m_arcin 04.12.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Ja mam wkład DOVRE CT2100 (prosta szyba 4-12 kW)Norweski wkład ale produkują go podobno w Czechach.Uważam że powinno się wybierać wkład w zależności od tego do czego ma służyć. Jeśli chce się tylko "przepalać" to nie ma co się życać jeśli jednak chce się ogrzać dom to powinno się trochę poszperać. Spartherm i Hajduk wyłożone są szamotem i są pospawane z blachy więc tżeba uważać przy wkładaniu drewna aby nie uderzyć w okładzinę bo może pęknąć. Tłumaczenie sprzedawcy że kosztuje tylko 500 zł jakoś mnie nie przekonało.A jak ma wkład grzać w dużej mierze zależy od dbudowy i staranności jej wykonaniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 06.12.2003 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 Mysmy sie zdecydowali (no prawie) na cos zupelnie innego niz zwyczajowy wklad kominkowy.Mianowicie zamierzamy zaopatrzyc sie w kominek na biopaliwa, a konkretnie na pellety. Cos takiego robia w Kanadzie http://www.enviro-fire.com/en/Products/Pellet/Brochure/Page_2.php. Nasz model to 3BFI. Wbudowana ma juz turbine do rozprowadzania powietrza. Obecnie jestem na etapie przeprowadzania dokladnego wywiadu technicznego u producenta.Dla lubiacych kominek w salonie i wygode w uzytkowaniu, szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 07.12.2003 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Rzeczywiscie w sprawie wkladow , kazdy ma cos do powiedzenia , ja tez jestem na etapie wybierania wkladu i tez mam dylemat. Zdecydowalismy sie juz z mezem prawie na Tarnawe a tu znowu slychac opinie , ze te 10 lat gwarancji to moze byc i nie byc np : w przypadku likwidacji firmy i powolania nowej , czy ktos o tym pomyslal ? Ciekawa jestem ile lat te wklady sa juz na rynku ? Co sie stanie w przypadku pęknięcia monolitu , trzeba wymieniac caly wklad .Acha czy ktos ma u siebie wklad Godina , kominkarz ktory ma nam robic kominek goraco nam go poleca .Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts