Juniorka 06.10.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Monka - a niby jak zakłócasz cyrkulację powietrza?Jak chcę upiec ciasto to najpierw mam rozgrzać do 220st. a potem zmniejszyć do 170st.? Hehe, ale metoda, ale jak działa to spróbuję. Będę robić proste ciasto (maślankowe), które piecze się 40 min. w 170 st. Bardzo jestem ciekawa czy wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 06.10.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Zakłócam bo otwieram drzwi piekarnika i wypuszczam 40% gorącego powietrza. Napisz czy wyszło i w której dokładnie funkcji piekłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 06.10.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Hmm, ciekawe z tym zakłócaniem...Planuję dziś ciasto robić. Będę piekła na górnej półce w 170st., ale najpierw rozgrzeję je do 220st. Mam nadzieję, że nie przypiecze się z jednej strony, a przede wszystkim, że wyrośnie i nie wyjdzie zakalec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 07.10.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 i co, wyszło ci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 07.10.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Zrobiłam ciasto i nawet wyszło, co prawda nie idealnie, ale do tej pory, to najbardziej udane ciasto z tego piekarnika. Nagrzałam do 220st.. a jak włożyłam ciasto to zmniejszyłam temp. do 175st. Urosło, choć nie tak jak trzeba i przygrzało na środku, a do tej pory zawsze od lewej strony. Nie rozumiem skąd się to bierze?Chyba jednak złożę reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 07.10.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) a na jakiej funkcji piekłaś ? i czy z separatorem ? Edytowane 7 Października 2010 przez MonkaD mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 07.10.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Piekłam z separatorem, a funkcji nie wybierałam. Ustawiłam grzanie dla górnej półki, włączyłam określona temperaturę i tyle. Muszę zaglądnąć do instrukcji bo nawet nie wiem jakie są funkcje i gdzie je ustawiać. Ups. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 07.10.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 więc ja w weekend upiekę z separatorem i z funkcją jakąś i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 07.10.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Źle się wyraziłam, wiem gdzie są funkcje, muszę tylko doczytać, która jest najlepsza do ciast Jeszcze poczekam z reklamacją, bo może miałam złą funkcję ustawioną i stąd zakalce. Daj potem znać jak Ci poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 08.10.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 a którą miałaś ustawioną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 08.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Nie zwróciłam uwagi, która funkcja była ustawiona, bo potem zmieniałam żeby sprawdzić czy coś się zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 12.10.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Robiłam ciasto maślankowe w weekend i NARESZCIE mi wyszło. Ani grama zakalca, pychota! Mała rzecz a jak cieszy Problem tkwił nie w "moich rękach" tylko w piekarniku . Nie można piec ciasta na tej samej funkcji co mięsa czy zapiekanki . Ciasto piekłam na górnej półce z dolnym grzaniem (funkcja z dolną grzałką i termoobiegiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 12.10.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 z separatorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 13.10.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 w ten weekend nie mogłam piec bo elektryk instalował nam płytę, teraz coś upichcę. Może podaj przepis na to ciasto maślankowe, skoro je ciągle robisz to musi być pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 13.10.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Tak, piekłam z separatorem. Ciasto maślankowe jest pyszne swoją drogą, ale robię je akurat dlatego, że jest banalnie proste Co prawda to nie wątek kulinarny ale wstawiam przepis Ciasto maślankowe ze śliwkami (ale może być i z jabłkami) Do ciasta: - 2,5 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 1 cukier waniliowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka maślanki - 1/2 szklanki oleju - 3 jajka - śliwki (przekrojone, skórkami do dołu) albo inne owoce Kruszonka: w misce wymieszać 150 g masła lub margaryny, na oko mąka, cukier - w równych częściach, żeby przy zagniataniu nie kleiło się do rąk. Włożyć "kulkę" na chwilę do zamrażalnika jak mało czasu, albo do lodówki na jakąś godzinę. Wymieszać w misce suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek. Wymieszać mokre: maślankę, olej, jajka. Połączyć suche z mokrymi, wymieszać, wylać na blachę, ułożyć owoce, kruszonkę, wstawić do piekarnika. Piec w 175 st. (blacha 25x40), ok. 40 min (sprawdzać przez nakłucie). Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 13.10.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 01.05.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 (edytowane) planuję wyposażyć całą kuchnie w sprzet samsunga, mam teraz wiele sprzetów tej firmy i nie narzekam. jedynie jest problem z okapem bo chce wysuwany wbudowany a samsung chyba nie ma zbyt wielkiego wyboru w tym zakresie wyciąg 470 /m jak na kuchnie otwarta na pokoj to chyba niewiele...zastanawiam sie tez nad zmywarka samsung na nową do zabudowy ale ponoc bosha sa najlepsze ... sprzęt planuje kupić z tzw. wyższej półki, ale te droższe samsunga są tansze niż innych "wiodących" marek a parametry maja podobne...czy ktos postawił na agd jednej firmy? a moze na samsunga? czy to rozsadne kupic wszystko z jednej firmy? Edytowane 1 Maja 2011 przez rena rena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 01.05.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 słyszeliście o nowych lodówkach samsunga? seria Grand RL60GQERS. nie jest to typ sbs ale jest wieksza od tradycyjnej i bardzo ekonowmiczna klasa A+++.. czy ktos slyszał kiedy bedzie w sklepach? a moze już gdzies można ją kupić? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.05.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 ja też stawiam na samsunga w zakresie lodówki piekarnika i mikrofalipłyta i zmywarka innej firmy ale to co bedzie stało obok siebie w wysokiej zabudowie (lodówka wolnostojąca) to bedzie czarny samsung z niebieskiem podświetleniemobecnie mam mikrofale samsunga i poza kilkudniowym popsuciem sie (sama sie wlaczała) kiedy sama sie naprawiła nie mam innego doswiadczenia jesli chodzi o AGD o tych nowych lodówkach nie słyszałam ale strzelam ze koszt bedzie powyzej 5-6 tys a tyle nie dam za lodówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.05.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 ja mam lodówkę, piekarnik i są ok, samsunga lubię... polecam samsunga piekarniki z opcją separatora (ja piękę placek na górze, mięso na dole w tym samym czasie i jest to dla mnie super opcja) lodówka samsunga ta duża ma więcej miejsca niż by side i jest wygodniejsza (jak dla mnie) też polecam... co do reszty sprzętu kuchennego mam już mastercooka i teraz tak wszystko mozna dobrac wizualnie, ze nie trzeba jedej firmy moim zdaniem...kiedys trzeba bylo, bo kazda firma miała po trzy linie i bradzo sie miedzy sobą różniły, wiec jak sie kupilo inne firmy to albo biel byla inna albo wyglad zdecydowanie sie roznił... teraz wszystko w nowoczesnym stylu i do siebie pasuje, wiec lepiej patrzec na zalety i opcje, ktory sprzet ma lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.