wawrzyn105 19.08.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Jak dla mnie tez zbyt przeladowany, ale porownania poslzy dosc interesujace. Wystarczyloby salon nieco uspokoic - moze stonowac kolor (i ten czerwonawy i zolty). I jak dla mnie akurat zyrandol bylby numerem 1 do usuniecia - on wprowadza ten chaos - ale to jest moja osobista opinia - wielu ludziom pewnie wlasnie zyrandol podoba sie najbardziej. Jedna uwaga - zdjecia czesto nie oddaja faktycznego wygladu. ZWLASZCZA przy pomieszczeniach 2kondygnacyjnych - tego sie czasem po prostu nie da sensownie pstryknac. Mam tez porownanie u siebie, kiedy zdjecia wychodza tak sobie, ale dopiero nasiadowa w salonie z widokiem na ogrod albo na antresoli robi wrazenie. I na gosciach i troche wciaz na nas Mieszkamy niecaly rok. Pzdr Po tym wpisie trochę wiem o co chodzi, czerwony jak piszesz -to w rzeczywistości bordo, a żółty to tak naprawdę wanilia w rzeczywistości bardzo lekki kolor. (zdjęcia przekłamują kolory)Z dolnej perspektywy salon nie wygląda tak krzykliwie jak na zdjęciach,być może w tym tkwi problem.Mieszkamy tu prawie dwa lata i dobrze się tu czujemy. Niedowiarków Zapraszam na kawkę Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 19.08.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Kontrowersyjny, jak widać salon Wawrzyna, może Wam się podobać lub nie, ale nikt nie zaprzeczy, że jest jakiś i robi wrażenie. Wiele jest nudnych, nijakich wnętrz mimo, że właściwie do niczego nie można się przyczepić. Wawrzyn, gratuluje odwagi. Ja niestety cykam się z kolorami i na razie u mnie wszechobecna biel( pewnie zresztą tak zostanie przynajmniej w salonie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 19.08.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Kontrowersyjny, jak widać salon Wawrzyna, może Wam się podobać lub nie, ale nikt nie zaprzeczy, że jest jakiś i robi wrażenie. Wiele jest nudnych, nijakich wnętrz mimo, że właściwie do niczego nie można się przyczepić. Wawrzyn, gratuluje odwagi. Ja niestety cykam się z kolorami i na razie u mnie wszechobecna biel( pewnie zresztą tak zostanie przynajmniej w salonie). dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 19.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam A u mnie wygląda to tak...i sprawdza się na razie dobrze.Jest dużo światła,powietrza,ogólnie jesteśmy zadowoleni. mnie sie bardzo podoba bo wiem jaka jest kuchnia widze konsekwencje i to mi sie podoba; biała kanapa i podłoga równoważą całość ale kurcze jak spojrzałam na te schody na fotce nr 2....to mi mrówki przeszły po stopach...jak dajecie rade z nich zejść ? ja mam lęk wysokości i nie weszłabym na nie nie mówiąc o zejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 19.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 mnie sie bardzo podoba bo wiem jaka jest kuchnia widze konsekwencje i to mi sie podoba; biała kanapa i podłoga równoważą całość ale kurcze jak spojrzałam na te schody na fotce nr 2....to mi mrówki przeszły po stopach...jak dajecie rade z nich zejść ? ja mam lęk wysokości i nie weszłabym na nie nie mówiąc o zejściu Dzięki Co do schodów to już drugi rok nam je kończą brakuje barierek.Pierwsza firma wzięła zaliczkę i zrobiła kawałek i się zmyła, a druga ciągle przekłada termin .Takie są te nasze firmy ,tragedia... Tak poza tym to nawet dobrze się po nich chodzi. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 to dobrze że sie wczesniej nie odezwałam bo chciałam napisać że zapewne nie macie dzieci skoro sie na takie zdecydowaliscie. ale potem zobaczylam na zdjeciu mamuta i zbaranialam. no a pozniej jeszcze widzialam pokoje dzieci wiec juz bezdzietnosc na bank odpadła...współczuje przebojów bo to wygląda naprawdę niebezpiecznie. życzę wreszcie sensownej ekipy. a z jakich okolic jesteście? bo ja miałam super babeczke od barierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 20.08.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) to dobrze że sie wczesniej nie odezwałam bo chciałam napisać że zapewne nie macie dzieci skoro sie na takie zdecydowaliscie. ale potem zobaczylam na zdjeciu mamuta i zbaranialam. no a pozniej jeszcze widzialam pokoje dzieci wiec juz bezdzietnosc na bank odpadła... współczuje przebojów bo to wygląda naprawdę niebezpiecznie. życzę wreszcie sensownej ekipy. a z jakich okolic jesteście? bo ja miałam super babeczke od barierek Mamy córeczkę 2,5 roku i o dziwo nie ciągnie ją na schody,może dlatego ,że my praktycznie nie korzystamy z poddasza(jest bardziej dla gości) Mimo to musimy mieć oczy wszędzie Jestem z okolic Wrocławia i juz mam firmę ,która mam nadzieję doprowadzi sprawę do końca,ale dziekuję. Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez wawrzyn105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.08.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 myslalam ze dzieci spia na gorze. ja bym wtedy umarła ze strachu. dobrze że macie taki układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
una 24.08.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) też mam projekt z pustką nad salonem, aktualnie zbudowana została ścianka kolankowa (130cm), nie ma jeszcze dachu. Salon nie jest mały a jednak ....jak w nim stoję to przez tę wysokość czuję się trochę jak w kominie Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez una Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.08.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 też tak miałam na następnych etapach wrażenie zniknie. zawsze możesz zrobić niżej sufit w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
una 25.08.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 na następnych etapach wrażenie zniknie to pocieszające, zresztą z każdym dniem się oswajam i np. dzisiaj już mi się nie wydawało tak wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 26.08.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 też tak miałam na następnych etapach wrażenie zniknie. zawsze możesz zrobić niżej sufit w tym miejscu Nie wiem jak u uno, ale zazwyczaj pustka idzie w parze z antresola. Trudno wtedy o obnizanie czesci sufitu (przynajmniej w zdecydowanej wiekszosci wypadkow), bo zrobilby sie wtedy nieprzyjemny nawis widoczny z antresoli. U mnie salon wcale nie jest jakis duzy, a wrazenia studni na pewno nie ma. Choc fakt, ze na etapie budowy bylo pare razy zwatpienie. Tak wiec z tym sie zgadzam - niefajne wrazenie znika a efekt przestrzeni pozostaje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.08.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 qqliocoś mi się wydaje że się nie zrozumieliśmy raczej chodziło mi o to że sufit może być do kalenicy czyli po skosie albo jako pozioma płaszczyzna znacznie niżej. a tak na marginesie wbrew pozorom czasem wysoki salon nie ma nic w parze - projektuje sie osobną bryłę budynku z niższym dachem w tym miejscu. jest tak u kilku moich znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 26.08.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 qqlio coś mi się wydaje że się nie zrozumieliśmy raczej chodziło mi o to że sufit może być do kalenicy czyli po skosie albo jako pozioma płaszczyzna znacznie niżej. a tak na marginesie wbrew pozorom czasem wysoki salon nie ma nic w parze - projektuje sie osobną bryłę budynku z niższym dachem w tym miejscu. jest tak u kilku moich znajomych. Ok - tak ja mam - po skosie - nie nazywa sie to czasem sufit katedralny? Obnizanie calego sufitu, jesli ma powstac wygodna antresola bez klaustrofobii jest opcja dosc ograniczona - i tak musi sie skonczyc na 2 kondygnacjach - mozna nieco sciac wysokosc drugiej, ale tak jak pisalem - niewiele, nie wyobrazam sobie pomieszczen nizszych niz 2,5m. To o czym piszesz o wysokim salonie - tak sie robi czesto przy domach na zboczach, obnizanie podlogi w salonie o roznice zbocza (to tylko przyklad). Nasi sasiedzi tak maja - tez fajnie wyglada (wysokosc ok. 4m), ale nie ma nic wspolnego z pustka nad salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.08.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 z pustką nie ma ale salon jest na dwie kondygnacje. BTW żaden ze znajomych nie ma domu na zboczu ja mam dokładnie tak jak opisujesz - sufit jest obniżony co możesz zobaczyć na zdjęciu glutów (sorki ale jedyne jakie mam) http://img801.imageshack.us/img801/2474/img0466qd.jpg jak widać wszystko zależy od indywidualnego przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 26.08.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Acha - teraz wszystko juz jasne.Po prostu pilem do tytuly watku z ta pustka. No i ja bym nigdy nie rezygnowal z antresoli przy robieniu takich czarow. Wysokie pomieszczenie to super sprawa, ale wypicie paru browarow na gorze to jest dopiero to. I tylko watroba moze tu miec inne zdanie. Czekam na wiecje fotek w jakim watku - moze galeria?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.08.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 u nas na antresoli gabinet wiec akurat piwko zakazane co by na klawiaturze nie zasnąć i połowy nie skasować za to taras.... nie mam zdjec na kompie w pracy a po przeprowadzce jakos tak nie chce nam sie kompow w domu odpalać - ogarnelo nas błogie lenistwo galeria będzie... kiedyś tylko trzeba pobiegać z aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 26.08.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 u nas na antresoli gabinet wiec akurat piwko zakazane co by na klawiaturze nie zasnąć i połowy nie skasować Skasowanie to jeszcze małe piwo, nasz znajomy, informatyk co wazne, zasnął po imprezie z reka na klawiaturze i obudził się bez czucia w ręce. Miał sparaliżowane nerwy. W szpitalu powiedzieli, ze to tzw. syndrom niedzielny, często mają w niedziele na dyżurze pacjentów z takimi dolegliwościami Rehabilitował się dobre kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 15.09.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 My też będziemy mieli pustkę nad salonem, nie mogę sie juz doczekać, Jeśli chodzi o wady i zalety to napisze jak będziemy użytkować. Efilo ja to jestem fanem twojego domku i nie mogę się doczekac tej galerii. Ale skoro słowo rzekłaś to cóż będę czekać aż spełnisz obietnicę, Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.09.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 tu widok z góry http://img444.imageshack.us/img444/9017/dsc4073.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts