Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

urządzanie kuchni


Myszasta

Recommended Posts

Jestem na etapie projektowania kuchni i chciałabym teraz poruszyć być może banalną kwestię, ale ponieważ jest to dla mnie duża inwestycja (bielony dąb) wolę uniknąć pomyłek. Stąd pytanie do Was: w jakiego typu szafkach przechowywujecie różne produkty i kuchenne przybory? Podobno świetnie sprawdzają się cargo, planuję 2, jedno na środki czystości przy zlewie. Chciałabym wiedzieć ile szuflad, cargo, półek itp powinnam zaprojektować. I jak sprawdza się drewno w kuchni?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Drewno dobrze sie sprawdza w kuchni, kiedyś, gdy nie było płyt, wszystkie meble były z drewna.

Moje meble kuchenne właśnie się robią. Co do półek cargo to mam 2. Planuję trzymać w nich wszystkie butelki z oliwami, octami itp., żeby nie nurkować w szafkach jak do tej pory. Dla wygody wszystkie dolne półki kazałam sobie zrobić wysuwane (będzie wygodnie sięgać i nic z tyłu mi się nie "zgubi" :lol: ). Blat kuchenny będzie równocześnie parapetem - jedna płaszczyzna, łatwiejsza do wytarcia.

Moj pan od kuchni chyba sam też gotuje, bo pomógł mi zaprojektować układ kuchni. Początkowo miałam inną koncepcję, ale po przemyśleniu przyznałam mu rację. Wcześniej oglądałam 2 zrobione przez niego kuchnie (u koleżanek), obie były bardzo funkcjonalne no i ładnie, dokładnie wykonane.

Życzę Ci udanych wyborów :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...