Bećka 30.09.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Właśnie jestem na etapie wybierania wkładu. Nie wiem czy ważne są te literki I (czyli tryb przerywany), lub C (czyli tryb ciągły). Czy to ma naprawdę jakieś duże znaczenie w użytkowaniu? dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.09.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 poszukaj na forum - są bardzo rozbudowane wątki dot. wyboru wkładu kominkowego.szkoda miejsca na nowe wątki....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bećka 30.09.2003 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 siedzę na forum od kilku dni szukając wkładu kominkowego, i szczerze mówiąc nie znalazłam konkretnej odpowiedzi dlatego postanowiłam zapytać. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc dzieląc się własnymi doświadczeniami to bardzo chętnie skorzystam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.09.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 nie znajdziesz jednej konkretnej odpowiedzi skoro odpowiada kilkadziesiąt osób.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bećka 30.09.2003 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 ale może ktoś mnie przekona do jakiegoś konkretnego wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 30.09.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Dobra chciałaś tego: kup Hajduka - mam go i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bećka 30.09.2003 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 A gdzie można się czegoś dowiedzieć o tych wkładach, bo szczerze mówiąc oglądałam różne wkłady, ale o Hajduku nie słyszałam. Może znasz stronę www z której mogłabym się dowiedzieć o przedstawicielach na różne regiony.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 30.09.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 strona to http://www.hajduk.com.pl Napisz do nich - podeślą ci namiary na najbliższego dystrybutora. Hajduk to tak jak Spartherm. Prawie identyczny. Wybacz, że się nie rozpisuję, ale to tak jakby dziecku po raz 10 tłumaczyć to samo o co chodzi. Temat już przerabialiśmy w innych wątkach. Poszukaj. Wpisuj hasła kominków - coś się wyświetli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bećka 30.09.2003 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 30.09.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 ) możesz kupić również Jotula - mam i jestem bardzo zadowolony , natomiast tutaj w grę wchodzi jego cena. Myślę że, powinieneś odpowiedzieć sobie na jedno pytanie - po co Ci ten kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bećka 30.09.2003 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 też myślałam o Jotulu. Kominkiem będę ogrzewać salon z kuchnią, sypialnię i 2 pokoje na górze, ale oprócz tego będę miała podłogówkę w salonie i kuchni, a w pokojach kaloryfery, więc kominek będzie spelniał funkcje ogrzewania raz na jakiś czas (sobota, niedziela). Zastanawiałam się jeszcze nad doborem mocy, czy żeby ogrzeć ok. 130 m2 potrzebny mi jest wkład 14 KW czy wystarczy np. 11 KW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 wystarczy 11 kW, jeśli masz dom budowny zgodnie z normami a fachowcy nie wprowadzili swoich innowacji, to max. zapotrzebowanie pewnie będzie ok. 7 kW. Możesz kupić też i więcej i tak prawdopodobnie nigdy nie będziesz palić na maxa, a ogień przyjemnie będzie się żarzył - Kominki są do palenia ciągłego i z przerwami - w Twoim przypadku raczej ten drugi, - z szybą płaską i panoramiczną, - duże i małe, - otwierane i z drzwiami gilotynowymi ( podnoszone do góry ), - z jedną szybą lub z dwoma ( przednia + boczna, przednia + tylna ), - z możliwością doprowadzenia powietrza z zewnątrz lub z pomieszczenia, Wpierw do czego i jak się komponuje w domu. Następnie wybierz model, który Ci się podoba, No i w zależności od kaski i podatności na argumenty sprzedawców. jeśli chodzi o model, wybraliśmy dovre 2900 GDR, baaaardzo duża szyba, gilotynowy, z nóżkami, szybrem automatycznym, kurtyną powietrzną na szybę, pobieranie powietrza od dołu i cuś tam jeszcze .... CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 01.10.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 A jak sie sprawdza Twoj Dovre? Jak go dlugo uzytkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Polecam Tarnawe jeden odlew nawiewy na szybe 10 lat gwarancji 16kW i 18 kW kilkanaście typów . W Warszawie mają skład firmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Wkłady Hajduk ,Tarnawa ,Spartherm oferuje 0 46 8578217 . Warszawa i okolice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Hajduk zdecydowanie . Tańszy jak Sparthermu a bardzo podobny. Cena mniejsza o ok 1000.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 02.10.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Nie ma jedynego słusznego rozwiązania - ja już zamówiłem Tarnawę 14 kW i czekam aż mi ją ściągną. Dlaczego ten model? Bo mocy starczy (108 m2), niedrogi (2k), do ciągłego palenia, odlew żeliwny bez "wynalazków". Podobno przeżyje nawet palenie węglem. Alternatywą był Jotul, ale ceny Jotula zaczynają się od 4k w górę. Inne wynalazki były albo krytykowane na forum, albo nieznane, albo od razu widać, że to zabawka a nie wkład. Pozostaje jeszcze Hajduk/Spartherm, ale po pierwsze nie mam przekonania do szamotowych wkładów, po drugie było na forum kilka opinii o tych kominkach, że są co prawda niezłe, ale szybko wygasają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bećka 02.10.2003 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 A może ktoś zna przedstawiciela z woj. opolskiego lub dolnośląskiego, Bo do Warszawy to trochę daleko Dzięki Bećka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 02.10.2003 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Co do innych wkładów niech inni się wypowiedzą ale jeśli chodzi o tarnawę, to http://www.tarnawa.com.pl, tam jest mail - [email protected], posłałem na tego maila zapytanie i przysłali mi listę dystrybutorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bećka 02.10.2003 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts