Zołza 09.08.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 fachowcy w czwartek skończyli łazienkę dzisiaj postanowiłam oddać się przyjemności kąpięli nalałam wody, zanurzyłam się i po 10 minutach nastrój prysł pękła wanna na długość około 10 cm wanna akrylowa firmy cersanit ma ktoś jeszcze takiego pecha jak ja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 10.08.2008 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 wanna została już obudowana płytkami czy wymiana jej na inną o tych samych wymiarach jest mozliwe bez demolki całej obudowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 10.08.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 czy wymiana jej na inną o tych samych wymiarach jest mozliwe bez demolki całej obudowy?? Myślę, że wątpię Ale czy czasem przy montażu nie popełniono jakiegoś błędu? Złe wypoziomowanie? Bo niby dlaczego pękła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 10.08.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 pękła wanna na długość około 10 cm Niewielkie pekniecie mozna skleic . Spotkalem sie z takim przypadkiem kilka lat temu i po sklejeniu , wanna sluzy do tej pory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 ... ma ktoś jeszcze takiego pecha jak ja??Na razie mieszkam co prawda w bloku, ale to co usłyszałam po zgłoszeniu usterek to było hmmm... A mianowicie po 3 miesiącach od wprowadzenia się, a 5 od oddania bloku do użytku ( NOWY!!!). Zaczęło się od drobnej szczelinki nad futryną w łazience ( maluśkie pęknięcie ). No rozumiem, nowy blok, pracuje. Z malutkiej szczelinki zrobiła się szpara ( nóż wchodzi ), no rozumiem, blok pracuje... Ale jak już zaczęły mi pękać wszystkie ścianki w łazience ( oj, moje biedne kafelki ) i oddzielać się od sufitu, po czym pękła futryna łazienkowa a pęknięcia poszły do pokoi, no cóż wezwałam fachowców ze spółdzielni. Przyszli, obejrzeli, pocmokali i jednym głosem rzekli: to wszystko przez to, że lejemy pełną wannę wody, a wanna duża... Wanna ma wymiary 170 na 75 ( standardowa, prostokątna ). To jeszcze nic. na pytanie, dlaczego pęka w pokojach też mieli odpowiedź: postawiliśmy przecież meble... I strop pracuje... . Tak naprawdę jak już im spuściłam nadzór budowlany na głowę, to się okazało, że pod moim mieszkaniem pękł i osunął się strop!!! (Mieszkam na parterze. Pode mną są garaże.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 10.08.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 ile pięter ma (miał) ten ten blok? AAAALE JAJCA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 10.08.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 pękła wanna na długość około 10 cm Niewielkie pekniecie mozna skleic . Spotkalem sie z takim przypadkiem kilka lat temu i po sklejeniu , wanna sluzy do tej pory . Jak pękłą bez powodu )wada produkcyjna), to może wystarczyć. Ale jak pękła z powodu nieprawidłowego montażu (złe wypoziomowanie -> naprężenia po napełnieniu wodą), to pęknięcie może iść dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 10.08.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Znam gościa , który pracuje tam gdzie robią wanny. Mówił, że te z Cersanitu mają o wiele gorszą technologię produkcji niż te np. z Koła. Opowiadał o testach z wrzącą wodą, wannom z Cersanitu dosłownie odchodziła farba (czy tam coś to białe czym są pokryte), najlepiej spisywały się wanny z Koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.08.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Opowiadał o testach z wrzącą wodą, Nawet jeśli to co lejesz wrzątek do wanny? Mi sie to nie zdarzyło. Ps. Z żadnym producentem wanien nie mam nic wspolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 11.08.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Wg mnie problem mogl powstac przy montazu. Naprawde nie wiele ludzi obciaza wanne podczas osadzania i potem sa takie efekty.Ja jak osadzalem wanne to nalałem 3/4 wody do niej i zostawilem do wyschniecia. Jak na razie zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOROTADRA 11.08.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Miałam podobny problem, ale z brodzikiem akrylowym - normalnie zrobiła sie w nim dziura. Po rozebraniu kabiny i dokładnym "prześwietleniu" brodzika okazało sie, że jest on źle "odlany" w kilku miejscach no i oczywiscie w miejscu gdzie powstała dziura. Reklamacja została oczywiście uwzględniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 11.08.