daria9 10.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Mam 15 lat i od dawna marzę żeby uczyć się gry na gitarze...ostatnio z koleżnaką wpadłyśmy na pomysł żeby zarobić trochę pieniędzy i zainwestować je w gitary no i razem się uczyć grać. Mamy trochę wątpliwości co do wyboru gitary - która gitara jest najlepsza do nauki? słyszałam, że klasyczna ... i jeszcze jedno pytanie - czy można samemu nauczyć się gry na gitarze (raczej mam tu na myśli korzystanie z internetu czy książek)??? Bardzo proszę o pomoc ... to jest moje największe marzenie i zdaje mi się ze jestem na to tak nastawiona, ze moge je spełnić...potrzebuje tylko czyjejś pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 10.08.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 To dziwne forum sobie wybrałaś na rozwiązanie swoich gitarowych problemów. Myślę, że są bardziej specjalistyczne grona, które lepiej rozwiążą Twój kłopot i pomogą Ci w realizacji marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.08.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 To dziwne forum sobie wybrałaś na rozwiązanie swoich gitarowych problemów. Myślę, że są bardziej specjalistyczne grona, które lepiej rozwiążą Twój kłopot i pomogą Ci w realizacji marzenia. ?! To równie dobrze można napisac ze retro ma isc ze swoim szczupakiem na forum kulinarne, ci od herbaty na forum herbaciane, Maluszek dzial o ksiazkach powinien założyc zupelnie gdzie indziej, a tych co pytaja o notebooki czy monitory wygonic na fora specjalistyczne. To jest - na bogów - dzial "zapaleńców" i obok "porad życiowych" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 12.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Ale jakoś nikt się nie pali do odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.08.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Mam 15 lat i od dawna marzę żeby uczyć się gry na gitarze...ostatnio z koleżnaką wpadłyśmy na pomysł żeby zarobić trochę pieniędzy i zainwestować je w gitary no i razem się uczyć grać. Mamy trochę wątpliwości co do wyboru gitary - która gitara jest najlepsza do nauki? słyszałam, że klasyczna ... i jeszcze jedno pytanie - czy można samemu nauczyć się gry na gitarze (raczej mam tu na myśli korzystanie z internetu czy książek)??? Bardzo proszę o pomoc ... to jest moje największe marzenie i zdaje mi się ze jestem na to tak nastawiona, ze moge je spełnić...potrzebuje tylko czyjejś pomocy... mój chłopczyk nauczył się grać sam, własnie z książki. przecież wystarczy popatrzeć jak się łapie chwyty i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć... oczywiście, że najlepsza do nauki jest gitara akustyczna. a jaka? Każda!!! Powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 12.08.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Dla kogoś, kto nie ma zamiaru uczyć się klasycznie grac na gitarze, czyli w szkole muzycznej itd.., gitara klasyczna ma tylko jedna zaletę, a mianowicie nylonowe struny. Ogólnie myślę, że jesteś w stanie nauczyć się grać, jeśli tylko chcesz, oczywiście mówię tu o graniu piosenek "ogniskowych" i takich tam. Gitara klasyczna, to zupełnie coś innego, to granie utworów z nut, gitara klasyczna ma szeroki gryf i wymaga prawidłowego ustawienia dłoni by móc na niej grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts