Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SAMSUNG - wątek zbiorczy o sprzętach do kuchni. Opinie, porady, zdjęcia


tapatik

Recommended Posts

Szukam opinii na temat tej kuchenki i niestety nie mogę znaleźć.

Czy ktoś z posiadaczy mógłby napisać kilka zdań - jak ona się sprawuje i jak się ją użytkuje?

W porównaniu do innych kuchenek do zabudowy, cena tego Samsunga jest bezkonkurencyjnie niska, chyba najniższa na rynku.

Funkcjonalnie i z wyglądu mi odpowiada, więc po co przepłacać kupując inne? ;)

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

 

Do kompletu wybrałem piekarnik Samsung BT62TDBFST.

 

Przy okazji, zastanawiam się dlaczego kuchnie do zabudowy są dużo droższe (można rzec kilkakrotnie) od wolnostojących i nie znajduję racjonalnego wytłumaczenia :-?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja uzytkuje - od tygodnia :)

 

Na razie tylko podgrzewalam na niej. Grilla, crispa i defrosta jeszcze nie wyprobowalam. Troche mnie denerwuje ze czas mozna ustalac tylko pelnymi dziesiatkami sekund, ale to w sumie drobiazg. A tak poza tym to niczym nie rozni sie od mojego starego Whirlpoola wolnostojacego ;)

 

Tez nie rozumiem dlaczego te kuchenki sa dwa albo i wiecej razy drozsze od wolnostojacych - moze chodzi o inny system chlodzenia urzadzenia?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

[...]Troche mnie denerwuje ze czas mozna ustalac tylko pelnymi dziesiatkami sekund, ale to w sumie drobiazg. [...]

 

 

To akurat wg mnie żadną wadą nie jest. Czy naprawdę potrzebujesz ustawiać dokładniej czas niż co 10s? ;)

 

Jak dla mnie to chyba lepiej byłoby gdyby kuchenka miała konkretny uchwyt, bo wydaje mi się, że te drzwiczki są trochę zbyt delikatne ;)

 

Gdy przetestujesz crispa i czyszczenie parą to proszę napisz czy to się sprawdza.

 

Dziękuję za odpowiedź! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

[...]Troche mnie denerwuje ze czas mozna ustalac tylko pelnymi dziesiatkami sekund, ale to w sumie drobiazg. [...]

 

 

To akurat wg mnie żadną wadą nie jest. Czy naprawdę potrzebujesz ustawiać dokładniej czas niż co 10s? ;)

 

 

TAK, sloiczek obiadowy dla dziecka zawsze podgrzewam przez 35 sek., jest idealnie cieply :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witam,

urzytkuję mikrofalę samsunga od kwietnia i kozystalem już chyba ze wszsytkich funkcji. I co? jest OK, działa jak w każdej innej kuchence, wiec po co przepłacać?

czyszczenie parą działa, po calej operacji wycieramy papierowym recznikiem i mamy clean.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W porównaniu do innych kuchenek do zabudowy, cena tego Samsunga jest bezkonkurencyjnie niska, chyba najniższa na rynku.

ja kupiłem za 400 z groszami : Mastercook MM-17GE X. Kuchenka jest wolnostojąca, ale za ok 200zł można dokupić ramkę i w ten sposób można zabudować np w słupku.

Do sprawdzenia, czy pasuje wyposażenie i wygląd.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 year później...

cześć!!!

 

właśnie urządzam moją pierwszą kuchnie i stoję przed trudnym wyborem wszystkich sprzętów agd do kuchni. Zaciekawiły mnie urządzenia firmy SAMSUNG ze względu na przystępne ceny oraz dosyć pozytywne komentarze, że jest to inna firma niż kiedyś, która Polacy nazywali "Szajsung". Co myślicie o tej firmie?ja wypatrzyłem sobie takie sprzęty tej firmy:

 

piekarnik

http://www.ceneo.pl/;015827443-10.htm

 

lub

 

http://www.ceneo.pl/3272088

 

mikrofalówka

http://www.ceneo.pl/2698185

 

lodówka

http://www.nokaut.pl/lodowki/lodowka-samsung-rs20crhs.html

 

Mam jeszcze jedną prośbę,a jakie płyty indukcyjne polecacie???to znaczy markę i model tak do 2tys.

 

 

z góry dziękuje za każdą rade.

jeśli polecacie coś lepszego to też proszę o info.i propozycje, cenowo interesują mnie sprzęty do 2.5tys.

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja też znalazłam kilka fajnych sprzętów samsunga w tym lodówkę side by side, ale ostatecznie werując net i czytając nt problemów z serwisem i awaryjnością odpuścuiłam sobie temat. Może tutaj ktoś wypowie się użytkujący rzeczywiście ten sprzęt i powie jak to jest w rzeczywistości ....
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja akurat z autopsji nie jestem w stanie nic powiedzieć ale jako że niebawem też nas czekają kompleksowe zakupy to zrobiłem rozeznanie, z którego wynika że Samsunga, można ewentualnie kupić lodówkę, pod warunkiem że jest Made In Korea a nie China.

My zadecydowaliśmy że lodówka będzie na 99% Electroluxa a pozostały sprzęt BOSCHa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam,

u nas wśród sprzętów dominuje właśnie Samsung - mamy z tej firmy lodówkę, piekarnik, kuchenkę mikrofalową do zabudowy, płytę indukcyjną oraz telewizor.

Z wszystkiego jesteśmy bardzo zadowoleni, jak dotąd zero awarii (AGD użytkowane od 1,5 roku, telewizor 6 miesięcy, lodówka ponad 3 lata)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 months później...

Witaj,

ja wczoraj po raz pierwszy użyłam tego piekarnika do opiekania mięsa - wyszło super, ale fakt - szyba gorąca, boki wystające poza front gorące - przerażające, bo zabudowany w szafce pomiędzy innymi meblami. Załamka.

Za to mikrofalla FGKUST 87 - rewelka. Chyba sama by wystarczyła, bo ma wiele funkcji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Monka – aż „zabawne”, że czytam właśnie, że ktoś ma podobne problemy. U mnie piekarnik jest cichutki, w ogóle go nie słyszę. Przy 170st. szyba jest gorąca, ale przy górnej "szparze" czuję zimny powiew powietrza. Natomiast np. przy 130st. szyba jest zimna.

W tym piekarniku nie mam problemów z mięsem czy zapiekankami ale właśnie mam z ciastami. A myślałam, że nie mam ręki do ciast :(

Mnie z kolei przypieka się bardziej z lewej strony i wychodzą mi ZAWSZE zakalce :( Na górnej półce mniejsze, na dolnej półce większe :(

Muszę doczytać instrukcję, bo może ja coś źle robię. Jak się okaże, że wszystko robię ok, to też zareklamuję piekarnik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzwoniłam do serwisanta (w czasie jego wizyty nie było mnie w domu, niestety, bo obdarłabym go ze skóry). Powiedział, że zakłócam cyrkulację powietrza i dlatego grzałka przypala ciasto w niektórych miejscach. Wtedy piekłam drożdżowe na poziomie 2, w trybie konwencjonalnym w 170 stopniach. Rozgrzałam piekarnik do 170 stopni i włożyłam ciacho. Przypiekł za bardzo z prawej strony. Serwisant powiedział, że mam spróbować inaczej: nagrzać piekarnik do 220 stopni, włożyć ciacho i zmniejszyć temperaturę do 170 stopni. Spróbuję.

Jak na razie, spróbowałam upiec drożdżowe, które wkłada się do zimnego piekarnika: na termoobiegu z dolną grzałką w 170 stopniach. Upiekł dobrze.

W ten weekend spróbuję nagrzać do tych 220 stopni, Juniorka, ty też spróbuj i zobaczymy co nam wyjdzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...