Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SAMSUNG - wątek zbiorczy o sprzętach do kuchni. Opinie, porady, zdjęcia

tapatik

Recommended Posts

Sarkazm nie na miejscu, po prostu źle zrozumiałeś, oczywiście że producentów jest wielu, z tym że o ile Samsung produkuje dobre lodówki i tv, to jego piekarniki już takie nie są i nie oznacza to, że trzeba kupować lodówki i tv samsunga.

Jeśli chodzi o tz "buble" wiedzy tajemnej nie posiadam, a jedynie 9 letnie doświadczenie w branży.

Nie wiem kiedy kupowaliści piekarnik, ale wiem że samsung jakieś 2 lata temu urządził w necie "marketing szemrany"

Czyli jednak wiedza tajemna (niedostępna zwykłym śmiertelnikom) płynąca z doświadczenia, którego zwykli konsumenci (np. my) nie posiadają :) Choć teraz już wiem, że produkty Samsunga należy omijać szerokim łukiem (mam jeszcze tel. kom. równie niedopracowany).

Piekarnik kupowaliśmy w tym roku ale może ślady tego marketingu jeszcze są widoczne i miały na nas wpływ.

Pzdr,

Michał

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Ja wprawdzie nie mam modelu opisywanego wcześniej ale mam model BQ2D7G144 i póki co, jestem z niego zadowolona. Piecze równomiernie (piekłam na każdym poziomie razem i osobno), szyba hmm... zimna nie jest ale też nie jest gorąca, ot ciepła zwyczajnie. Jedyny mankament, jaki zauważyłam to instrukcja obsługi - mało czytelna - ale ja wyjątkowo antytechniczna jestem :p

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 7 months później...
  • 2 weeks później...
ja mam w kuchni wszystko samsunga i jest ok. elegancko wygląda i dobrze służy i jakoś jeszcze nie udało mi się upiec zakalca ... może coś robie źle ... :( mianowicie polecam AGD samsunga jak i RTV do domu. Na pewno się nie zawiedziesz ... ja mam wszystko od lodówki po piekarnik!

ma ktoś piekarnik samsung stem twin? dlaczego piekarniki samsunga miałyby piec zakalce??? to lekki absurd;) ja planuje caly sprzęt samsunga i mam zamiar byc zadowolona;)

Musi wadliwy. Ja sprawdzałem na swoim piekarniku - bardzo ładnie trzyma zadaną temperaturę; sprawdzając przy kilku ustawieniach innymi termometrami - minimalne różnice (do 5 stopni chyba).

W zasadzie ten piekarnik + robot kuchenny Boscha - i pieczone w domu ciasta podskoczyły jakościowo, zwykłe ucierane wyrastają co najmniej jak biszkopty itp.

@rena rena - ja mam Steam Twina; gdzieś wcześniej w wątku są moje wypowiedzi.

Musi wadliwy. Ja sprawdzałem na swoim piekarniku - bardzo ładnie trzyma zadaną temperaturę; sprawdzając przy kilku ustawieniach innymi termometrami - minimalne różnice (do 5 stopni chyba).

U nas to wygląda tak jakby ciepło nie było rozłożone równomiernie na dolnej płaszczyźnie.

Ale pewnie po prostu nie umiemy piec ciast.

• 1 year później...
Odświeżam temat mam piekarnik SAMSUNG w pierwsze dwa lata zepsuł się już 4 razy ( tak cztery razy) w sumie kilka miesięcy w naprawie najgorsze że jak na razie SAMSUNG z uporem maniaka tyko naprawia, obecnie czekamy na decyzję nie ukrywam że oczywiście liczę na nowy piekarnik najlepiej inny model nawet jeżeli miałbym do niego dopłacić. Gwarancja kończy się bodajże w listopadzie. Jak zakończy się ta sprawa to napiszę tu żeby ludzie wiedzieli jak traktuje SAMSUNG jak się coś psuje notorycznie.

• 3 weeks później...
c.d. Od maja mamy niesprawny piekarnik kontakt na poziomie zerowym. ODRADZAM WSZYSTKIM PIEKARNIKI SAMSUNG firma nastawiona tylko i wyłącznie na sprzedaż oświadczyli że nawet jak się 10 razy zepsuje to będą naprawiać a to że nie mamy piekarnika kilka miesięcy to ich nie interesuje.

• 1 month później...
c.d. Od maja mamy niesprawny piekarnik kontakt na poziomie zerowym. ODRADZAM WSZYSTKIM PIEKARNIKI SAMSUNG firma nastawiona tylko i wyłącznie na sprzedaż oświadczyli że nawet jak się 10 razy zepsuje to będą naprawiać a to że nie mamy piekarnika kilka miesięcy to ich nie interesuje.

Jeśli możesz, napisz jaki masz model piekarnika - będzie się łatwiej wystrzegać..

Gratuluje doboru modelu z ceną. Fakt to czyni je bezkonkurencyjnymi. Natomiast cenę w zabudowie względem wolno stojących napędza tzw. estetyka. Ludzie po prostu są skłonni zapłacić więcej za urządzenie stojące z innymi i wyglądające jak szafka. Tak to już po prostu jest - przyzwyczajaj się :)

• 2 months później...

W zeszłym tygodniu znowu się zepsuł. końcem miesiąca kończy się gwarancja. MODEL CHYBA ZBQ...... jest w naprawie drugi tydzień. Nie powiem u nas się korzysta z piekarnika jak jest sprawny ale chyba po to jest żeby korzystać a nie żeby stał.

Firma jest tak rzetelna że w jednym z emalii odpisują żeby nie wstawiać ciepłych napoi do lodówki chyba nie wiedzą o jakiej sprawie piszą po prostu tragedia. Nie chodzi nawet o to że się psuje ( chociaż to przede wszystkim) ale o to jakie jest podejście do klienta. Nikomu nie polecam i sam już nie kupię.

• 2 weeks później...

DALEJ NIE MAMY NAPRAWIONEGO PIEKARNIKA ponad 3 tygodnie w naprawie cztery tygodnie jak się popsuł. Serwisant mówił że chyba wymienią na nowy ale niestety nic z tego jednak nie wymienią . dwuletnia gwarancja kończy się za tydzień. Na infolinii usłyszeliśmy że mogą 30 dni naprawiać. Wyobraźcie sobie zepsuł się chyba piąty raz za każdym razem kilka tygodni jest w naprawie i nie chcą wymienić na nowy.

NIGDY WIĘCEJ SAMSUNGA ICH SERWISU I PODEJŚCIA DO KLIENTA PORAŻKA TOTALNA ZŁOM JAKICH MAŁO.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...