wierzch 02.12.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 lukevmax, biorac pod uwage jakosc, funkcjonalnosc i design, to chyba trudno bedzie Ci znalezc cos korzystniejszego. GIRA to juz wysoka polka cenowa. Ja w kazdym razie nic nie znalazlem i zrezygnowalem ze wzgledu na cene. Zakupilem tylko ramki, gniazdka i wlaczniki tej firmy. Jeszcze nie do calego domu, ale jestem na dobrej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.12.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Gira... mmmm..... ale jak podliczyliśmy cały system.... wybraliśmy samsunga http://i35.tinypic.com/2eb5lvn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 02.12.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja chciałabym aby domofon albo videodomofon miał dodatkowy przycisk otwierający bramę, mam jednak problem ze znalezieniem odpowiedniego modelu. Czy ten pomysł ma jakieś wady, ktorych nie jestem świadoma, podobno nikt o taką funkcję nie pyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.12.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Ja chciałabym aby domofon albo videodomofon miał dodatkowy przycisk otwierający bramę, mam jednak problem ze znalezieniem odpowiedniego modelu. Czy ten pomysł ma jakieś wady, ktorych nie jestem świadoma, podobno nikt o taką funkcję nie pyta. Można go dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 26.03.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Co tam teraz słychać na rynku Videodomofonów?W co teraz warto zainwestować jakieś rozsądne pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misialki 27.03.2010 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 No to ja napisze o swoim rozwiązaniu. Centralka telefoniczna z bramofonem i do tego osobno kamera z modulatorem. Zalety nad videodomofonami. - niski koszt - centralka ok 500 plus bramofon 100 plus kamerka i modulator ok 400- widok z kamerki w kazdym telewizorze - nie tzeba lecieć do videodomofonu tylko sobie przełączyć kanał pilotem- otwarcie z każdego telefonu - brak biegania do videodomofonu żeby otworzyć. Kamerka i modulator można kupić w Dipolu natomiast centrala i bramofon np. Slican bądź Platan. Zyskujemy do tego dodatkowo fajne funkcje związane z centralką telefoniczną. Wady - trzeba wszystko zaplanować przed tynkami i pociągnąć odpowiednie przewody po domu, jak również przewody do bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 27.03.2010 01:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Misialki: a jak ktos nie bedzie mial telefonu stacjonarnego?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.03.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Misialki napisz coś więcej o przewodach, jakie i gdzie ? Może jakieś zdjęcia tego cuda ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 28.03.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Co tam teraz słychać na rynku Videodomofonów? Czekam na takie co goscia teleportuja do domu zamiast otwierac mu furtke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 28.03.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Deamos napisał: Czekam na takie co goscia teleportuja do domu zamiast otwierac mu furtke Proponuję jeszcze raz obejrzeć serię filmów z cyklu "Star Trek" Choć kto wie może za kilkanaście lat będziemy używać takich cudeniek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misialki 31.03.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Misialki: a jak ktos nie bedzie mial telefonu stacjonarnego?... To akurat nie problem - możesz pod centralkę telefoniczną podłączyć bramkę gsm bądź użyć jej tylko do videodomofonu i podłączyć jeden bądź dwa telefony i mieć łącznośc wewnętrzną po domu tylko. Misialki napisz coś więcej o przewodach, jakie i gdzie ? Może jakieś zdjęcia tego cuda ? pozdr adam Zdjęcia to co najwyżej przewodów przed tynkami tak więc nie bardzo pomocne. Wszystkie schematy odnośnie kamerek, modulatora na Dipolu (było o tym niejednokrotnie) - schemat na multiswitchu. Przewody koncentryczne plus zasilanie do kamerek i potem w jedno miejsce do modulatora i multiswitcha. Odnośnie centralki telefonicznej to mam pociągniętą skrętkę do wszystkich pomieszczeń gdzie przewiduje telefon i łączą się w jednym punkcie gdzie będzie centralka. Z centralki również skrętka do bramy (choć zdaje się że wystarczy jedna para przewodów) ale to w zależmości od centralki i bramofonu. Wszystkie schematy rónież w opisie centralek i bramofonów na stronie producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobudi1 07.10.2010 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam, mam bardzo pilne pytanie :Czy słyszał ktoś o takim videodomofonie ( link poniżej )http://www.nowyelektronik.pl/searchsklep.php?mode=opis&nr=58687&Videodomofon|%20LT-880RC16/AVC-405%20kolorowy&nadkat=&kat=DOMOFONY%20VIDEODOMOFONY&nazwa=Video%20Domofony cZy warto go łyknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.06.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Gira... mmmm..... ale jak podliczyliśmy cały system.... wybraliśmy samsunga http://i35.tinypic.com/2eb5lvn.jpg efilo mogłabyś napisać jaki masz wideodomofon? jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 18.09.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 I ten trudny wybór stoi przed nami. Potrzebujemy - 2 kolorowe ekrany, umieszczone na różnych piętrach, 1 domofon. zależałoby mi a tym aby ekrany były białe bo mniej będą się rzucać w oczy. W sklepach organoleptycznie podobał mi się ORNO VFK-612 http://img163.imageshack.us/img163/449/warszawasierp201158.jpg badź ORNO VO-272C http://img200.imageshack.us/img200/3220/warszawasierp201155.jpg ale zupełnie nie wiem czy ORNO jest firmą na której można polegać czy lepiej szukać czegoś innego? Drzwi będą otwierane raczej mechanicznie - czyli któreś z nas giba na parter i wita przybysza już na parterze Kable już są położone pod tynkami/wylewkami więc kwestia doboru sprzętu. Czy coś poradzicie? Czy wiecie czy ten drugi model orno można łączyć 2 ekrany+1 domofon? a może inne firmy które mają zgrabny look i mają system 1rodzinny z 2 ekranami? Rozsądna cena - do ok 1500 -1800. Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia_87 29.10.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Video-domofon jest najlepsza opcją i nie wyobrażam sobie już powrotu do zwykłego tradycyjnego systemu. Ostatnio odkryłem super rozwiązanie jakim jest możliwość podłączenia do domofonu – przykładowo coś takiego - [sPAM]. Instalacja jest tak prosta, że nawet laik sobie z tym poradzi, tak samo konfiguracja i sama obsługa. Edytowane 12 Marca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 29.10.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Ale spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts