Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustka nad salonem - inspiracje, realizacje, dyskusja za i przeciw!!!

Klodziki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 285
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 2 months później...
Jam mam antresolę nad swoim salonem ok 30m. Dom jeszce w trakcie budowy (aktualnie tynkujemy) i jest to genialne rozwiązanie. Nie zawachałem sie nawet na chwile po wybudowaniu .Z antresoli widac wielkie przeszkelnie tarasowe przesuwne oraz nad drzwiami przesuwnymi kolejnae przeszklenie-witryna o szerokości 3,5 metra

• 4 weeks później...

Ja w salonie z antresola nie mam centralnej lampy bo nic ciekawego, co by mi pasowało nie mogłam znaleźć albo cena odstraszała. Sa za to trzy pojedyńcze lampy pod antresolą oraz boczne kinkiety. Nie brakuje mi tej lampy z sufitu, jest nawet tak bardziej nastrojowo.

Co do uzytkowania to mimo minusów jestem z niej bardzo zadowolona. Niesamowicie dodaje przestrzeni stosunkowo niewielkiemu salonowi i stanowi główny element zachwytu odwiedzających nas osób :lol: :wink:

• 2 months później...

Tak sobie myśle o tym uciekaniu ciepla na górę i sądze, ze jeśli ktoś ma otwartą klatkę schodową i nawet nie ma antresoli i pustki nad pokojem, to i tak ciepło zmyka w góre, a jednak chyba większość buduje teraz otwarte schody.

Ja mam sufit katedralny nad dużym pokojem, ale mam dom, w którym na górze sypialni juz nie ma, a są pokoje uzytkowe w stylu gabinet i gościnny i właśnie chciałam miec kontakt góry z dołem, bo w dużym domu cięzko sie porozumieć jak się ludziska porozbiegają po kątach.