ricocaboom 11.08.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Moi drodzy,wiem temat byl walkowany wiele razy... Jestem kolejna ofiara ktora kiedys znalazla odpowiedni temat, ale nigdzie nie zapisalem linku... problem w tym ze mam noz na gardle bo niedlugo odbiore parapety do domu i musze je sam osadzic. Czasu mam niewiele i chce to zrobic w miare sprawnie... Byl jeden temat gdzie Dwoch Fachowcow sprzeczalo sie o to czy lepiej montowac na pianke czy klej.Ja mam zamowione parapety z aglomarmuru 2 cm grubosci. Dlugosci sa rozne... od 145 cm po az 225 cm. szerokosc 44 cm, bo zamowilem takie by licowaly sie z grzejnikami... Na poddaszu nie ma problemu - powierzchnia jest z bloczka, ale na parterze mam porotherm - od gory jest "kratownica" i obawiam sie ze zaprawa - klej bedzie wpadac... Wszelakie linki, porady BARDZO mile widziane i z gory dziekuje! Wasz Rico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 11.08.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Moje dębowe parapety tez sa zamontowane na porotermie, na piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricocaboom 11.08.2008 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Ok, dzieki za odpowiedz. A duzo masz tej pianki? Chodzi mi o grubosc? Z tego co pamietam, parapet ma byc osadzony pod oknem - podpierac je, wypoziomowany (spadek do pokoju) parapet najlepiej zaklinowac od gory by sie nie wybrzuszyl pod wplywem pianki.Poziomowany jest na klinach. Te kliny sie wyciaga? Z przodu - da sie zrobic ale z tylu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 11.08.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 z tego co slyszalam w miejscu gdzie biezemy parapety- raczej odradzaja klejenie na pianke, bo kamien moze peknac nam doradzali na klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 12.08.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Może pomoże http://www.parapetyaim.com.pl/mont.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 12.08.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Ja montowałem na klej i jestem z tego rozwiązania zadowolony. Jeśli chodzi o kratownice porotermu to możesz ja zapchac zaprawa murarską lub inną cementową - zrobić troche gęstsza, żeby za duzo nie powpadało i zapchać od góry pustak, po wyschnięcu montowac parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 12.08.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 z tego co slyszalam w miejscu gdzie biezemy parapety- raczej odradzaja klejenie na pianke, bo kamien moze peknac myślę, że pianka nie jest ryzykowna Może pomoże http://www.parapetyaim.com.pl/mont.htm tutaj też piszą o piance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 12.08.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 parapet ma byc osadzony pod oknem - podpierac je - not to ciekawostka ..... a jak nie będzie pod oknem to co się z oknem dzieje ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts