Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potrzebuje pomocy!

daria9

Recommended Posts

Mam 15 lat i od dawna marzę żeby uczyć się gry na gitarze...ostatnio z koleżnaką wpadłyśmy na pomysł żeby zarobić trochę pieniędzy i zainwestować je w gitary no i razem się uczyć grać. Mamy trochę wątpliwości co do wyboru gitary - która gitara jest najlepsza do nauki? słyszałam, że klasyczna ... i jeszcze jedno pytanie - czy można samemu nauczyć się gry na gitarze (raczej mam tu na myśli korzystanie z internetu czy książek)??? Bardzo proszę o pomoc ... to jest moje największe marzenie i zdaje mi się ze jestem na to tak nastawiona, ze moge je spełnić...potrzebuje tylko czyjejś pomocy...

To dziwne forum sobie wybrałaś na rozwiązanie swoich gitarowych problemów. Myślę, że są bardziej specjalistyczne grona, które lepiej rozwiążą Twój kłopot i pomogą Ci w realizacji marzenia.

?! To równie dobrze można napisac ze retro ma isc ze swoim szczupakiem na forum kulinarne, ci od herbaty na forum herbaciane, Maluszek dzial o ksiazkach powinien założyc zupelnie gdzie indziej, a tych co pytaja o notebooki czy monitory wygonic na fora specjalistyczne.

To jest - na bogów - dzial "zapaleńców" i obok "porad życiowych" :):):)

Mam 15 lat i od dawna marzę żeby uczyć się gry na gitarze...ostatnio z koleżnaką wpadłyśmy na pomysł żeby zarobić trochę pieniędzy i zainwestować je w gitary no i razem się uczyć grać. Mamy trochę wątpliwości co do wyboru gitary - która gitara jest najlepsza do nauki? słyszałam, że klasyczna ... i jeszcze jedno pytanie - czy można samemu nauczyć się gry na gitarze (raczej mam tu na myśli korzystanie z internetu czy książek)??? Bardzo proszę o pomoc ... to jest moje największe marzenie i zdaje mi się ze jestem na to tak nastawiona, ze moge je spełnić...potrzebuje tylko czyjejś pomocy...

mój chłopczyk nauczył się grać sam, własnie z książki. przecież wystarczy popatrzeć jak się łapie chwyty i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...

oczywiście, że najlepsza do nauki jest gitara akustyczna. a jaka? Każda!!!

Powodzenia!!!!

Dla kogoś, kto nie ma zamiaru uczyć się klasycznie grac na gitarze, czyli w szkole muzycznej itd.., gitara klasyczna ma tylko jedna zaletę, a mianowicie nylonowe struny. Ogólnie myślę, że jesteś w stanie nauczyć się grać, jeśli tylko chcesz, oczywiście mówię tu o graniu piosenek "ogniskowych" i takich tam. Gitara klasyczna, to zupełnie coś innego, to granie utworów z nut, gitara klasyczna ma szeroki gryf i wymaga prawidłowego ustawienia dłoni by móc na niej grać.