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 wczoraj nasz montażysta to obejrzał i powiedział, że to winna wanny i że pierwszy raz widzi coś takiego mam do gościa zaufanie bo cały dom tzn wykończenie jest w jego rękach i sprawuje się rewelacyjnie, zastanawiam się tylko czy jak przyjdzie do wymiany wanny to kto poniesie koszty wymiany płytek i całego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.08.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Opowiadał o testach z wrzącą wodą, Nawet jeśli to co lejesz wrzątek do wanny? Mi sie to nie zdarzyło. Ps. Z żadnym producentem wanien nie mam nic wspolnego. Nie wszyscy chcą kąpać Teściową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.08.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Wg mnie problem mogl powstac przy montazu. Naprawde nie wiele ludzi obciaza wanne podczas osadzania i potem sa takie efekty. Ja jak osadzalem wanne to nalałem 3/4 wody do niej i zostawilem do wyschniecia. Jak na razie zadnych problemow. Ad czerwone. bardzo oryginalny pomysł, tylko weź pod uwagę że nie każdy ma tyle czasu - pół roku czy rok - żeby poczekać aż wyschnie 3/4 wanny wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.08.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 ... i wlasnie po to ten wrzatek , by szybciej parowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 11.08.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Ale się czepiacie tego wrzątku. No raczej nikt nie leje ukropu do wanny i się odrazu nie kąpie ale podczas testów stosuje się warunki najgorsze jakie wanna może przejść w przyszłej eksploatacij. Mam sąsiadów którzy grzeją wodę na kuchence gazowej, jak się zagrzeje (a często się zdarza, że zagotuje) to wlewają to do wanny i dopiero później dolewają zimnej. Więc wlanie wrzątku do wanny jest jednak możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 12.08.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 bardzo oryginalny pomysł, tylko weź pod uwagę że nie każdy ma tyle czasu - pół roku czy rok - żeby poczekać aż wyschnie 3/4 wanny wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 13.08.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 własnie jesteśmy po wizycie serwisanta z Cersanitu przyjechał popatrzył i powiedział że reklamacji nie uznaje bo jest uszkodzenie mechaniczne wg niego "w te wanny można walić młotkiem i nic się nie dzieje a pękniecie jest związane z puknięciem np w trakcie transportu i trudno znaleźć winnego mógł ktoś tą wanną puknąć w czasie transportu mógł ktoś w trakcie magazynowania w nią puknąć i uszkodzić jest pewien że uszkodzenie powstało poza fabryką mógł ktoś w trakcie magazynowania w fabryce na paletę ją rzucić i ją uszkodzić uszkodzenia nie widać a wychodzi dopiero w trakcie użytkowania akryl ma odpowiedną grubość i nie pęka ale na krawężnikach jest cieńszy i może pęknąć nie zgodzilismy się z jego opinią, piszemy kolejne pismo do cersanitu jak nam uznają reklamację to przyślą drugą wanne ale wg niego "samo się będziemy bujać z ponownym montażem" albo nam reklamacji nie uznają możemy wynająć rzeczoznawcę i złozyc sprawę w sądzie ale tow g niego się nie opłaca a ja myślałam że mieszkam w Europie skandal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 13.08.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Nie jestem producentem wanien ale pęknięcie jest uszkodzeniem mechanicznym i samo się zrobić nie mogło - musiała jakaś siła fizyczna w tym dopomóc... tą siłą mógł być równie dobrze ciężar człowieka w wannie pełnej wody.... ale odróżnienie tego od pęknięcia spowodowanego np. w trakcie transportu jest raczej trudne... Pan który montował jest nieobiektywnym źródłem opiniotwórczym gdyż w tym momencie ocenia jakość własnej pracy.... Moim zdaniem powinnaś sprawdzić poprawność zamontowania wanny (np. jej wypoziomowania). No i napisać pismo do producenta opisując okoliczności. To oni a nie serwisant mogą ostatecznie uznać bądź odrzucić reklamację. Nawet gdy nie będą mieli 100% pewności że to wina ich produktu to może zechcą zadbać o swoje dobre imie i ją wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 13.08.2008 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 wypoziomowanie wanny jest ok pan serwisant stwierdził, że firma uszkodzeń mechanicznych nie uznaje z urzędu i że on takie pęknięcia to widzi kilka na tydzień i żadna reklamacja nie przeszła przeczy sam sobie bo mówił, że można młotkiem walić i nic a chwilę później, że takich spraw ma kilka na tydzień napiszemy do producenta i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts