Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziewczyny pomó?cie-potrzebny mi kostium !

Alanta

Recommended Posts

Zwykle chodze w dżinsach i polarach, z ostatniego kostiumu "wyrosłam w szerz" po ciąży. Przeszłam się po paru sklepach - i zgroza, wszystkie kostiumy są ze sztucznych materiałów !!! Jeszcze marynarkę z wełny można kupic, ale komplet ze spodniami - tylko z poliestrów !!! Nie lubie sztucznych materiałów, obawiam sie, ze będę się pocić w czymś takim, poradźcie coś !

Gdybym znała dobrą krawcową, już bym do nie poleciała. W galeriach królują u nas poliestry, nawet jedna ze sprzedawczyń wciskała mi kit, ze teraz z wełen nikt nie szyje :x . Podobno jest gdzieś u nas przedstawicielstwo "Telimeny", muszę poszukać gdzie. Zdaje sie, ze trzeba bedzie wybrać się do wiekszego miasta na zakupy... :(

Opalko, nazwy nic Ci nie powiedza, bo na naszej prowincji cieżko o firmowe sklepy :cry: . Jedyne firmówki to "Moda Polska" i "Molton". W Moltonie kostiumy są ładne, ale nie było na mnie rozmiarów ani fasonów - teraz modne są kuse marynarki, a ja nieładnie w takich wygladam ( po ciąży bioderka już nie te :lol: ) no i ceny sa powalające-tysiąc z hakiem za kostium to dosyć wysoka cena... mam wrazenie, ze Molton jest mocno przereklamowany, żaden z kostimów nie rzucił mnie na kolana, choć kasę mam odłożoną.

Wiem, ze wełny setki nie sa dobre, chciałam taki z wełną 50%...

Chyba wybiorę się do Wrocławia, moze na Świdnickiej coś znajdę...

To o gnieceniu się wełny to już przeszłość. od trzech lat kupuję tylko wełniane garnitury i raczej się nie gniotą(mają jakiś atest: woolmark). Natomiast w tych z domieszką lycry po intensywnym noszeniu włókna lycrowe wyłażą na wierzch i nie wygląda to zbyt efektowni, szczególnie na ciemnym materiale.

No właśnie, dla facetów są przepiękne garnitury, ostatnio kupowaliśmy meżowi, był taki duży wybór, ze nie wiedzieliśmy na co się zdecydowac. Kobiety są stanowczo dyskryminowane w tej dziedzinie :evil: . Ale wpadłam na taki pomysł: kupię wełnianą marynarkę szarą z czarnymi dodatkami, a spodnie dokupie czarne z innego materiału. Samych marynarek wełnianych jest spory wybór.

Atalanta! Ja zamawiam od paru lat rzeczy z Otto bonprix. Ceny są naprawdę OK, a jak Ci się nie spodoba albo źle leży to odsyłasz i po krzyku. Bez latania i ciągłego przymierzania. Mają też większe rozmiary. Eleganckie rzeczy na imprezy, zawsze u nich zamawiam.

Więc zamów sobie katalog: tel 042/6494949 i dalej do wybierania.

A stronka to: http://www.bonprix.pl. Powodzenia :lol: Ivette

Alanta!!! Kupiłam ostatnio piękny czerwony wełniany kostium (spodnie + marynarka). Jest w Łodzi firma "Beata", która wstawia swoje wyroby do różnych sklepów. Nie mają niestety sklepów firmowych. Szyją oprócz kostimów głównie kreacje "wyjściowe". Obiecuję zapytać gdzie w Twojej okolicy mają odbiorców.

Luśka, dzieki za zaproszenie :D , jak znajdę chwile czasu, chętnie skorzystam . Na razie udało mi się kupic spodnie, wełna pół na pół z poliestrem, sa śliczne, niedrogie i pasują do jednej z moich marynarek, więc od biedy mam już coś w rezerwie. O dziwo kupiłam je tam, gdzie się nie spodziewałam eleganckiej odzieży - w Adlerze :lol: . Ale szukam dalej...

• 3 weeks później...

Cześć,

jeśli mieszkasz (lub mozesz dotrzeć do) we Wrocławiu, to zapraszam - mam masę kostiumów prosto ze Stanów, super jakosci, w różnych rozmiarach. Mam ciocię która namiętnie wysyla mi rzeczy w rozmianrach 8 (38-40), 10 (ok 40, 42)a nawet 12 (ok. 42 na nasze), (ja noszę najczęściej 6).

Zapraszam. Mam kostiumy, spodnie, bluzki, z różnych amteriałów, sporo prawdziwego jedwabiu lub wełny, z butików, bardzo porządnej jakości. Dla dzieci - nawet nowe, jesli chciałabyś co ś dla dzieci, napisz w jakim sa wieku (moje to dziewczynka 5,5 roku, i chłopak 14 miesięcy).

Pzdrw

Beata kontakt na priva lub kom 608 367 625