie lakierowanie wzglednie olejowanie 30zł metr..czyli razem 80zł..robocizna..ułozenie polakierowanie poolejowanie posadzki sztorcowej w sposób "normalny" bez rozrywania paczek..razem od 50-do 60zł..wcale nie jest to suma zawrotna biorac pod uwage że metr kafelek (robocizna) kosztuje od 40 do nawet 70zł za metr..a prace sa w zaden sposób nie porównywalne(park maszyn również)...wiedza również...ja biore "troszke" wiecej ale wam podałem usrednione ceny..nie zawyżałem ..

Rozmowa o kosztach wykonania posadzki drewnianej często przypomina romowę w stylu ile kosztuje komputer..gatunków..wiele..chemia zróznicowana..rozmiary drewna przerózne..na ogół wylewki pod parkiet sie nie nadaja wiec trzeba dokonywac naprawy..czasem trzeba lac masę..czasem odciać wilgoć z podłoża..innym razem zas usunać jakas stara mase bitumiczna..ze wszystkim tym parkieciarz musi sobie poradzic i wiedziec jak..to jest najwazniejsze..cena a i owszem ale nie za wszelka..nomen omen cene..czasem chemia z robocizna wynosi 200zł za metr..nikomu nie ycze ale bywa..i to nie jest zadne nciaganie..tylko dbałość o posadzke która ma słuzyć ze dwa pokolenia warto sobie z tego zdawac sprawę..

pozdrawiam..

Może i ja napsze kilka słów

No więc dzisiaj byłem w hipermarkecie Leroy Merlin i wstąpiłem na parkiety, parkiet z drewna egzotycznego średnia cena około 150 zł ale jest informacja i możliwości zamówienie usługi montażu, myślę zapytam choć nie mam zamiaru na dzień dzisiejszy układać takiego cuda ale co mi szkodzi.

Dowiedziałem się że można zamówić usługę montażu w cenie 50 zł/m2

no więc jak policzymy wszystko mamy średni 200 zł/m2 doliczając nawet tą chemie z górnej półki wychodzi nam 250 zł.

Nie wiem czy jest to przyzwoita cena ?.

Nie wiem czy to we wszystkich sklepach tej sieci tak jest ale w Sosnowcu tak mnie poinformowano.

Właśnie mam taką ulotkę ale jeżeli ktoś jest zainteresowany to podaję namiar

Punkt Obsługi Montażu

Leroy Merlin 41-219 Sosnowiec ul Zuzanny 26

telefon 032/2990990

e-mail [email protected]

w godzinach 10.30 -19

Może warto rozeznać temat?