MarBla 10.08.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Ponieważ dostałem od nich propozycję dla 650 k zł: CHF, marża 0,85%, niestety prowizja 2%, ale za to brak konieczności dodatkowych ubezpieczeń proszę o opinię na temat w/w warunków oraz doświadczeń z DB ("kruczki w umowie", realizacja transz, okresy oczekiwania na ewentualne aneksy - choć tego nie przewiduję). Dużo czytałem na forum o Millenium (nad nimi też się zastanawiam), ale prowizja 0,9, a i dodatkowe ubezpieczenia są obowiązkowe - co daje dodatkowe ok. 1,58%, więc na razie mnie nie przekonują (choć kuszą łatwością "nadpłat" i sposobem ich przeliczania) Dziekuję za opinie i wskazówki.MarBla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotartur 10.08.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 500 tyś. w CHF - marża 0,85%, prowizja obniżona z 1% do 0,55% - to był najlepszy bank z wszystkich analizowanych przeze mnie. KB był ciekawy i Lukas. W DB na ich plus jest brak dodatkowych różnych ubezpieczeń. Umowa dość trudna ale do przejścia - nie ma jakiś pułapek. Wypłata transz - dopiero po pierwszej - bez problemu, zobaczymy jak będzie dalej. Warto negocjować, poszukać różnych ofert (z różnych bankó) i wyłożyć karty na stół - niech się biją o Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 11.08.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Wzialem 1 mln z tego banku na zakup 4 mieszkan, jeszcze przed boomem budowlanym. W sumie nie bylo zadnych klopotow, wszystko szlo gladko do momentu, gdy mialem w koncu wpis do hipoteki i bank powinien zdjac dodatkowe ubezpieczenie. Zdjeli tylko z jednego mieszkania a za reszte sciagali z konta jak frajerowi. Mialem ten problem 2 razy. Na szczescie wszystko odkrecili i kaske oddali. Ale profesjonalistow to oni tam chyba nie maja. Zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 18.08.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 500 tyś. w CHF - marża 0,85%, prowizja obniżona z 1% do 0,55% - to był najlepszy bank z wszystkich analizowanych przeze mnie. witam, brzmi przyjemnie ) można wiedzieć jak duży miałaś wkład własny? (o ile oczywiście miałaś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotartur 19.08.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 wkład bardzo mały - ok. 40 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 19.08.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 dziękuję bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts