kotek999 11.08.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 hej, szukam inspiracji dotyczącej ogrodzenia i zastanawiam się jakby wyglądało ogodzenie z cegły rozbiórkowej jasnej w połączeniu z elementami z kutego czegoś tam (żelaza). co o tym myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot1 13.08.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 wydaje mi się że dosyć ciekawie by to wyglądało zależy tylko jak wygląda dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyo 26.02.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Tutaj parę realizacji jak wygląda ogrodzenie z cegły ręcznie formowanej: http://hoffmanowska.pl/index.php?id=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 26.02.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 wydaje mi się że dosyć ciekawie by to wyglądało zależy tylko jak wygląda dom No właśnie, piękne to ono może być ale czy będzie pasowało do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 26.02.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 keyo: jeszcze raz mi się będziesz plątał z reklamą - to ci powiem, że to nie cegła zdobi ogrodzenie ale sposób jej wykonania i pomysł na wygląd, a hoffmanowska należy do jednej z iks producentów i są inni i bywa że lepsi a reklama kosztuje tu krocie. Jak jeszcze mi zaczniesz zalecać konkretnych producentów zapraw to się dowiesz co o tym myślę i nie będą to czyste myśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 04.03.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 mam takie ogrodzenie z cegły czerwonej rozbiórkowej i wygląda całkiem fajnie. Oczywiście z gustami się nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyo 16.03.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Zgodzę się z Tobą w 100% - połowa sukcesu to produkt a połowa to dobry wykonawca, nie zmienia to faktu że jak ktoś się zaopatrzy w gówniany produkt to i najlepszy wykonawca nic na to nie poradzi i jak to mówią "nie ulepi jak z gówna marcepana" - chyba się zgodzisz ze mną. A moim zdaniem informowanie ludzi o produktach które mi się podobają, wiem jakie mają cechy i jak się sprawdzają to chyba nic złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas41 16.03.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 p1oterek wygląda ładnie i pasuje do domu, ale najważniejsze żeby podobało się wam, czyli mieszkańcom domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 16.03.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 keyo: a jak ja Ci powiem, że znam z kilku innych producentów cegły lepszych jak hoffmanowska i tańszych, jak znam opinie o hoffmanowskiej nazwijmy to "mało ciekawe" i to nie od tych co reklamują a od tych co wykonują i tak dalej to co? Będziem się sprzeczać? A jak powiem że wiem dlaczego pewne jej reklamy są tu czy tam... to co?Abyś suię mógł plątać z reklamą najpierw trzeba zapłacić trochę złotych, a dopiero potem krzyczeć: a moje najlepsze. To czy inni będą ją uważali za ósmy cud świata to kwestia osobna. A pytanie: a ile gnoi glinę producent hoffmanowskiej? Sezon? Pół?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyo 05.05.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Balto: w danym czasie zawsze są lepsi, zawsze są tańsi i to zarówno dotyczy producentów jak i wykonawców, nie zmienia to faktu, iż ich produkty pokazują się wszędzie więc to o czymś też znaczy. Ja mam zdanie odmienne i jako wyrozumiały człowiek rozumiem że Tobie się mogą produkty i realizacje nie podobać ale ja Cię nie "besztam z błotem" że pracujesz dla konkurencji i reklamujesz innych jednocześnie psując opinie niewinnym firmom i wykonawcom... Proszę o wyrozumiałość oraz opinie obiektywne a nie jednostronne. Ty za każdym razem reklamujesz stronę "bialycement" ale ja się o niej ani źle ani dobrze nie wypowiadam... Po drugie jak coś mi się podoba i nieraz mam czas na poczytanie, znalezienie czy zrobienie czegoś to nie znaczy że już dla kogoś pracuję i nie wiadomo jak reklamuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 05.05.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 keyo: producentów cegły znam dość i trochę - to po primo numero uno, po koklejne numero uno - tak naprawdę tak jak dawniej robiono cegłę nikt jej obecnie nie robi - nawet Hoffman ale to już detal, kolejnym detalem jest to że istnieje ileś producentów którzy trzymają jakość cegły tylko się akurat tutaj nie reklamują, zaś rynek i zawiłości tego kto i dlaczego wchodzi na konkretne budowy i renowacje - znam. Nie smaruję z błotem tejże cegły - tylko stwierdziłem, że znam "nieco inne opinie" i to o od ludzi którym ufam i znam ich bardzo dobrze... i nie są oni producentami a wykonawcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 06.05.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Swietny pomysł, lecz duzo zależy od wykonania. Jeśli dasz ciemną, cementową spoine do żelaznych kutych "paneli" to bedzie przypominac ogrodzenie fabryki. Jeśli jasną wapienną , to mur nabiera lekkosci i stylu. Ale o gustach moża dyskutować w nieskonczonosc.... Pozdr http://www.jwkonserwacjazabytkow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eustachy.m 06.05.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Brzmi fajnie, ja jednak pozostaję miłośnikiem ogrodzeń z sypkich kamieni umieszczonych między siatkami - nie wiem, jak to się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BogdanNalej 08.05.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Brzmi fajnie, ja jednak pozostaję miłośnikiem ogrodzeń z sypkich kamieni umieszczonych między siatkami - nie wiem, jak to się nazywa. gabiony;) teoretycznie to gabiony służą do czego innego, bo do zabezpieczania przed osuwającą się ziemią, jakiś skarp albo osuwających brzegów rzecznych są fajne ale zależy jeszcze jak ktoś to zrobi, widziałem już takie kiepskie ogrodzenia z sztucznymi kamieniami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila321 08.05.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ja mam zamiar robić ogrodzenie z cegły klinkierowej, podmurówka też z cegły ale nie wiem czym to zakończyć? Szukam odpowiednich pokryć ponieważ jeden słupek będzie nietypowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas41 12.05.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wygląda ładnie, ale jak piszecie wyżej - nie wiadomo czy będzie pasowało. Ja postawiłem na standard - panele ogrodzeniowe i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 01.06.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Ja jestem fanem ogrodzeń klinkierowych Sam materiał to jednak nie wszystko - najważniejszy i tak jest magik, który potem ułoży cegły w taki sposób, żeby to fajnie wyglądało. W moich okolicach niestety bardzo trudno o takiego fachowca. Co do inspiracji, to polecam przejrzeć katalogi producentów Np. http://www.wienerberger.pl/ceg%C5%82y-klinkierowe/galeria/ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.06.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Groszek: o Wienebergerze wypowiadać się nie będę, long story w każdym razie na pytanie o jakość i klinkieru i zapraw ująłbym tak: lekko się uśmiechnął i powiedział "bez komentarza".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts