piotr.wojkowice 06.07.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 oczywiście ja w uproszczonej kalkulacji brałem tylko rożnicę w samym materiale. Koszty nie liczę bo i tak sam będę robił ( ze swoja ekipą) ale powiem według mnie dużą zaletą wydaje mi się być nie tracenie barwy z czasem mozaiki. Muszę zrobić wizualizacje swojego domu. Jeśli ktoś ma gdzieś blisko dom z takiego tynku to wrzućcie do na forum. Ja mam tylko muszę zrobić i wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 06.07.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Położenie mozaiki na całej ścianie jest bardzo trudne , nakłada się ją jak klej bez zacierania a pewnie widzieliście pomarszczony klej przy nacięganiu zwłaszcza w miejscu łączeń dodatkowo połysk uwidacznie wszelkie niedokładności . Technicznie prawie nie możliwe i łatwo zpaprać robotę a do tego spore straty materiału przy nakładaniu (śliski towar spada z blachy) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koletta 14.07.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 moi znajomi mają cały dom na zewnątrz zrobiony tynkiem mozaikowym i pięknie to wygląda, sama tez planuję tak sobie zrobić na naszym domku. Dach i wszelkie dodatki mają w kolorze brązowym a tynk jest koloru piaskowego, wygląda naprawdę świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrczakzul 08.06.2023 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Odgrzewam temat. Szukam informacji dot. kwestii przysychania tynku mozaikowego w porównaniu do tynku tradycyjnego (silikatowy, silikonowy, itd.). Rozważam tę opcję, ponieważ chciałbym wykonać tynkowanie we własnym zakresie - w 3 osoby na rusztowaniu warszawskim, zamiast inwestować w postawienie rusztowania elewacyjnego i pracę dużej ekipy budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts