Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SAMSUNG - wątek zbiorczy o sprzętach do kuchni. Opinie, porady, zdjęcia

tapatik

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Przyłączam się do fanów Samsunga... Mam lodówkę side by side tej firmy i piekarnik z f.mikrofali. Oba sprzęty spisują się super.

Czy orintuje się ktoś czy Samsung posiada w swojej ofercie kawiarki pod zabudowę??? Na razie mam "dziurę" która czeka na wypełnienie,obok piekarnika.

Na razie brak $$$, poza tym nie widziałem nigdzie kawiarek tej firmy....

też planuję sprzęt kuchenny samsunga.

a czy ktoś ma płytę indukcyjną tej firmy? będę wdzięczna za opinie.

ja myślę o takiej: http://www.agdmedia.pl/plyty-ceramiczne/plyta-samsung-cti613gin?gclid=CPiG9L2V56gCFQuEzAodoWxoEg

czytałąm opinie na ceneo.pl - no cóż niestety nie są zbyt pochlebne w wiekszosci http://www.ceneo.pl/;0152296366-10.htm

gdzies indziej doczytAŁAm że czasem te płyty z polem any dish nie wykrywają małych garnuszków

dlatego pomimo ze w większosci bedzie samsung to płyta i zmywarka nie

• 2 weeks później...
Mój już dwa razy był naprawiany przez pseudo serwisantów Samsunga, a kupiłam go w październiku 2010r. Dlatego mam prośbę do użytkowników, czy moglibyście sprawdzić, ile dokładnie minut nagrzewają się poszczególne komory piekarnika (przy włożonym separatorze) w funkcji termoobieg do temperatury 240 stopni. I drugie pytanie, mam piekarnik zabudowany na dole w meblach Ikea. Obok piekarnika mam szuflady, wnętrze szuflad strasznie mi się nagrzewa, czy wy macie tak samo ? Pozdrawiam

Powiem Wam, że sama mam chrapkę nba płytę CTI613 GIN . Wystaszyłam się trochę opini na ceneo, ale... o innych płytach też ludzie piszą że awaryjne itp. Wydaje mi się że taka już jest sp[ecyfika tych tańszych płyt- a na płytę AEG za 4 tyś nie mam ochoty ani na razie możliwości ;)

CZy jest jakiś zadowolony użytkownik tej płyty?

Saqmsung ma w swojej ofercie też super rzeczx- piekarnik z mikroafalą. Niestety nie mam miejsca na mikro osobno więc też się skuszę. Takie same rozwiązania z Bosha czy Siemensa są od ok 1 tyś droższe :)

CZY ktoś użytkuje pralkę (względnie pralko suszarkę)Samsunga?????

użytkuję pralkę samsunga silver nano od jakiś 4 lat. jestem bardzo zadowolona. teraz pokazały się nowe pralki eco bubble... mam na nią ochotę... z opisu jest super i jest tez wariant pralko-suszarki... tylko szkoda mi wywalić "starej" pralki;)) ja z niecierpliwością czekam na lodóweczkę grand samsung bo jeszcze jej nie ma w sprzedaży..

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 months później...

Odkopuje temat dla nas aktualny.

Jak Wam Panie idzie z wypiekami w tym badziewiu za grubą kasę? Dalej musicie kombinować z temperaturami i półkami żeby nie mieć zakalca? Tyle funkcji, programów i automatyzacji, a serwis radzi kontrolować temp. ręcznie... Czy może jednak jest jakieś inne rozwiązanie - naprawa, wymiana...

Pytam, bo niestety wpadliśmy w te same tarapaty. Tyle wydanej forsy na "wypasiony" piekarnik i co ciasto to zakalec :( Marzy mi się takie rozwiązanie: rozgrzewam piekarnik do zadanej temperatury, wkładam ciasto i wyciągam je po x minutach nieźle upieczone od dołu i góry. Tymczasem piecze się gorzej niż w gazówce.

Nigdy więcej produktów samsunga. Gdzie ta jakość, o której tyle osób pieje w komentarzach? Czy te osoby spojrzały chociażby na polską instrukcję obsługi, która chyba żywcem przetłumaczona jest jakimś automatycznym translatorem bez jakiegokolwiek później redagowania... Jawna olewka. Ale jestem wkurzony.

Piekarnik nie jest najgorszy, mogłeś kupić jeszcze ARDO ;-)

no ale pretensje możesz mieć albo do siebie / jesli sam wybierałeś/ ew do sprzedawcy który zachęcił Cie do zakupu.

Kto kupuje piekarnik Samsunga, mając do wyboru tylu producentów- przecież wolałbym mastercooka. Chłodziarkę tak, Tv tak, ale piekarnik?

Piekarnik nie jest najgorszy, mogłeś kupić jeszcze ARDO ;-)

no ale pretensje możesz mieć albo do siebie / jesli sam wybierałeś/ ew do sprzedawcy który zachęcił Cie do zakupu.

Kto kupuje piekarnik Samsunga, mając do wyboru tylu producentów- przecież wolałbym mastercooka. Chłodziarkę tak, Tv tak, ale piekarnik?

A dlaczego chłodziarkę tak, a piekarnik nie? Czyżby chłodziarki i Tv produkował tylko Samsung?

Rozumiem, że kolega posiada jakąś tajemną wiedzę/zdolność pozwalającą zawsze omijać buble poszczególnych firm podczas zakupów?

My przed zakupem zawierzyliśmy całkiem niezłym opiniom (prawdopodobnie użytkowników) zamieszczonym w internecie - jak widać był to błąd.

A dlaczego chłodziarkę tak, a piekarnik nie? Czyżby chłodziarki i Tv produkował tylko Samsung?

Rozumiem, że kolega posiada jakąś tajemną wiedzę/zdolność pozwalającą zawsze omijać buble poszczególnych firm podczas zakupów?

My przed zakupem zawierzyliśmy całkiem niezłym opiniom (prawdopodobnie użytkowników) zamieszczonym w internecie - jak widać był to błąd.

Sarkazm nie na miejscu, po prostu źle zrozumiałeś, oczywiście że producentów jest wielu, z tym że o ile Samsung produkuje dobre lodówki i tv, to jego piekarniki już takie nie są i nie oznacza to, że trzeba kupować lodówki i tv samsunga.

Jeśli chodzi o tz "buble" wiedzy tajemnej nie posiadam, a jedynie 9 letnie doświadczenie w branży.

Nie wiem kiedy kupowaliści piekarnik, ale wiem że samsung jakieś 2 lata temu urządził w necie "marketing szemrany"