Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SAMSUNG - wątek zbiorczy o sprzętach do kuchni. Opinie, porady, zdjęcia


tapatik

Recommended Posts

Monka - a niby jak zakłócasz cyrkulację powietrza?

Jak chcę upiec ciasto to najpierw mam rozgrzać do 220st. a potem zmniejszyć do 170st.? Hehe, ale metoda, ale jak działa to spróbuję. Będę robić proste ciasto (maślankowe), które piecze się 40 min. w 170 st. Bardzo jestem ciekawa czy wyjdzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zrobiłam ciasto i nawet wyszło, co prawda nie idealnie, ale do tej pory, to najbardziej udane ciasto z tego piekarnika.

Nagrzałam do 220st.. a jak włożyłam ciasto to zmniejszyłam temp. do 175st. Urosło, choć nie tak jak trzeba i przygrzało na środku, a do tej pory zawsze od lewej strony. Nie rozumiem skąd się to bierze?

Chyba jednak złożę reklamację.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robiłam ciasto maślankowe w weekend i NARESZCIE mi wyszło. Ani grama zakalca, pychota! Mała rzecz a jak cieszy :)

Problem tkwił nie w "moich rękach" tylko w piekarniku . Nie można piec ciasta na tej samej funkcji co mięsa czy zapiekanki .

Ciasto piekłam na górnej półce z dolnym grzaniem (funkcja z dolną grzałką i termoobiegiem).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak, piekłam z separatorem.

Ciasto maślankowe jest pyszne swoją drogą, ale robię je akurat dlatego, że jest banalnie proste ;)

Co prawda to nie wątek kulinarny ale wstawiam przepis :)

 

Ciasto maślankowe ze śliwkami (ale może być i z jabłkami)

 

Do ciasta:

- 2,5 szklanki mąki

- 1 szklanka cukru

- 1 cukier waniliowy

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 1 szklanka maślanki

- 1/2 szklanki oleju

- 3 jajka

- śliwki (przekrojone, skórkami do dołu) albo inne owoce

 

Kruszonka:

w misce wymieszać 150 g masła lub margaryny, na oko mąka, cukier - w równych częściach, żeby przy zagniataniu nie kleiło się do rąk.

Włożyć "kulkę" na chwilę do zamrażalnika jak mało czasu, albo do lodówki na jakąś godzinę.

 

Wymieszać w misce suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek.

Wymieszać mokre: maślankę, olej, jajka.

Połączyć suche z mokrymi, wymieszać, wylać na blachę, ułożyć owoce, kruszonkę, wstawić do piekarnika.

Piec w 175 st. (blacha 25x40), ok. 40 min (sprawdzać przez nakłucie).

 

Smacznego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 months później...
planuję wyposażyć całą kuchnie w sprzet samsunga, mam teraz wiele sprzetów tej firmy i nie narzekam. jedynie jest problem z okapem bo chce wysuwany wbudowany a samsung chyba nie ma zbyt wielkiego wyboru w tym zakresie wyciąg 470 /m jak na kuchnie otwarta na pokoj to chyba niewiele...zastanawiam sie tez nad zmywarka samsung na nową do zabudowy ale ponoc bosha sa najlepsze ... sprzęt planuje kupić z tzw. wyższej półki, ale te droższe samsunga są tansze niż innych "wiodących" marek a parametry maja podobne...czy ktos postawił na agd jednej firmy? a moze na samsunga?;) czy to rozsadne kupic wszystko z jednej firmy? Edytowane przez rena rena
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja też stawiam na samsunga w zakresie lodówki piekarnika i mikrofali

płyta i zmywarka innej firmy ale to co bedzie stało obok siebie w wysokiej zabudowie (lodówka wolnostojąca) to bedzie czarny samsung z niebieskiem podświetleniem

obecnie mam mikrofale samsunga i poza kilkudniowym popsuciem sie (sama sie wlaczała) kiedy sama sie naprawiła nie mam innego doswiadczenia jesli chodzi o AGD

 

o tych nowych lodówkach nie słyszałam ale strzelam ze koszt bedzie powyzej 5-6 tys a tyle nie dam za lodówke

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja mam lodówkę, piekarnik i są ok, samsunga lubię...

polecam samsunga piekarniki z opcją separatora (ja piękę placek na górze, mięso na dole w tym samym czasie i jest to dla mnie super opcja)

lodówka samsunga ta duża ma więcej miejsca niż by side i jest wygodniejsza (jak dla mnie) też polecam...

co do reszty sprzętu kuchennego mam już mastercooka i teraz tak wszystko mozna dobrac wizualnie, ze nie trzeba jedej firmy moim zdaniem...

kiedys trzeba bylo, bo kazda firma miała po trzy linie i bradzo sie miedzy sobą różniły, wiec jak sie kupilo inne firmy to albo biel byla inna albo wyglad zdecydowanie sie roznił... teraz wszystko w nowoczesnym stylu i do siebie pasuje, wiec lepiej patrzec na zalety i opcje, ktory sprzet ma lepszy...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...